25 Απρ 2024
READING

Η Ferrero ενώνει τις δυνάμεις της με την Coca-Cola

4 MIN READ

Η Ferrero ενώνει τις δυνάμεις της με την Coca-Cola

Η Ferrero ενώνει τις δυνάμεις της με την Coca-Cola

Η Coca-Cola και η Ferrero συνεργάζονται για να λανσάρουν το Tic Tac Sprite

Η ιταλική εταιρεία ζαχαροπλαστικής και ο αμερικανικός πολυεθνικός κολοσσός ποτών πιστεύουν ότι η συνεργασία αυτή θα αξιοποιήσει τη δημοτικότητα του αναψυκτικού με γεύση λεμόνι-λάιμ και την αναγνωρισιμότητα που έχουν οι καραμέλες Tic Tac.

Το limited-edition Tic Tac Sprite μόλις κυκλοφόρησε στη Γαλλία, με πλάνο να κυκλοφορήσει σε 20 άλλες χώρες φέτος. Το ντεμπούτο στη Γαλλία θα υποστηρίζεται από τον εφοδιασμό 1,5 εκατομμυρίου συσκευασιών και ειδικές προθήκες στα καταστήματα.

Διαβάστε ακόμα: Η H&M αποκαλύπτει το πρώτο look από τη συνεργασία Mugler H&M

Τα Tic Tacs, με γεύση λεμόνι, έχουν χρωματιστεί κίτρινα και είναι συσκευασμένα με πράσινες ετικέτες που έχουν πάνω το σήμα της Sprite. Το προϊόν λανσαρίστηκε με τρεις παραλλαγές συσκευασίας και τέσσερις διαφορετικές επιλογές μεγέθους και βάρους.

Επανάληψη της επιτυχίας

Αυτή είναι η δεύτερη φορά που οι δύο εταιρείες συνεργάζονται. Λίγα χρόνια πίσω, το 2019 κυκλοφόρησε το Tic Tac Coca-Cola. Όπως και τώρα, το εν λόγω κοινό προϊόν κυκλοφόρησε σε 70 χώρες σε τρεις παραλλαγές συσκευασίας με διπλό εμπορικό σήμα.

Η επιτυχημένη πρώτη συνεργασία τους οδήγησε στη δημιουργία του πρώτου Tic Tac εμπνευσμένου από τη χαρακτηριστική γεύση της Sprite. Τα Tic Tac Coca-Cola εξακολουθούν να διανέμονται στις Η.Π.Α., τον Καναδά και το Ηνωμένο Βασίλειο μέχρι το τέλος του 2023.

Μοναδική γευστική εμπειρία

Και τα δύο brands είναι δημοφιλή παγκοσμίως για την προώθηση στην αγορά προϊόντων με εξαιρετική γεύση. Με το Tic Tac x Sprite, οι καταναλωτές θα μπορούν να απολαύσουν μια νέα διασκεδαστική και ακόμη πιο δροσιστική εμπειρία που θα ξυπνήσει όλες τις αισθήσεις τους.

Η Coca-Cola είναι ενθουσιασμένη που συνεργάζεται με τη Ferrero για να προσφέρει στους οπαδούς και των δύο εμπορικών σημάτων τη μοναδική γευστική εμπειρία με το Tic Tac x Sprite

Η Ferrero στοχεύει στην ανάπτυξη

Ο όμιλος Ferrero Group, που κατέχει brands όπως Nutella, TicTac και Kinder, έχει πραγματοποιήσει αρκετές σημαντικές εξαγορές τα τελευταία χρόνια για να αυξήσει τα μερίδιά της.

Το 2017, εξαγόρασε τις σοκολάτες Fannie May και Ferrara Candy, τον κατασκευαστή των Brach’s, Nerds και SweeTarts. Ένα χρόνο αργότερα, η Ferrero αγόρασε την επιχείρηση ζαχαρωδών της Nestlé στις Η.Π.Α. για 2,6 δισεκατομμύρια ευρώ. Ενώ το 2019, η Ferrero αγόρασε τις μάρκες μπισκότων Kellogg’s και σνακ φρούτων, συμπεριλαμβανομένων των Keebler και Famous Amos έναντι 1,2 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Αν και η εταιρική έδρα της βρίσκεται στην Άλμπα της Ιταλίας, τα τελευταία χρόνια δραστηριοποιείται έντονα στην αμερικανική αγορά υπό την επίβλεψη του προέδρου και Chief Business Officer, Todd Siwak. Τον περασμένο χρόνο, μάλιστα, η εταιρεία ανακοίνωσε δύο μεγάλες επεκτάσεις στο εργοστάσιο παραγωγής της στο Μπλούμιγκτον του Ιλινόις, ενώ έχει κατασκευάσει και τρία νέα κέντρα διανομής.

Παράλληλα, ίδρυσε και ένα μεγάλο κέντρο καινοτομίας στο Σικάγο. Η επιλογή της τοποθεσίας αυτής δεν είναι τυχαία, καθώς το Σικάγο αποτελεί βασικό κόμβο για τις επιχειρήσεις τροφίμων. Με αυτόν τον τρόπο, η ιταλική εταιρεία θέλει να εισχωρήσει στην αμερικανική κοινότητα παραγωγής τροφίμων μέσα σε μία περιοχή που έχει προσελκύσει μερικούς από τους κορυφαίους επιστήμονες τροφίμων, παρασκευαστές και επαγγελματίες.

Τον Νοέμβριο, ο όμιλος Ferrero ανακοίνωσε επένδυση ύψους 200 εκατομμυρίων ευρώ σε μια νέα μονάδα παραγωγής για το Kinder Bueno στις Η.Π.Α. Η επένδυση αυτή θα προσθέσει 200 νέες θέσεις εργασίας και 15.700 τ.μ. στην υπάρχουσα πανεπιστημιούπολη παραγωγής της Ferrero στο Μπλούμινγκτον.

Διαβάστε ακόμα: Τι μάθαμε από την συνεργασία Nike X Tiffany

Η ιστορία της Ferrero

Η επιχειρηματική δυναστεία των Ferrero έχει τις ρίζες της σε ένα οικογενειακό ζαχαροπλαστείο στη βόρεια Ιταλία, που άρχισε να χρησιμοποιεί φουντούκια ως τρόπο για να ενισχύσει τις περιορισμένες προμήθειές του σε κακάο. Το ζαχαροπλαστείο εξελίχθηκε σε εταιρεία ζαχαρωδών, ανοίγοντας μονάδες παραγωγής και γραφεία και στο εξωτερικό μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο. Τη δεκαετία του 1960, η εταιρεία λάνσαρε τα brands της Nutella και της σοκολάτας Kinder και, στη συνέχεια, επεκτάθηκε και σε άλλα προϊόντα, όπως οι καραμέλες Tic Tac και τα σοκολατάκια Ferrero Rocher.

Σήμερα, η εταιρεία που δημιουργήθηκε από αυτό το μικρό ζαχαροπλαστείο αποτιμάται στα 30 δισεκατομμύρια ευρώ -σύμφωνα με το Bloomberg- και ανήκει εξ ολοκλήρου στην οικογένεια, ενώ τα προϊόντα της είναι γνωστά σε όλον τον κόσμο.

Με πληροφορίες από ESM Magazine

Photo: Ferrero

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.