28 Απρ 2024
READING

Trending Now: Smart Wound Bandage

2 MIN READ

Trending Now: Smart Wound Bandage

Trending Now: Smart Wound Bandage

Σε έναν κόσμο που συνεχώς αλλάζει, τα trends κυριαρχούν. Έτσι το THETOTALBUSINESS παρουσιάζει τα trends που κυριαρχούν σήμερα, δίνοντας μία ιδέα για το αύριο.

Τις περισσότερες φορές, όταν κάποιος κόβεται, αποκτά μια πληγή από ξύσιμο ή έγκαυμα, το σώμα φροντίζει να την επουλώνει από μόνο του. Αλλά αυτό δεν συμβαίνει πάντα. Ο διαβήτης μπορεί να επηρεάσει τη διαδικασία επούλωσης και να δημιουργήσει πληγές που δεν θα υποχωρήσουν και που θα μπορούσαν να μολυνθούν και να δημιουργήσουν επιπλοκές.

Αυτού του είδους οι χρόνιες πληγές δεν είναι μόνο εξουθενωτικές για τους ανθρώπους που υποφέρουν από αυτές, αλλά και για τα συστήματα υγειονομικής περίθαλψης, αντιπροσωπεύοντας μια οικονομική επιβάρυνση 25 δισεκατομμυρίων δολαρίων μόνο στις Ηνωμένες Πολιτείες κάθε χρόνο.

Ένα νέο είδος “έξυπνου” επιδέσμου που αναπτύχθηκε από το Ινστιτούτο Τεχνολογίας της Καλιφόρνια (Caltech) μπορεί να κάνει τη θεραπεία αυτών των τραυμάτων ευκολότερη, αποτελεσματικότερη και λιγότερο δαπανηρή. Αυτοί οι “έξυπνοι” επίδεσμοι δημιουργήθηκαν στο εργαστήριο του Wei Gao, επίκουρου καθηγητή ιατρικής μηχανικής, ερευνητή του Heritage Medical Research Institute και του Ronald and JoAnne Willens Scholar.

Σε αντίθεση με έναν τυπικό επίδεσμο, ο οποίος μπορεί να αποτελείται μόνο από στρώματα απορροφητικού υλικού, οι “έξυπνοι” επίδεσμοι κατασκευάζονται από ένα εύκαμπτο και ελαστικό πολυμερές που περιέχει ενσωματωμένα ηλεκτρόδια και φαρμακευτικές ουσίες. Τα μεν πρώτα επιτρέπουν στον αισθητήρα να παρακολουθεί τις τιμές του ασθενή, όπως το ουρικό οξύ ή το γαλακτικό οξύ, και καταστάσεις όπως το επίπεδο pH ή η θερμοκρασία στο τραύμα, οι αλλαγές στις οποίες μπορούν να υποδηλώσουν φλεγμονή ή βακτηριακή μόλυνση.

Ο επίδεσμος μπορεί να χρησιμοποιηθεί με έναν από τους τρεις τρόπους: Πρώτον, μπορεί να μεταδώσει ασύρματα τα συλλεγμένα δεδομένα από το τραύμα σε έναν κοντινό υπολογιστή, tablet ή smartphone για έλεγχο από τον ασθενή ή έναν γιατρό. Δεύτερον, μπορεί να εγχύσει ένα αντιβιοτικό ή άλλο φάρμακο που είναι αποθηκευμένο μέσα στον επίδεσμο απευθείας στο σημείο του τραύματος για τη θεραπεία της φλεγμονής και της μόλυνσης. Τρίτον, να εφαρμόσει ένα ηλεκτρικό πεδίο χαμηλού επιπέδου στην πληγή για να διεγείρει την ανάπτυξη των ιστών με αποτέλεσμα την ταχύτερη επούλωσή της.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.