25 Απρ 2024
READING

Η H&M αποκαλύπτει το πρώτο look από τη συνεργασία Mugler H&M

3 MIN READ

Η H&M αποκαλύπτει το πρώτο look από τη συνεργασία Mugler H&M

Η H&M αποκαλύπτει το πρώτο look από τη συνεργασία Mugler H&M

Μία συνεργασία Mugler x H&M έρχεται αυτόν τον Μάιο

Η επόμενη συνεργασία της H&M μπορεί να είναι μια από τις πιο αναμενόμενες μέχρι τώρα. Τον περασμένο μήνα, η σουηδική αλυσίδα μόδας επιβεβαίωσε ότι συνεργάζεται με το γαλλικό οίκο μόδας Mugler, ακολουθώντας τα βήματα των Versace, Karl Lagerfeld, Stella McCartney, Moschino, Balmain, Lanvin, Simone Rocha, Isabel Marant και Giambattista Valli. Οι πρώτες εικόνες της συλλογής μόλις κυκλοφόρησαν.

Οι συνεργασίες της H&M με σχεδιαστές είναι πάντα άμεσα sold-outs – κάτι που αναμφίβολα θα συμβεί και με το “drop” του Mugler. Η συλλογή θα ενσωματώνει την ταυτότητα του Mugler και θα περιλαμβάνει γυναικεία και ανδρικά ρούχα και αξεσουάρ σε προσιτές τιμές.

Διαβάστε ακόμα: Η H&M μπαίνει στο Roblox με το “Loooptopia”

Mugler x H&M

Η συλλογή, η οποία λανσάρεται τον Μάιο μετά από μια εκδήλωση στη Νέα Υόρκη τον Απρίλιο, χωρίζεται σε διαφορετικά τμήματα. Η πρώτη ενότητα είναι η ραπτική, μια εμβληματική κατηγορία για τον Mugler. Στη συνέχεια, έρχεται το τμήμα της βερολινέζικης, clubby, δερμάτινης μόδας, συμπεριλαμβανομένου του τζιν με nude-illusion και σπειροειδή ένθετα lycra που έχει γίνει η υπογραφή -και το best seller- του Mugler. Άλλη μία ενότητα της συλλογής είναι τα catsuits – δηλαδή τα ολόσωμα κορμάκια- και, τέλος, θα υπάρχει και ανδρική ένδυση.

Τις τελευταίες δύο δεκαετίες, η σκανδιναβική μάρκα προσφέρει στους πελάτες της την ευκαιρία να αποκτήσουν κομμάτια σχεδιαστών υψηλών προδιαγραφών σε ένα κλάσμα της “καθιερωμένης” τιμής. Κάποιες από τις προηγούμενες επιτυχημένες συνεργασίες ήταν με τους Karl Lagerfeld, Kenzo, Simone Rocha, Versace, Giambattista Vali, Erdem και Isabel Marant.

Όταν ήρθε η στιγμή να συνεργαστεί με τον Mugler, η H&M θέλησε να αξιοποιήσει την αναγνωρίσιμη σιλουέτα του Mugler σήμερα: τους ισχυρούς και ογκώδεις ώμους και την αυστηρή εστίαση στη μέση. Η συλλογή απέτισε επίσης φόρο τιμής στον ιδρυτή της, αναδημιουργώντας μια limited- edition σειρά από remake δημιουργιών του, για να πλαισιώσει τα σύγχρονα σχέδια, τα οποία επιλέχθηκαν από τον δημιουργικό διευθυντή της Mugler, Casey Cadwallader, για τη σύγχρονη απήχησή τους.

Ο Mugler

Η H&M είχε ξεκινήσει συζητήσεις για μια πιθανή συνεργασία με τον Mugler, μαζί με τον Cadwallader και τον οίκο Mugler, πριν από τον θάνατο του σχεδιαστή. Ο θρυλικός Γάλλος σχεδιαστής μόδας Thierry Mugler έφυγε από τη ζωή τον περασμένο Ιανουάριο, αφήνοντας πίσω του μια μεγάλη κληρονομιά στον κόσμο της μόδας.

Διαβάστε ακόμα: Η H&M μπαίνει στο παιχνίδι του resale

Τα σχέδιά του είναι άμεσα αναγνωρίσιμα ως δικά του και έχουν φορεθεί από τους πιο διάσημους ανθρώπους του κόσμου, από την Beyoncé μέχρι τη Rihanna, τον David Bowie μέχρι την Diana Ross.

Για να γιορτάσουν τη μακροχρόνια σχέση του Mugler με τη μουσική, τις επιδόσεις, τη θεατρικότητα και την υποκουλτούρα, ο Mugler και η H&M κυκλοφόρησαν επίσης ένα μουσικό βίντεο, στο οποίο πρωταγωνιστούν οι Amaarae, Shygirl, Eartheater και Arca. Οι καλλιτέχνες ηχογράφησαν τη δική τους εκδοχή της χορευτικής επιτυχίας του 1998 της Stardust “Music Sounds Better With You”. Τόσο ο Cadwallader όσο και η H&M είναι βέβαιοι ότι οι θαυμαστές του Mugler θα ανταποκριθούν θετικά στη συνεργασία.

Με πληροφορίες από Fashion United

Photo: Unsplash

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.