19 Απρ 2024
READING

Η πολύχρωμη καμπάνια της Porsche στην Ταϊλάνδη

3 MIN READ

Η πολύχρωμη καμπάνια της Porsche στην Ταϊλάνδη

Η πολύχρωμη καμπάνια της Porsche στην Ταϊλάνδη

Η Porsche Thailand αποκαλύπτει την ειδική έκδοση 911 Carrera GTS για την 30ή επέτειό της

Η γερμανική εταιρεία κατασκευής σπορ πολυτελών επιβατικών αυτοκινήτων γιορτάζει τρεις δεκαετίες στην Ταϊλάνδη, παντρέυοντας τη μηχανική ακριβείας με την τοπική κληρονομιά για να δημιουργήσει ένα πραγματικά μοναδικό αυτοκίνητο: την εξατομικευμένη Porsche 911 Carrera GTS 30 Years Porsche Thailand Edition.

Το τμήμα Porsche Exclusive Manufaktur της εταιρείας εργάστηκε για τη δημιουργία αυτής της έκδοσης, σχεδιάζοντας καινοτόμες επιλογές εξατομίκευσης προς τιμήν της πολύχρωμης κουλτούρας του Βασιλείου της Ταϊλάνδης.

Διαβάστε ακόμα: Η Porsche προσεγγίζει την επόμενη γενιά καταναλωτών πολυτελείας

Πολύχρωμος πολιτισμός

Στο ζωντανό νοτιοανατολικό ασιατικό έθνος της Ταϊλάνδης, τα ονόματα κάθε ημέρας της εβδομάδας προέρχονται από τα σανσκριτικά και, όπως και οι ημέρες στον δυτικό κόσμο, βασίζονται στα ονόματα των πλανητών και του Ήλιου. Ωστόσο, σύμφωνα με τις αρχαίες ινδουιστικές αστρολογικές επιρροές, κάθε πλανήτης προστατεύεται επίσης από μια θεότητα – και σε κάθε θεότητα αντιστοιχεί ένα χρώμα.

Συγχρόνως, ενώ άλλοι πολιτισμοί δίνουν έμφαση στην ημερομηνία γέννησης ενός ατόμου, στην Ταϊλάνδη η ημέρα της εβδομάδας που γεννιέται ένα άτομο είναι επίσης πολύ σημαντική. Στο παρελθόν, μάλιστα, οι Ταϊλανδοί συνήθιζαν να ντύνονται ανάλογα με το χρώμα της ημέρας.

Dreams in Colours

Η καμπάνια, η οποία επικεντρώνεται γύρω από μια ταινία που σκηνοθέτησε ο γεννημένος στην Μπανγκόκ σκηνοθέτης Morvasu, αποτίει φόρο τιμής στη σημασία των χρωμάτων στην ταϊλανδέζικη κουλτούρα, ενώ παράλληλα τιμά τα όνειρα που αντικατοπτρίζουν το διαρκές πάθος των Ταϊλανδών.

Το σποτ, “Dreams in Colours”, απεικονίζει το όνειρο ενός πατέρα να δει την κόρη του να πετυχαίνει και το όνειρο μιας κόρης να βρει το δικό της δρόμο προς την ολοκλήρωση. Η καμπάνια περιλαμβάνει επίσης ψηφιακές, OOH και φυσικές εκδηλώσεις. Και, φυσικά, την 911 Carrera GTS 30 Years Porsche Thailand Edition, ένα μοναδικό όχημα βαμμένο σε επτά χρώματα που αντιπροσωπεύουν τις ημέρες της εβδομάδας.

Η 911 Carrera GTS 30 Years Porsche Thailand Edition

Για να αντικατοπτρίζει την πλούσια ιστορία της Ταϊλάνδης, το βασικό μοντέλο αυτής της συλλογής έπρεπε να είναι εξίσου διαχρονικό και θρυλικό. Για το σκοπό αυτό, επιλέχθηκε η ξεχωριστή και δυναμική 911 Carrera GTS, το σύμβολο της Porsche για το σχεδιασμό και τις επιδόσεις.

Θα παραχθεί μια περιορισμένη σειρά αυτών των εξαιρετικά συλλεκτικών μοντέλων 911 Carrera GTS και το καθένα μπορεί να καθοριστεί σε ένα από τα επτά εικονικά χρώματα Paint to Sample (PTS), αποτίοντας φόρο τιμής σε κάθε χρώμα της ημέρας της εβδομάδας στην ταϊλανδέζικη κουλτούρα. Τα χρώματα PTS της σειράς 911 Carrera GTS 30 Years Porsche Thailand Edition είναι:

Δευτέρα (κίτρινο) – Signalyellow
Τρίτη (ροζ) – Rubystar
Τετάρτη (πράσινο) – Signalgreen
Πέμπτη (πορτοκαλί) – Pastelorange
Παρασκευή (μπλε) – Rivierablue
Σάββατο (μωβ) – Ultraviolet
Κυριακή (Κόκκινο) – Firered

Μια άλλη καλλιτεχνική πινελιά που αποτίει φόρο τιμής στην Ταϊλάνδη αποκαλύπτεται στο πίσω καπάκι του αυτοκινήτου: πέντε πτερύγια στην πλευρά του οδηγού είναι βαμμένα κόκκινα, λευκά και μπλε σύμφωνα με τα χρώματα της σημαίας της Ταϊλάνδης. Τέλος, η στάνταρ επένδυση της ονομασίας του μοντέλου αντικαθίσταται από ένα πιο διακριτικό και σύγχρονο λογότυπο “911”.

Διαβάστε ακόμα: Η Porsche επενδύει στα “ηλεκτρονικά καύσιμα”

Πέρα και πάνω από τα εξωτερικά φινιρίσματα βαφής, οι άρτια εκπαιδευμένοι καλλιτέχνες και τεχνίτες της Porsche Exclusive Manufaktur επιμελήθηκαν και άλλες εξατομικευμένες πινελιές για να κάνουν την 911 Carrera GTS 30 Years Porsche Thailand Edition να ξεχωρίζει ως πραγματικά ξεχωριστή.

Με αυτή την καμπάνια, η Porsche έχει ως στόχο να γιορτάσει τους ονειροπόλους της Ταϊλάνδης με βάση τα ατομικά τους χρώματα και τις προσωπικές τους φιλοδοξίες. Με την 911 Carrera GTS 30 Years Porsche Thailand Edition, η Porsche Thailand έχει πραγματικά συμπυκνώσει το πνεύμα των “Dreams in Colors”.

Με πληροφορίες από The Drum

Photo & Video: Porsche

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.