19 Απρ 2024
READING

Trending Now: E-waste fine jewelry

1 MIN READ

Trending Now: E-waste fine jewelry

Trending Now: E-waste fine jewelry

Σε έναν κόσμο που συνεχώς αλλάζει, τα trends κυριαρχούν. Έτσι το THETOTALBUSINESS παρουσιάζει τα trends που κυριαρχούν σήμερα, δίνοντας μία ιδέα για το αύριο.

Η Oushaba είναι μια μάρκα αξεσουάρ που χρησιμοποιεί ανακυκλωμένα ηλεκτρονικά απόβλητα για τη δημιουργία κοσμημάτων υψηλής ποιότητας. Για τη νέα της συλλογή, που ονομάζεται «Connection Salvaged», το βρετανικό brand έχει συγκεντρώσει περισσότερα ηλεκτρονικά απόβλητα για να δημιουργήσει πολλά κομμάτια εμπνευσμένα από αρχαία αιγυπτιακά, ελληνικά και ρωμαϊκά κοσμήματα. Η σειρά κοσμημάτων συνδυάζει πλακέτες κυκλωμάτων από παλιά κινητά τηλέφωνα, βύσματα και στικάκια USB αλλά και καλώδια φόρτισης με διαμάντια, σμαράγδια, ζαφείρια και ρουμπίνια που προέρχονται από ηθικό εμπόριο.

Κάθε κομμάτι είναι κατασκευασμένο είτε με κίτρινο χρυσό 22 καρατίων, λευκό χρυσό 18 καρατίων ή ασήμι. Παρά τον προηγμένο τεχνολογικά σχεδιασμό τους, τα κομμάτια θυμίζουν vintage κοσμήματα, συνδυάζοντας πολύτιμους λίθους με τολμηρά χρώματα και ψηφιακά στοιχεία.

Η λογική πίσω από την αξιοποίηση των e-waste βασίζεται στην πεποίθηση της εταιρείας ότι οι καταναλωτές μπορούν να σκεφτούν διαφορετικά, να αμφισβητήσουν τις μέχρι σήμερα εδραιωμένες αντιλήψεις για το τι συνιστούν πραγματικά απόβλητα και τι είναι πολυτέλεια. Πόσοι εξάλλου είχαν σκεφτεί πως τα εξαρτήματα ηλεκτρονικών αποβλήτων κρύβουν μέσα τους μια αληθινή ομορφιά, με εκπληκτικά χρώματα, σχήματα και χαρακτηριστικά που μοιάζουν με κόσμημα;

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.