25 Απρ 2024
READING

Campaign of the Day: Heinz Tattoo Ink

2 MIN READ

Campaign of the Day: Heinz Tattoo Ink

Campaign of the Day: Heinz Tattoo Ink

Στην Καμπάνια της Ημέρας, το THETOTALBUSINESS παρουσιάζει μια διαφήμιση που ξεχώρισε με τη δημιουργικότητά της και μπορεί να εμπνεύσει δημιουργώντας συζήτηση γύρω από το μήνυμα που επικοινωνεί.

Το Heinz Tattoo Ink είναι μια χρωστική ουσία τατουάζ που παρασκευάζεται με την ίδια φροντίδα για τα συστατικά που χρησιμοποιεί η Heinz για την παρασκευή κέτσαπ. Το brand συνεργάστηκε με τo βραζιλιάνικo agency SOKO και τον κορυφαίο βραζιλιάνικο κατασκευαστή μελανιού για τατουάζ, Electric Ink, για την ανάπτυξη μιας κόκκινης χρωστικής Heinz ως μέρος μιας love brand καμπάνιας.

Γιατί όμως ένα brand με πολυεθνική δράση να δημιουργήσει ένα μελάνι για τατουάζ; Το project είναι μια απάντηση και ένα “ευχαριστώ” στους χιλιάδες Βραζιλιάνους που επιλέγουν σχέδια με το λογότυπο και τα προϊόντα της Heinz και μοιράζονται τα τατουάζ τους στα social media.

Η δράση έρχεται μετά την είδηση ότι το έγχρωμο μελάνι τατουάζ αντιμετωπίζει αυξανόμενους περιορισμούς και άμεσες απαγορεύσεις σε όλο τον κόσμο. Μόνο η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει απαγορεύσει πάνω από 4.000 συστατικά που χρησιμοποιούνται για τη δημιουργία χρωστικών μελανιού, με το κόκκινο να αποδεικνύεται το πιο προβληματικό από τα χρώματα, αφού έχει αποδειχθεί ότι αρκετά από τα συστατικά του προκαλούν αλλεργικές αντιδράσεις, όπως εξανθήματα και κνησμό, καθώς και άλλες επιπλοκές κατά την εφαρμογή των τατουάζ.

Δεδομένου όμως ότι το κόκκινο είναι το πιο δημοφιλές χρώμα στα τατουάζ των θαυμαστών της Heinz, η μάρκα θεώρησε ότι έπρεπε να κάνει κάτι γι ‘αυτό. Μέσω μιας 14μηνης συνεργασίας με την Electric Ink, έναν κατασκευαστή μελανιών που χρησιμοποιεί μόνο μη επιβλαβή συστατικά, η São Paulo Heinz δημιούργησε το πρώτο της κόκκινο μελάνι τατουάζ, σε έναν νέο και αποκλειστικό τόνο που βασίζεται στο επίσημο χρώμα pantone της Heinz.

Επίσης, συνεργάστηκε με πέντε αξιόλογους Βραζιλιάνους καλλιτέχνες τατουάζ για να δημιουργήσει 57 αυθεντικά στένσιλ τατουάζ Heinz, τα “57 Varieties”, που αγκαλιάζουν την τεράστια ποικιλομορφία της βραζιλιάνικης κουλτούρας.

Όλο αυτό το εγχείρημα πρωταγωνίστηκε σε μια εκστρατεία, με την αρχή να γίνεται με μια διαφημιστική ταινία όπου συμμετέχουν άτομα που “χτύπησαν” ένα από τα 57 αυτά τατουάζ στο σώμα τους. Αργότερα, το Σάο Πάολο θα γεμίσει με OOH και όταν το τελικό προϊόν θα είναι έτοιμο για διανομή, το brand θα διαθέσει τα στένσιλ και το tattoo ink σε όλη τη Βραζιλία.

Η καμπάνια φέρει την υπογραφή της SOKO.

 

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.