24 Απρ 2024
READING

Αναβαθμίζεται η Aegean στο διεθνή χάρτη των αερομεταφορών

4 MIN READ

Αναβαθμίζεται η Aegean στο διεθνή χάρτη των αερομεταφορών

Αναβαθμίζεται η Aegean στο διεθνή χάρτη των αερομεταφορών

Τι σημαίνει η κοινοπραξία Aegean-CAE για την εκπαίδευση πληρωμάτων

Οφέλη για τους επιβάτες, το προσωπικό και τον κλάδο των αερομεταφορών συνολικά θα έχει η συνεργασία μεταξύ της καναδικής CAE και της Αegean για τη δημιουργία κοινοπραξίας, που θα αναλάβει το πρώτο σύγχρονο Κέντρο Προσομοιωτών Πτήσεων και Εκπαίδευσης Πληρωμάτων στην Ελλάδα. Κίνηση που αναδεικνύει την αναβάθμιση της Aegean στο διεθνή χάρτη των αερομεταφορών.

Εξάλλου μόλις τον προηγούμενο Δεκέμβριο, η ελληνική αεροπορική εταιρεία είχε ανακοινώσει τη νέα της επένδυση ύψους 140 εκατ. ευρώ, για τη δημιουργία ενός σύγχρονου οικοσυστήματος για την αερομεταφορά στην Ελλάδα, κάνοντας το πρώτο βήμα για την επέκταση του ήδη σημαντικού παγκόσμιου δικτύου κέντρων εκπαίδευσης της CAE. Συγκεκριμένα, τη δημιουργία του πρώτου πράσινου hangar της Ευρώπης στη μέχρι πρότινος αδρανή Τεχνική Βάση της παλαιάς Ολυμπιακής Αεροπορίας, με ορίζοντα υλοποίησης 5 έως 7 χρόνια.

Οι προσομοιωτές

Το εκπαιδευτικό κέντρο Aegean-CAE θα έχει χωρητικότητα έως και 7 προσομοιωτών πλήρους πτήσης και θα αποτελέσει μέρος της νέας Τεχνικής Βάσης της AEGEAN συνολικής έκτασης 85.000 τ.μ. που θα δημιουργηθεί στο Διεθνές Αεροδρόμιο Αθηνών.

Το νέο Εκπαιδευτικό Κέντρο της Aegean και της CAE αναμένεται να ξεκινήσει τη λειτουργία του έως το τέλος του 2023 αρχικά και θα αποτελέσει τον πιο τεχνολογικά αναβαθμισμένο και σύγχρονο κόμβο αεροπορικής εκπαίδευσης στη Νοτιοανατολική Ευρώπη.

Στο πρώτο στάδιο ανάπτυξης το Εκπαιδευτικό Κέντρο θα διαθέτει τέσσερις προσομοιωτές πτήσης, συμπεριλαμβανομένων δύο Airbus A320neo, ενός Boeing 737NG και ενός ATR 72-600, καθώς και εξοπλισμό εκπαίδευσης των πληρωμάτων καμπίνας, ενώ προβλέπει την εγκατάσταση τριών επιπλέον προσομοιωτών.

Ένα “πράσινο” εκπαιδευτικό κέντρο

Για τη λειτουργία του το Κέντρο Προσομοιωτών Πτήσεων και Εκπαίδευσης Πληρωμάτων της Aegean και της CAE θα καταναλώνει “πράσινη” ενέργεια η οποία θα παράγεται από την εγκατάσταση 35.000 τ.μ. φωτοβολταϊκών πάνελ συνολικής ισχύος 3 MWή 4,4 GWh ετησίως, που θα είναι τοποθετημένη στη νέα τεχνική βάση της AE Aegean GEAN.

Εκκολαπτήριο στελεχών για τον κλάδο

Σε μια τυπική χρόνια σπαταλώνται 5.000 ημέρες των πληρωμάτων σε μετακινήσεις σε κέντρα εκπαίδευσης του εξωτερικού. Η Aegean θα παρέχει τη δυνατότητα να εντάξει στην αρχική εκπαίδευση των μελλοντικών πιλότων τη χρήση προσομοιωτών, όπως προβλέπεται από το πρόγραμμα υποτροφιών που επανεκκίνησε πρόσφατα.

Ειδικότερα και σε συνέχεια του επιτυχημένου προγράμματος υποτροφιών πιλότων που ξεκίνησε η εταιρεία το 2018, με τους πρώτους 49 από τους συνολικά 100 υποψήφιους να βρίσκονται ήδη στα πιλοτήριά της και τους επόμενους 40 να έχουν ενταχθεί στο δυναμικό της εταιρεία στα τέλη του 2022, προσφέρει τη δυνατότητα σε 120 νέες και νέους συνολικά, για τα επόμενα τρία χρόνια, να αποκτήσουν επαγγελματικό πτυχίο πολιτικής αεροπορίας και να ξεκινήσουν τη σταδιοδρομία τους, ως μελλοντικοί κυβερνήτες αεροσκαφών του στόλου της Aegean και της Olympic Air.

Με την πρωτοβουλία αυτή, η αξία της οποίας ξεπερνά συνολικά τα 7 εκατ. ευρώ, η Aegean επιδιώκει να βοηθήσει τους νέους και τις νέες που ονειρεύονται να γίνουν πιλότοι, να κάνουν το όνειρό τους πραγματικότητα καλύπτοντας το μεγαλύτερο μέρος του κόστους των διδάκτρων που απαιτείται. Μια υποστήριξη εξαιρετικά σημαντική, λαμβάνοντας υπόψιν το γεγονός ότι το συνολικό κόστος σπουδών για κάθε μελλοντικό πιλότο, συμπεριλαμβανόμενης της εκπαίδευσης στον τύπο αεροσκάφους, ξεπερνά τις 90.000 ευρώ. Ενώ, παράλληλα, συμβάλει και στη δημιουργία των αναγκαίων προϋποθέσεων για την ανάπτυξη του κλάδου στην Ελλάδα επενδύοντας στο ανθρώπινο δυναμικό με ένα ακόμη Πρόγραμμα Υποτροφιών, μετά και από το Πρόγραμμα Υποτροφιών υποψήφιων μηχανικών αεροσκαφών που ξεκίνησε τους προηγούμενους μήνες.

Στην πλήρη του ανάπτυξη, το νέο εκπαιδευτικό κέντρο θα είναι σε θέση να εκπαιδεύει έως και 3.500 πιλότους το χρόνο (42.000 ώρες εκπαίδευσης) και πολλαπλάσιο αριθμό πληρωμάτων καμπίνας. Σύμφωνα με τη διοίκηση της Aegean, αυτό το πρώτο σύγχρονο οικοσύστημα υπηρεσιών υποστήριξης για την αερομεταφορά στην Ελλάδα αναμένεται να δημιουργήσει έως 500 νέες άμεσες και συνολικά περισσότερες από 1.100 νέες άμεσες και έμμεσες θέσεις εργασίας υψηλής ειδίκευσης σε διάστημα πέντε έως επτά ετών.

Φιλοδοξώντας να ξεπεράσει τα επίπεδα-ρεκόρ του 2019, η Aegean σχεδιάζει να επιχειρεί με 76 αεροπλάνα το 2023 και να προσφέρει συνολικά 18 εκατ. θέσεις, με 11 εκατ. θέσεις εξωτερικού, 2 εκατ. περισσότερες συγκριτικά με το 2022 και 800 χιλιάδες περισσότερες από το 2019. Το δίκτυο θα καλύπτει 46 χώρες, με 264 δρομολόγια σε 161 προορισμούς από συνολικά 8 βάσεις.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.