26 Απρ 2024
READING

Τα νέα εργαλεία του LinkedIn χρησιμοποιούν τεχνητή νοημοσύνη

3 MIN READ

Τα νέα εργαλεία του LinkedIn χρησιμοποιούν τεχνητή νοημοσύνη

Τα νέα εργαλεία του LinkedIn χρησιμοποιούν τεχνητή νοημοσύνη

Το LinkedIn προσθέτει περιλήψεις προφίλ και καταχωρίσεις θέσεων εργασίας που δημιουργούνται με τεχνητή νοημοσύνη

Δεδομένου ότι η OpenAI είναι μία εταιρεία που έχει δεχθεί το επενδυτικό ενδιαφέρον της Microsoft, δεν αποτελεί έκπληξη που το LinkedIn προσθέτει περισσότερα στοιχεία τεχνητής νοημοσύνης στην πλατφόρμα του. Δεν είναι μυστικό εξάλλου, ότι η αμερικανική εταιρεία λογισμικού επιδιώκει να ενσωματώσει το ChatGPT της OpenAI σχεδόν σε όλες τις εφαρμογές και λειτουργίες της.

Το LinkedIn θα αξιοποιήσει την επαναστατική αυτή τεχνολογία σε μια προσπάθεια να βοηθήσει τους χρήστες να βελτιώσουν τα προφίλ τους και τους υπεύθυνους προσλήψεων να συντάξουν καλύτερες περιγραφές θέσεων εργασίας (job descriptions) χωρίς να κάνουν επιπλέον δουλειά.

Τα δύο νέα εργαλεία

Για τα προφίλ του LinkedIn, θα προσφέρεται στους συνδρομητές Premium ένα νέο εργαλείο που βασίζεται στο GPT-4 , το οποίο θα δημιουργεί προτάσεις για το τι πρέπει να γράψουν στις ενότητες “About” και “Headline”. Το κείμενο θα διαμορφώνεται χρησιμοποιώντας τις πιο σημαντικές δεξιότητες και εμπειρίες που αναφέρονται στο προφίλ του εκάστοτε χρήστη, διατηρώντας παράλληλα το μοναδικό ύφος και στυλ του. Κάθε κείμενο που παράγεται μπορεί, φυσικά, να επεξεργαστεί πριν δημοσιοποιηθεί.

Διαβάστε ακόμα: Γιατί όλοι χρειάζονται ένα ισχυρό προφίλ στο LinkedIn

Ενώ για τους υπεύθυνους προσλήψεων, η πλατφόρμα επαγγελματικής κοινωνικής δικτύωσης θα παρέχει ένα εργαλείο περιγραφής θέσεων εργασίας, που δημιουργήθηκε με τη βοήθεια του GPT-3.5. Με προαπαιτούμενες βασικές πληροφορίες, συμπεριλαμβανομένων του τίτλου εργασίας, της επωνυμίας της εταιρείας, του χώρου εργασίας, της θέσης εργασίας και της τοποθεσίας, θα παράγει μια περιγραφή της θέσης εργασίας, ο οποία είναι και πάλι παραμετροποιήσιμη.

Το LinkedIn μάς διδάσκει

Το LinkedIn προσθέτει επίσης και την ενότητα μαθημάτων LinkedIn Learning για να βοηθήσει τους χρήστες να αναπτύξουν τις δεξιότητές τους στην τεχνητή νοημοσύνη, τα οποία μάλιστα είναι διαθέσιμα δωρεάν μέχρι τις 15 Ιουνίου.

Τα νέα μαθήματα περιλαμβάνουν αρκετά που αφορούν ειδικά τη γενετική τεχνητή νοημοσύνη, τα οποία θα μπορούσαν να βοηθήσουν κάθε χρήστη της πλατφόρμας να γίνει ηγέτης σε αυτόν τον ταχέως εξελισσόμενο χώρο και να ενισχύσει την αξία του για τους πιθανούς εργοδότες.

Τα “συνεργατικά άρθρα”

Δεν είναι η πρώτη φορά, όμως, που ο ιστότοπος αξιοποιεί τη νέα τεχνολογία. Νωρίτερα αυτόν τον μήνα, το LinkedIn ανακοίνωσε μία νέα πρωτοβουλία που ονομάζεται “Collaborative Articles”. Το νέο χαρακτηριστικό του LinkedIn επιτρέπει στους χρήστες να μοιράζονται γνώσεις και ιδέες με τη βοήθεια της AI.

Αυτά τα άρθρα ξεκινούν ως αφετηρίες συζητήσεων με τεχνητή νοημοσύνη, που αναπτύσσονται με τη συντακτική ομάδα της πλατφόρμας. Στη συνέχεια, χρησιμοποιώντας τη λειτουργία Skills Graph του LinkedIn, κάθε άρθρο αντιστοιχίζεται με σχετικούς εμπειρογνώμονες-μέλη, οι οποίοι μπορούν να συνεισφέρουν τα διδάγματα και τις συμβουλές τους με βάση την επαγγελματική τους εμπειρία.

Διαβάστε ακόμα: Θα φέρει η τεχνητή νοημοσύνη το θάνατο των δημιουργικών γραφείων;

Και στο σημείο αυτό συμβαίνει η πραγματική “μαγεία”: όταν οι επαγγελματίες μοιράζονται πραγματικές, συγκεκριμένες συμβουλές, συνεισφέροντας τις απόψεις τους στα εργασιακά ερωτήματα που όλοι αντιμετωπίζουμε καθημερινά. Επειδή η έναρξη μιας συζήτησης είναι δυσκολότερη από τη συμμετοχή σε μια συζήτηση, αυτά τα “συνεργατικά άρθρα” διευκολύνουν τους επαγγελματίες να έρθουν σε επαφή, να προσθέσουν και να βελτιώσουν τις ιδέες τους, με αποτέλεσμα να δημιουργείται η κοινή γνώση.

Είναι ακόμη πολύ νωρίς για να κατανοήσουμε πλήρως τι θα σημαίνουν αυτά τα νέα εργαλεία τεχνητής νοημοσύνης για την παραγωγικότητα των επιχειρήσεων και πώς θα αλλάξουν τον τρόπο που εργαζόμαστε. Σίγουρα, όμως, η σταδιακή επέκταση των στοιχείων της generative AI θα οδηγήσει πολλούς περισσότερους ανθρώπους να χρησιμοποιούν ανάλογα στοιχεία προχωρώντας προς τα εμπρός, γεγονός που θα οδηγήσει τελικά σε σημαντική εξέλιξη του τρόπου λειτουργίας πολλών κλάδων.

Με πληροφορίες από Social Media Today | Techcrunch

Photo: Unsplash

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.