19 Απρ 2024
READING

Πώς μια εξαγορά ενισχύει το προφίλ της Burberry

3 MIN READ

Πώς μια εξαγορά ενισχύει το προφίλ της Burberry

Πώς μια εξαγορά ενισχύει το προφίλ της Burberry

Η επένδυση στα outwear ενδύματα, η βιωσιμότητα και η ενίσχυση της εφοδιαστικής αλυσίδας

Το βρετανικό luxury brand ενισχύει τις κατασκευαστικές του δυνατότητες με σχέδια για την απόκτηση ενός εξειδικευμένου εργοστασίου ενδυμάτων για εξωτερικούς χώρους, από τον μακροχρόνιο ιταλό προμηθευτή του, Pattern SpA. Πρόκειται για ένα σημαντικό επόμενο βήμα για την πλήρη αξιοποίηση των δυνατοτήτων της κατηγορίας των outwear ενδυμάτων της εταιρείας.

Η Burberry απέκτησε την εταιρεία έναντι 21 εκατομμυρίων ευρώ, προκειμένου να εγγυηθεί την παραγωγική ικανότητα, καθώς και να οικοδομήσει την ικανότητα τεχνικών ενδυμάτων εξωτερικών χώρων – πρόκειται για πανωφόρια που χρησιμοποιούν καινοτόμα υφάσματα και χρηστικές τεχνικές κατασκευής για να εξυπηρετήσουν μια συγκεκριμένη λειτουργία.

Διαβάστε ακόμα: Τι θα σημαίνει πολυτέλεια το 2023;

Τι θα φέρει η εξαγορά

Επί του παρόντος, η Burberry κατασκευάζει τις εμβληματικές αδιάβροχες καμπαρντίνες της στο Castleford και στο Keighley, στο Yorkshire της Αγγλίας. Ενώ για τη δημιουργία πολυτελών έτοιμων ενδυμάτων, συμπεριλαμβανομένων των παπλωμάτων και των πουπουλένιων μπουφάν της, συνεργάζεται με την Pattern εδώ και 20 χρόνια στις εγκαταστάσεις ανάπτυξης προϊόντων της εταιρείας στο Τορίνο της Ιταλίας.

Η εξαγορά αναμένεται να ενισχύσει τις εγχώριες παραγωγικές δυνατότητες της Burberry και να ενσωματώσει περαιτέρω τη βιωσιμότητα στην αλυσίδα αξίας της. Το τελευταίο σχετίζεται με το γεγονός ότι όλη η ηλεκτρική ενέργεια που χρησιμοποιεί η Pattern στις εγκαταστάσεις της προέρχεται από ανανεώσιμες πηγές και η εταιρεία βρίσκεται σε καλό δρόμο για την επίτευξη ουδετερότητας ως προς τον άνθρακα στην τοποθεσία του Τορίνο μέσα στο έτος.

Περίπου 70 εργαζόμενοι από την Pattern στο Τορίνο θα ενταχθούν στην Burberry μόλις ολοκληρωθεί η διαδικασία της εξαγοράς, η οποία αναμένεται αργότερα φέτος. Η Pattern θα συνεχίσει να λειτουργεί τα τμήματα της επιχείρησης που δεν περιλαμβάνονται στη συναλλαγή.

Η συγκεκριμένη εξαγορά έρχεται λίγα χρόνια μετά την απορρόφηση ενός επίσης στενού συνεργάτη της για τη δημιουργία του κέντρου δερμάτινων ειδών της Burberry στη Φλωρεντία. Ήταν το 2018, όταν η Burberry αγόρασε τον έμπειρο Ιταλό κατασκευαστή CF&P, ακολουθώντας την ίδια τακτική διατήρησης του εξειδικευμένου εργατικού δυναμικού που συνεργάζοταν στενά με τη βρετανική μάρκα όλα τα προηγούμενα χρόνια.

Ο στόχος βιωσιμότητας της Burberry

Η Burberry είναι το πρώτο luxury brand που έλαβε έγκριση από την περιβαλλοντική πρωτοβουλία του Ο.Η.Ε., Science Based Targets, επιβεβαιώνοντας ότι οι στόχοι της για την επίτευξη καθαρών μηδενικών εκπομπών έως το 2040 βασίζονται στις πρόσφατες τεχνολογίες βιωσιμότητας.

Τα τελευταία χρόνια ο οίκος προσπαθεί να γίνει πιο φιλικός προς το περιβάλλον. Το 2018 σταμάτησε τη χρήση γούνας και ανκορά στις συλλογές του, ενώ το 2020 έκανε το μεγάλο βήμα και εντάχθηκε στον χώρο του resale σε συνεργασία με την πλατφόρμα My Wardrobe HQ.

Διαβάστε ακόμα: Η πολυτέλεια της Burberry επιστρέφει στις ρίζες της

Το περασμένο έτος, η Burberry ανακοίνωσε τους νέους περιβαλλοντικούς της στόχους, οι οποίοι είναι σύμφωνοι με τις δεσμεύσεις που προβλέπει η Συμφωνία του Παρισιού. Η εν λόγω συνθήκη στοχεύει στην μακροπρόθεσμη σταθεροποίηση της ανόδου της παγκόσμιας θερμοκρασίας σε επίπεδα κάτω των 2 βαθμών Κελσίου σε σχέση με τα προβιομηχανικά επίπεδα.

Η Burberry, όπως και άλλες εταιρείες πολυτελών ειδών, καταβάλλουν προσπάθειες για να περιορίσουν την μόλυνση, μετρώντας τους ρύπους και λαμβάνοντας δράση. Μάλιστα, η εταιρεία δεσμεύεται να εξασφαλίσει ότι όλα τα μέλη της εφοδιαστικής αλυσίδας της θα ακολουθήσουν και τώρα και στο μέλλον παρόμοιες βιώσιμες πρακτικές.

Με πληροφορίες από Fashion United

Photo: Burberry

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.