Campaign of the Day: Xtraordinary Driving School

Στην Καμπάνια της Ημέρας, το THETOTALBUSINESS παρουσιάζει μια διαφήμιση που ξεχώρισε με τη δημιουργικότητά της και μπορεί να εμπνεύσει δημιουργώντας συζήτηση γύρω από το μήνυμα που επικοινωνεί.

Μια πρώτη στο είδος της καμπάνια, η Xtraordinary Driving School, ενθαρρύνει τα άτομα με διανοητική αναπηρία να αποκτήσουν άδεια οδήγησης.

Η πρωτοβουλία δημιουργήθηκε από την Localiza, τη μεγαλύτερη ΜΚΟ διευκόλυνσης της κινητικότητας στη Λατινική Αμερική, με στόχο την προώθηση της κοινωνικής ένταξης των ανθρώπων με αναπηρία και στον τομέα αυτό, αλλά και την ευαισθητοποίηση της κοινωνίας για ένα πρόβλημα που ελάχιστοι έχουν στο μυαλό τους.

Κι όμως σύμφωνα με στοιχεία του Υπουργείου Υποδομών, η Βραζιλία έχει περισσότερους από 74 εκατομμύρια οδηγούς, αλλά μόλις δύο με σύνδρομο Down που διαθέτουν άδεια οδήγησης. Το σποτ παρουσιάζει την ιστορία μιας εκ των δύο, της Laura Simoes.

Με αυτή την εκστρατεία, η ΜΚΟ αποδεικνύει ότι το μέλλον της κινητικότητας μπορεί να τους περιλαμβάνει όλους. Η Localiza όχι μόνο αφηγείται την ιστορία της συμπερίληψης, αλλά αναλαμβάνει και δράση εκπαιδεύοντας δασκάλους σε σχολές οδήγησης σε όλη τη χώρα και πληρώνοντας μαθήματα οδήγησης, ιατρικές εξετάσεις, νομικά έξοδα και ό,τι απαιτείται για την απόκτηση άδειας οδήγησης για 30 υποψήφιους οδηγούς με σύνδρομο Down.

Η καμπάνια θα μεταδοθεί στην τηλεόραση και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με την υπογραφή της Maloca73.