28 Απρ 2024
READING

Trending Now: Taco Translation Device

2 MIN READ

Trending Now: Taco Translation Device

Trending Now: Taco Translation Device

Σε έναν κόσμο που συνεχώς αλλάζει, τα trends κυριαρχούν. Έτσι το THETOTALBUSINESS παρουσιάζει τα trends που κυριαρχούν σήμερα, δίνοντας μία ιδέα για το αύριο.

Το άγχος κάθε ταξιδιώτη που επισκέπτεται μια χώρα χωρίς να μιλάει τη γλώσσα της, βρήκε το αντίδοτό του σε ένα gadget, που μπορεί να χρησιμοποιεί για να επικοινωνεί με τους ντόπιους. Πέρα από κάθε εφαρμογή που μπορεί να βοηθά στην όποια μετάφραση, η συσκευή Taco δημιουργήθηκε για κάθε άνθρωπο, χωρίς απαραίτητα να έχει την ιδανικότερη σχέση με την τεχνολογία.

Η ιδέα ξεκίνησε σαν λογοπαίγνιο στης φράσης “Let’s taco ’bout it” (αναφέρεται σε οτιδήποτε φαίνεται να ταιριάζει σε κάποιον, να τον ευχαριστεί και να τον αντιπροσωπεύει) και εξελίχθηκε σε κάτι που χρησιμοποιεί στην πραγματικότητα την ιδέα του Taco – ή τουλάχιστον το σχήμα του.

Πράγματι, η συσκευή μετάφρασης έχει το καμπύλο σχήμα του παραδοσιακού μεξικανικού φαγητού που φτιάχνεται από τορτίγια διπλωμένη, ενώ αποτελείται από δύο επιμέρους συσκευές που μπορούν να χρησιμοποιηθούν τόσο από τον ομιλητή όσο και από τον ακροατή. Μοιάζουν στην πραγματικότητα σαν μια από αυτές τις αμφίδρομες συσκευές με το χάρτινο ποτηράκι και το σκοινί που όλοι κατασκεύαζαν όταν ήταν μικροί. Τώρα με την αξιοποίηση της ψηφιακής τεχνολογίας, η επικοινωνία γίνεται διασκεδαστική και, πρωτίστως, λειτουργική.

Όταν έρθει η ώρα να χρησιμοποιηθεί, η συσκευή μπορεί να “κοπεί” στη μέση και να χρησιμοποιηθούν τα δύο κομμάτια από δύο διαφορετικούς ανθρώπους, σαν πομπός και δέκτης. Το μόνο που χρειάζεται είναι να μιλήσει κανείς στο ένα Taco με το πάτημα του κουμπιού, και ο συνομιλητής του να βάλει στο αυτί του το άλλο Taco, απ’ όπου θα ακουστεί η ομιλία μεταφρασμένη.

Η συσκευή μετάφρασης σχεδιάστηκε από τον υποψήφιο διδάκτορα Βιομηχανικού Design στο Korea Advanced Institute of Science and Technology (KAIST) της Νότιας Κορέας, Taewan Kim, και φέρει θύρα USB-C για φόρτιση και ενδείξεις LED για παρακολούθηση ισχύος.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.