Η Nike γιορτάζει τα εμβληματικά Air Max

Η Nike γιορτάζει και λανσάρει τα νέα Air Max

Η 26η Μαρτίου είναι η επέτειος του αθλητικού παπουτσιού Air Max 1 της Nike που έκανε το ντεμπούτο του το 1987. Σήμερα, σχεδόν τέσσερις δεκαετίες αργότερα, η σειρά εξακολουθεί να είναι εξαιρετικά δημοφιλής. Από το 2014 που ξεκίνησε ο εορτασμός της επετείου, η Nike αφιερώνει ένα ολόκληρο 24ωρο για να τιμήσει μια από τις πιο σημαντικές τεχνολογίες υποδημάτων της με τη δική της γιορτή: την Air Max Day

Εδώ, λοιπόν, και 9 χρόνια κάθε 26η Μαρτίου η Nike προσκαλεί τα νεότερα μέλη της κοινότητας των αθλητικών παπουτσιών να εντρυφήσουν στην πλούσια ιστορία του Air Max και υπενθυμίζει στους έμπειρους συλλέκτες τη σημασία των διαφόρων μοντέλων που έχουν προκύψει από το συγκεκριμένο σήμα.

Διαβάστε ακόμα: Η Nike αυξάνει τις πωλήσεις της και “ξεφορτώνεται” το πλεονάζον απόθεμα

Air Max Day 2023

Η φετινή ημέρα του Air Max, γιορτάστηκε στην πόλη Hangzhou της Κίνας, όπου μια μεγαλοπρεπής 3D διαφημιστική πινακίδα διπλής οθόνης εξέπληξε τους ντόπιους. Η OOH ενεργοποίηση περιλαμβάνει διάφορες αστραπές, μεταλλικές κατασκευές, ακόμη και έναν σκορπιό που φαίνεται να πηδάει και να τυλίγεται γύρω από τις δύο οθόνες. Φυσικά, στο επίκεντρο βρίσκονται τα αθλητικά παπούτσια.

Προς μεγάλη χαρά των θαυμαστών, η μάρκα ανοίγει το “θησαυροφυλάκιο” της Air Max κάθε Μάρτιο για να επανακυκλοφορήσει κλασικά μοντέλα αλλά και να γιορτάσει την επέτειο με νέα σχέδια. Φέτος, η Nike παρουσίασε στο κοινό το Air Max Pulse και το Nike Air Max 1 “Big Bubble”. Το πρώτο είναι ένα σύγχρονο running μοντέλο που διαθέτει μια ανασχεδιασμένη μονάδα Air Max 270, ενώ το δεύτερο αποτίει φόρο τιμής στο OG Air Max 1 που σχεδίασε ο Tinker το ’86 με μια μεγαλύτερη φούσκα στη μεσαία σόλα.

Για να συγχρονιστεί με την OOH διαφημιστική πινακίδα, κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου υπήρξε επίσης μια pop-up εγκατάσταση σε ένα από τα καταστήματα Nike στη Σαγκάη.

Η ιστορία του Air Max

Το 1987, αντλώντας έμπνευση από την ανοικτή αρχιτεκτονική του Παρισιού, ο σχεδιαστής Tinker Hatfield της Nike άνοιξε ένα μικρό παράθυρο στην ενδιάμεση σόλα του Air Max 1, κάνοντας για πρώτη φορά ορατό το εσωτερικό του Nike Air. Τρία χρόνια αργότερα, με την εντυπωσιακή πλαϊνή φάσα, το AM90 αποτελούσε εξ ορισμού ένα πρωτοποριακό μοντέλο. Η αρχική χρωματική παλέτα “Infrared” εξακολουθεί να προκαλεί αίσθηση με κάθε επανακυκλοφορία.

Διαβάστε ακόμα: Η Nike συνεργάζεται πρώτη φορά με μία εταιρεία γυναικείων αθλητικών παπουτσιών

Από τότε, έχουν αλλάξει πολλά. Είδαμε μοντέλα στα οποία η μονάδα Max Air κάλυπτε μεγαλύτερη επιφάνεια στο παπούτσι, φτάνοντας μέχρι το κάτω μέρος τους, εμπνευσμένα από τα στρώματα της γης, αλλά και τη φυσική ομορφιά των κυματισμών του νερού. Το 2006 αντικρύσαμε το πρώτο μοντέλο χωρίς αφρό και αρκετά χρόνια αργότερα, το 2018, παρουσιάστηκε ένα από τα πιο εντυπωσιακά μοντέλα στην ιστορία της σειράς Air Max, με πλήρη ορατότητα 270° στη μονάδα Max Air.

Κάπως έτσι, τα Nike Air Max έχουν κατακτήσει τη δική τους θέση στο πάνθεον των ευπώλητων εμβληματικών αθλητικών υποδημάτων και η Nike Air Max Day έχει γίνει μια από τις πιο πολυαναμενόμενες ημέρες για τους λάτρεις τους. Και φέτος, η αγαπημένη μέρα κάθε “sneakerhead”, έγινε καλύτερη από ποτέ με την κυκλοφορία του κλασικού παπουτσιού Air Max 1 ’86 “Big Bubble”.

Με πληροφορίες από Business Insider | The Drum

Photo | Video: Nike