19 Απρ 2024
READING

Η Stella Artois στηρίζει το δείπνο

4 MIN READ

Η Stella Artois στηρίζει το δείπνο

Η Stella Artois στηρίζει το δείπνο

Με μια καμπάνια της, η Stella Artois καλεί τους καταναλωτές για ένα διαφορετικό δείπνο

Το τραπέζι του δείπνου θεωρείται διαχρονικά ένα μέρος όπου οι άνθρωποι μπορούν να έρθουν κοντά και να συνδεθούν μεταξύ τους. Στη νέα της καμπάνια, η Stella Artois τοποθετεί τον εαυτό της ως βασικό στοιχείο κάθε γεύματος πλέον και, κυρίως, των συνδέσεων που συμβαίνουν γύρω από αυτό.

Η μητρική εταιρεία AB InBev δίνει μεγαλύτερη έμφαση στο casual dining σε μια προσπάθεια να προσελκύσει εκ νέου τους καταναλωτές καθώς εξελίσσονται οι συνήθειες τους για τα καθημερινά γεύματα. Μαζί με τις αλλαγές αυτές, προσπαθεί να εξελιχθεί και η μπίρα της, Stella Artois, που μέχρι πρότινος ήταν γνωστή για την εστίασή της στα εστιατορικά γεύματα, μέσα από μια νέα επικοινωνιακή στρατηγική η οποία περιλαμβάνει και συνεργασίες με influencers.

Διαβάστε ακόμα: Η Coca-Cola συνδυάζει την τέχνη με την τεχνητή νοημοσύνη

Η καμπάνια

Η καμπάνια “Table Drop” έχει ως κεντρικό άξονα ένα διαφημιστικό βίντεο 60 δευτερολέπτων που απεικονίζει μια γυναίκα να γευματίζει μόνη της στο διαμέρισμά της, όταν το πάτωμα γκρεμίζεται και το τραπέζι πέφτει στον κάτω όροφο, ενώνοντάς την με το γείτονά της, ο οποίος επίσης γευματίζει μόνος του. Η ακολουθία επαναλαμβάνεται σε πολλούς ορόφους του κτιρίου – φέρνοντας τους ανθρώπους κοντά – και καταλήγει σε μια μαζική γιορτή για όλους τους κατοίκους του κτιρίου.

Με το νέο σποτ, το εμβληματικό beer brand του Βελγίου θέλησε να δείξει πώς μια μπίρα μπορεί να μετατρέψει απροσδόκητες στιγμές μπορούν σε διασκεδαστικές και ουσιαστικές σχέσεις ακόμη και μεταξύ αγνώστων. Εκτός από το διαφημιστικό βίντεο, η μάρκα μπίρας συνεργάζεται επίσης με τις εταιρείες Yelp, Instacart και Uber Eats παρέχοντας στους πελάτες κάθε πλατφόρμας κίνητρα για να κάνουν κρατήσεις για ένα δείπνο εκτός σπιτιού, ή εξασφαλίζοντας εκπτώσεις για όσους αγοράσουν προϊόντα που προορίζονται για ένα χαλαρό γεύμα στο σπίτι. Πρόκειται για απλές και καθημερινές συνήθειες της σύγχρονης εποχής που οδηγούν όμως την Stella Artois να βρει έναν νέο προσανατολισμό.

Αγκαλιάζοντας την καθημερινότητα

Η Stella Artois τοποθετείται εδώ και καιρό ως μια premium lager. Ένα σημαντικό ποσοστό των δραστηριοτήτων της έχει τις ρίζες του στο εστιατόριο, με σχεδόν το 40% να λαμβάνει χώρα σε χώρους εστίασης το 2022. Και ενώ πολλές μάρκες δέχθηκαν ένα μικρό πλήγμα κατά τη διάρκεια της πανδημικής διετίας, η Stella Artois ζημιώθηκε πολύ έντονα λόγω του αναγκαστικού κλεισίματος του εστιατορικού κλάδου.

Διαβάστε ακόμα: Levi’s | Η μεγαλύτερη ιστορία που “φορέθηκε” ποτέ

Με την πανδημία να οδεύει προς το τέλος της, το 2022 ήταν η χρονιά που το brand ξεκίνησε την καμπάνια “Make Time For The Life Artois”, ενθαρρύνοντας τους καταναλωτές να εγκαταλείψουν την εσωστρέφεια για τον πραγματικό κόσμο και να αναζητήσουν ξανά την εμπειρία που προσφέρει ένα γεύμα σε εστιατόριο. Και παρά το γεγονός ότι το φαγητό εκτός σπιτιού φαίνεται πως έχει επιστρέψει στα προπανδημικά επίπεδα, η συνήθεια μαγειρέματος στο σπίτι ή και το delivery συνθέτουν στοιχεία μιας νέας κανονικότητας που ήρθε για να μείνει.

Με την αναπροσαρμογή του προσανατολισμού της, η Stella Artois επιδιώκει να αξιοποιήσει αυτή την νέα πλέον καταναλωτική κουλτούρα. Οι καταναλωτές σήμερα πλέον βγαίνουν έξω άφοβα – και την ίδια στιγμή αφιερώνουν περισσότερο χρόνο στο σπίτι μαγειρεύοντας, τρώνε δείπνο με φίλους. Και για τη Stella Artois, η οποία είναι μια μάρκα που βασίζεται εν τέλει στο φαγητό και όχι αποκλειστικά στην εστιατορική εμπειρία, ήταν θεμελιώδες να εκμεταλλευτεί πραγματικά αυτή την ευκαιρία.

Η Stella αποκαλεί αυτή την καμπάνια ως τη “μεγαλύτερη και πιο ολοκληρωμένη” καμπάνια της εδώ και πέντε χρόνια. Προκειμένου να αποκτήσει μια νέα καταναλωτική βάση, η καμπάνια δίνει μια νέα πνοή στην εικόνα της Stella Artois. Για πρώτη φορά το beer brand στρέφεται στο influencer marketing, επιλέγοντας συνεργάτες από διαφορετικούς τομείς. Ενώ η μάρκα έχει ήδη συνεργαστεί με ανθρώπους όπως ο σεφ Roy Choi και ο μπασκετμπολίστας Kyle Kuzma, είναι έτοιμη να ανακοινώσει νέες συνεργασίες με influencers στο εγγύς μέλλον, ενισχύοντας παράλληλα τους δεσμούς που έχει ήδη δημιουργήσει.

Με πληροφορίες από Marketing Dive

Photo | Video: Stella Artois

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.