Η Coca-Cola συνδυάζει την τέχνη με την τεχνητή νοημοσύνη

Η Coca-Cola εγκαινιάζει τον διαγωνισμό Τέχνης AI “Create Real Magic” χρησιμοποιώντας GPT-4 και Dall-E 2

Ο πολυεθνικός κολοσσός συνεχίζει τις προσπάθειες marketing με τεχνητή νοημοσύνη με έναν νέο διαγωνισμό με τίτλο “Create Real Magic”, που έχει ως στόχο να ενισχύσει τη δέσμευση με καλλιτέχνες σε όλο τον κόσμο και να τοποθετήσει τη μάρκα ως μια μάρκα που ανταποκρίνεται στον παλμό του πολιτισμού και των τελευταίων τεχνολογικών τάσεων.

Το “Create Real Magic” αξιοποιεί δύο συστήματα τεχνητής νοημοσύνης: το Dall-E 2 (το οποίο παράγει εικόνες από προτροπές που βασίζονται σε κείμενο) και το γνωστό GPT-4 (ένα μεγάλο γλωσσικό μοντέλο που κυκλοφόρησε νωρίτερα αυτόν το μήνα), τα οποία αναπτύχθηκαν από την εταιρεία έρευνας τεχνητής νοημοσύνης OpenAI.

Διαβάστε ακόμα: Η Coca-Cola ενισχύει το marketing της μέσω της τεχνητής νοημοσύνης

Το ντεμπούτο της Coca-Cola στο “Create Real Magic” είναι ένα ακόμη σημάδι του πόσο γρήγορα η τεχνητή νοημοσύνη έχει γίνει περιζήτητη στον κόσμο του marketing. Ο διαγωνισμός είναι η πρώτη προσπάθεια marketing που προκύπτει από μια νέα συνεργασία -που ανακοινώθηκε το Φεβρουάριο- μεταξύ της Coca-Cola, της OpenAI και της εταιρείας συμβούλων Bain & Company. Η αμερικανική πολυεθνική είναι η πρώτη εταιρεία που εκμεταλλεύεται αυτή την σημαντική συνεργασία και έχει εκφράσει την αισιοδοξία της σχετικά με τις δυνατότητες του generative AI marketing.

Η σημασία της πρωτιάς

Παρά τους κινδύνους, υπάρχουν αναμφισβήτητα οφέλη από το να είσαι πρώιμος παίκτης στον χώρο της τεχνητής νοημοσύνης – ιδίως για παγκόσμιες μάρκες όπως η Coca-Cola. Η ταχεία ανάλυση των υφιστάμενων εκστρατειών και η βελτιστοποίηση των μελλοντικών δραστηριοτήτων marketing με τη χρήση συστημάτων generative AI, θα επιτρέψει στα τμήματα marketing να δημιουργήσουν γρήγορα ένα ευρύ φάσμα προσαρμοσμένου, πολυκαναλικού περιεχομένου, γραφικών και βίντεο, για να προσελκύσουν τους καταναλωτές.

Υπάρχουν επίσης σημαντικά οφέλη για συμβουλευτικές εταιρείες όπως η Bain, αλλά και για την ίδια την OpenAI. Τα δεδομένα που συλλέγονται μέσω των δραστηριοτήτων marketing είναι ωφέλιμα για την εκπαίδευση της τεχνητής νοημοσύνης, διασφαλίζοντας ότι οι μελλοντικές επαναλήψεις θα είναι ακόμη πιο ελκυστικές για τους marketers.

Η καμπάνια

Οι καταναλωτές σε επιλεγμένες αγορές μπορούν να επισκεφτούν το createrealmagic.com μέχρι τις 31 Μαρτίου για να αποκτήσουν πρόσβαση σε στοιχεία με το σήμα της Coke για χρήση σε τέχνη που βασίζεται στην τεχνητή νοημοσύνη. Οι καλλιτέχνες μπορούν να υποβάλουν έργα για μια ευκαιρία να εμφανιστούν σε ψηφιακές διαφημιστικές πινακίδες στη Νέα Υόρκη και το Λονδίνο.

Τέσσερις καλλιτέχνες AI από διαφορετικές αγορές- Emma Sofija (Ηνωμένες Πολιτείες), Chris Branch (Ευρώπη), Paul Parsons (Ευρώπη) και Ean Hwa Huag (Ασία) – ξεκίνησαν την εκστρατεία crowdsourcing δημιουργώντας προσαρμοσμένη τέχνη χρησιμοποιώντας την πλατφόρμα και τα περιουσιακά στοιχεία της Coca-Cola.

Μια ομάδα 30 δημιουργών θα επιλεγεί για να ταξιδέψει στα παγκόσμια κεντρικά γραφεία της The Coca-Cola Company στην Ατλάντα αυτό το καλοκαίρι για την “Real Magic Creative Academy” – ένα τριήμερο εργαστήριο που επιμελήθηκαν οι ομάδες Global Design και Creative της Coke σε συνεργασία με το OpenAI. Η συλλογικότητα θα συνδημιουργήσει περιεχόμενο που θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για το licensed merchandising της Coca-Cola, ψηφιακά συλλεκτικά αντικείμενα και πολλά άλλα. Οι συμμετέχοντες θα πιστωθούν για το έργο τους.

Διαβάστε ακόμα: Η Coca-Cola ζωντανεύει διάσημα έργα Τέχνης

Η καμπάνια αποτελεί μέρος της παγκόσμιας πλατφόρμας της Coca-Cola “Real Magic”, η οποία βασίζεται στην ιδέα ότι η μαγεία ζει σε απροσδόκητες στιγμές σύνδεσης που αναδεικνύουν την καθημερινότητα σε κάτι εξαιρετικό.

Ανοίγοντας την πλατφόρμα σε ψηφιακούς δημιουργούς σε όλο τον κόσμο, η Coca-Cola ελπίζει να εκδημοκρατίσει τόσο την εικονογράφηση της μάρκας της όσο και τα διαφημιστικά περιουσιακά στοιχεία της. Το εν λόγω “πείραμα” έχει σκοπό να καταδείξει τη δέσμευση της εταιρείας να δοκιμάζει και να κλιμακώνει γρήγορα την τεχνολογία AI.

Με πληροφορίες από The Drum | Marketing Dive

Photo | Video: Coca-Cola