Παγκόσμια Ημέρα Νερού: Η ανεκτίμητη αξία του νερού και η βιώσιμη διαχείρισή του 

Η 22α Μαρτίου έχει καθιερωθεί ως η Παγκόσμια Ημέρα Νερού, ημέρα ευαισθητοποίησης του καταναλωτικού κοινού για την ιδιαίτερη αξία του νερού. Eπειδή πρόκειται πραγματικά για το πιο πολύτιμο αγαθό της φύσης, οφείλουμε να το σεβόμαστε, να το προστατεύουμε κάθε στιγμή της ημέρας και κάθε μέρα. Το νερό αποτελεί τον βασικό συνοδοιπόρο της ζωής του ανθρώπου κάθε μέρα, από το πρώτο πρωινό ποτήρι απαραίτητο για την πρώτη κίνηση ενυδάτωσης του οργανισμού μας μέχρι και αργά το βράδυ, και σε όλα τα στάδια της ζωής του από νήπιο μέχρι τα βαθιά γεράματα. Κανένα είδος ζωής δεν μπορεί να επιβιώσει χωρίς αυτό.

Το νερό αποτελεί ζωτικό στοιχείο και παίζει καθοριστικό ρόλο στη σωστή λειτουργία του οργανισμού, από τη ρύθμιση των σωματικών υγρών, τον έλεγχο του μεταβολισμού που αποτελεί κυρίαρχο μηχανισμός της διατήρησης του σωματικού δείκτη μάζας, την ενεργοποίηση των μυών, την διατήρηση της υγείας της επιδερμίδας αλλά και τη διασφάλιση καλής λειτουργίας των νεφρών και του πεπτικού συστήματος. Αποτελεί πηγή ομορφιάς, ευεξίας και μακροζωίας. 

Γι’ αυτό και η προστασία του πολύτιμου αυτού αγαθού είναι εξαιρετικά σημαντική για την ανθρωπότητα και την ίδια τη ζωή. 

Στην ΧΗΤΟΣ ΑΒΕΕ λειτουργούμε καθημερινά πάνω από 65 χρόνια με απόλυτο σεβασμό προς την κάθε σταγόνα νερού που μας προσφέρεται από τη φύση στα Ζαγοροχώρια, μια περιοχή που εντάσσεται στο δίκτυο προστασίας Natura 2000. Στα πλαίσια των δραστηριοτήτων μας εφαρμόζουμε διαδικασίες ορθολογικής διαχείρισης των υδάτινων πόρων με σεβασμό προς το περιβάλλον. Γνωρίζουμε από πρώτο χέρι το μέγεθος της αξίας του πολύτιμού αυτού αγαθού της φύσης της Πίνδου, το οποίο χάρη σε αυτή την ανώτερη αξία του και τη μοναδική ισορροπημένη γεύση του, ξεχώρισε μέσα στα χρόνια και έγινε το πιο αγαπημένο φυσικό μεταλλικό νερό στην Ελλάδα.

Το φυσικό μεταλλικό νερό ΖΑΓΟΡΙ με τη μοναδική του σύσταση πλούσια σε πολύτιμα μέταλλα και ιχνοστοιχεία προσφέρεται στον καταναλωτή αγνό και φυσικό, χωρίς καμία επεξεργασία. Κάθε σταγόνα Φυσικού Μεταλλικού Νερού Ζαγόρι μετά από «ταξίδι» πολλών ετών στο βραχώδες υπέδαφος της περιοχής αυτής, φτάνει στον υδροφόρο ορίζοντα και από εκεί κατευθείαν στην πηγή μας και μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα τοποθετείται στην ειδικά σχεδιασμένη φιάλη που το προστατεύει μέχρι την καταναλωσή του. Διαθέτει ήπια αλκαλικότητα με ph 7.8, χαμηλή περιεκτικότητα σε άλατα, και είναι ιδανικό για διατροφή χαμηλή σε νάτριο.

Στην ΧΗΤΟΣ ΑΒΕΕ τιμούμε την πολύτιμη αξία του νερού κάθε μέρα και φροντίζουμε για το αύριο ακολουθώντας τη συνείδησή μας στην κατεύθυνση της βιώσιμης ανάπτυξης. Έμπρακτα, με κινήσεις που αποδεικνύουν τις αξίες μας και την περιβαλλοντική μας