Η εμβληματική μπλε τσάντα της ΙΚΕΑ πρωταγωνιστεί στη νέα της διαφήμιση

The Giving Bag – το σύμβολο των δυνατοτήτων που φέρνει η οικονομική προσιτότητα της IKEA

Για τους φανατικούς πελάτες της ΙΚΕΑ, μία επίσκεψη σε ένα κατάστημα θεωρείται από μόνη της μια μαγική εμπειρία. Αλλά στη σημερινή εποχή της οικονομικής αβεβαιότητας, η εταιρεία λιανικής πώλησης οικιακού εξοπλισμού θέλει να δώσει έμφαση στο γεγονός ότι μπορεί να είναι και προσιτή.

Σε αυτό το πλαίσιο, η νέα διαφημιστική καμπάνια του Σουηδού retailer σηματοδοτεί το επίσημο λανσάρισμα της νέας πλατφόρμας της εταιρείας που δίνει έμφαση στην προσιτή τιμή. Η πλατφόρμα “Affordable Design. Endless Possibilities” (Προσιτό design. Απεριόριστες δυνατότητες) αναδεικνύει τη δύναμη του προσιτού σχεδιασμού και τον τρόπο με τον οποίο ο καθένας μπορεί να επιπλώσει το χώρο του με βιώσιμα, καλοσχεδιασμένα προϊόντα της ΙΚΕΑ, χωρίς να θέσει σε κίνδυνο τα οικονομικά του και το μέλλον του.

Διαβάστε ακόμα: Η IKEA θέλει να πει «αντίο» στα μεγάλα καταστήματα

Το διαφημιστικό spot

Η πλατφόρμα εγκαινιάζεται με την προβολή του spot “The Giving Bag”, το οποίο θα προβληθεί μέσω τηλεοπτικών, ψηφιακών και social καναλιών. Μέσα σε 60 δευτερόλεπτα η ταινία αφηγείται την ιστορία μιας οικογένειας που μετακομίζει σε ένα νέο, μικρότερο σπίτι και δείχνει ένα νεαρό αγόρι να βιώνει τη μαγεία του προσιτού σχεδιασμού μέσα από μια κλασική, μπλε τσάντα IKEA FRAKTA – από την οποία δεν σταματούν να “αναδύονται” προϊόντα με τα οποία γεμίζει το καινούριο σπίτι.

Μέσα από έναν παιχνιδιάρικο τόνο, τα πάντα – από φωτιστικά δαπέδου και καναπέδες, μέχρι χαλιά και καρέκλες τραπεζαρίας- εμφανίζονται με έναν “μαγικό τρόπο” από την μπλε τσάντα της IKEA. Η εμβληματική αυτή τσάντα είναι ένα από τα πιο αναγνωρίσιμα, εμβληματικά κομμάτια του brand. Οι άνθρωποι τη χρησιμοποιούν για τα πάντα. Έτσι η IKEA αποφάσισε να τη χρησιμοποιήσει ως σύμβολο των δυνατοτήτων που φέρνει η οικονομική προσιτότητα των προϊόντων της.

Το σποτ δημιουργήθηκε από την Ogilvy New York και γυρίστηκε από τον αναγνωρισμένο σκηνοθέτη και αφηγητή ιστοριών Ewurakua Dawson-Amoah και την Greenpoint Pictures.

Η σημασία της τιμής

Με τον πληθωρισμό να πλήττει σκληρά τους καταναλωτές, η οικονομική προσιτότητα είναι στην κορυφή της λίστας των προτεραιοτήτων της IKEA. Αυτός είναι και ο λόγος που η εταιρεία προχώρησε στη δημιουργία μιας πλατφόρμας που να ευθυγραμμίζεται με τις αξίες της και να μπορεί να εμπνεύσει τους ανθρώπους.

Οι καταναλωτές δεν θέλουν να θυσιάζουν την ποιότητα για την τιμή. Η ΙΚΕΑ προσφέρει χαμηλές τιμές με στόχο να έχουν όλοι πρόσβαση σε όμορφο, λειτουργικό σχεδιασμό, βιώσιμες λύσεις και προϊόντα που είναι φτιαγμένα για να διαρκέσουν.

Διαβάστε ακόμα: Η Ikea συνεργάζεται με την Annie Leibovitz για το project “Life at Home”

Η συμβολή του προγράμματος Buy Back & Resell

Μία πρωτοβουλία της εταιρείας – που συνδυάζει το στόχο της για βιωσιμότητα και την προσφορά καλύτερων τιμών στους καταναλωτές – είναι το πρόγραμμα επαναγοράς και μεταπώλησης επίπλων. Το πρόγραμμα Buy Back & Resell δέχεται πλήρως συναρμολογημένα και λειτουργικά έπιπλα ΙΚΕΑ, τα οποία θα διατίθενται για μεταπώληση στο τμήμα “as-is” -δηλαδή “όπως είναι”- της εταιρείας σε μειωμένες τιμές, σε επιλεγμένα καταστήματα στις ΗΠΑ προς το παρόν.

Η εταιρεία λειτουργεί επίσης ένα τμήμα βιώσιμης ανάπτυξης με την ονομασία “Sustainable Living Shop” σε όλα τα καταστήματά της στην αμερικανική επικράτεια. Πρόκειται για μια πρωτοβουλία που έχει σχεδιαστεί έτσι ώστε να διευκολύνει και να κατευθύνει τους καταναλωτές να αγοράζουν βιώσιμα προϊόντα, παρέχοντας λύσεις και συμβουλές για να κάνουν την “πράσινη ζωή” ευκολότερη και πιο προσιτή.

Με πληροφορίες από AdWeek

Photo | Video: IKEA