19 Απρ 2024
READING

Πώς ενισχύει το last mile delivery η Μασούτης

4 MIN READ

Πώς ενισχύει το last mile delivery η Μασούτης

Πώς ενισχύει το last mile delivery η Μασούτης

Η αλυσίδα επεκτείνει τη συνεργασία της με την Wolt

Οι συμπράξεις των μεγάλων αλυσίδων σούπερ μάρκετ με εταιρείες delivery, όπως η efood, η Wolt και η InstaShop, δείχνουν ότι προσαρμόζονται στα νέα δεδομένα και τις τάσεις της αγοράς, που θέλουν ευκολία και ταχύτητα, δημιουργώντας ευέλικτα επιχειρηματικά μοντέλα, τα οποία ανταποκρίνονται στην αυξανόμενη ζήτηση για γρήγορες ηλεκτρονικές αγορές και ακόμη πιο γρήγορες παραδόσεις προϊόντων. Στόχος όλων, να έρθουν πιο κοντά στις ανάγκες των καταναλωτών και μέσα από το συγκεκριμένο κανάλι, προκειμένου να φτάσουν στο σημείο το 5% του κύκλου εργασιών τους να προέρχεται από τις ηλεκτρονικές πωλήσεις κατά τη διάρκεια του 2023.

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση της Μασούτης, η οποία από τα μέσα Δεκεμβρίου του 2022, εγκαινίασε τη συνεργασία της με την πλατφόρμα της Wolt, για παραδόσεις σε λιγότερο από 1 ώρα. Τώρα η Wolt και η Μασούτης επενδύουν κι άλλο στη σύμπραξή τους, φέρνοντας στην πόρτα των χρηστών της online πλατφόρμας delivery μια μεγάλη ποικιλία προϊόντων, μέσα σε λίγα λεπτά. Ήδη 8 καταστήματα Μασούτης σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη και συνολικά 4 καταστήματα σε Βόλο, Λάρισα, Πάτρα και Κοζάνη, είναι διαθέσιμα στην εφαρμογή της Wolt.

Τι περιλαμβάνει η συνεργασία Wolt-Μασούτης

Οι πελάτες της Wolt μπορούν να επιλέξουν ανάμεσα σε περίπου 5.000 κωδικούς προϊόντων, που καλύπτουν όλες τις κατηγορίες, όπως γαλακτοκομικά, αλλαντικά, αλλά και προϊόντα προσωπικής περιποίησης και υγιεινής, είδη καθαρισμού και οικιακής χρήσης. Τα διαθέσιμα προϊόντα θα ανανεώνονται τακτικά με νέες ετικέτες και με πάνω από 1.000 προσφορές κάθε εβδομάδα, ώστε να ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις της καθημερινότητας των σύγχρονων καταναλωτών.

Παράλληλα, οι πελάτες της Wolt έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθούν την πορεία της παραγγελίας τους σε πραγματικό χρόνο, μέσω του live tracking της εφαρμογής της Wolt. Επιπλέον, μπορούν να κάνουν τις αγορές τους, πάντα σε προσιτές τιμές, αξιοποιώντας το φιλικό προς τον χρήστη μενού που συνοδεύεται από φωτογραφίες, ώστε η επιλογή να είναι πιο εύκολη.

Οι παραγγελίες στα καταστήματα Μασούτης πραγματοποιούνται από Δευτέρα έως Παρασκευή (09:00-20:00) και Σάββατο (09:00-19:00), ενώ υπάρχει και η δυνατότητα προ-παραγγελίας μέσω της πλατφόρμας της Wolt, όλες τις ημέρες της εβδομάδας, για όλο το 24ωρο, με παράδοση εντός του προκαθορισμένου ωραρίου. Οι συναλλαγές μπορούν να πραγματοποιηθούν τόσο μέσω κάρτας, όσο και με μετρητά.

Η αξία του quick commerce

Κάθε τέτοια υπηρεσία γρήγορης παράδοσης προϊόντων στο χώρο του πελάτη έρχεται να ενισχύσει το last mile των σούπερ μάρκετ. Οι συνεργασίες που έχουν ήδη συνάψει μεγάλοι παίκτες της αγοράς με εταιρείες delivery εστιάζουν στη μείωση του χρόνου παράδοσης, σε μια προσπάθεια να αποτελέσουν δέλεαρ για την προτίμηση των καταναλωτών.

Κίνηση απόλυτα λογική, αν αναλογιστεί κανείς ότι τα σούπερ μάρκετ δεν παύουν να ενισχύουν διαρκώς την omnichannel εμπειρία των πελατών τους. Το λανσάρισμα των ηλεκτρονικών καταστημάτων τους αποτέλεσε μια ταχύτατη αντίδρασή τους κατά την πανδημική διετία, δημιουργώντας ένα σημαντικό υπόβαθρο για περαιτέρω ανάπτυξη. Ξεκινώντας οι περισσότερες από μηδενική βάση, εξέλιξαν τα e-shop τους βάσει των αναδυόμενων αγοραστικών αναγκών και των εξωτερικών συνθηκών, φτάνοντας το 2022 να εμφανίσουν άνοδο 5% στην αξία των online πωλήσεων συγκριτικά με το 2021, οι οποίες άγγιξαν τα 266 εκατομμύρια ευρώ, σύμφωνα με στοιχεία της Convert Group.

Τι σημαίνει το e-commerce για την Μασούτης

Για την Μασούτης, το e-commerce εμφανίζει τάσεις ανάπτυξης, με τις ηλεκτρονικές αγορές καταλαμβάνουν μερίδιο 3% – 5% του ετήσιου κύκλου εργασιών, με προοπτική αυτό το ποσοστό να αυξηθεί περαιτέρω το επόμενο διάστημα. Μάλιστα, αυτή η τάση ενισχύεται από αγορές νέων σε ηλικία πελατών, καθώς οι πιο ηλικιωμένοι πραγματοποιούν πολλές επισκέψεις στο φυσικό κατάστημα, το οποίο εξακολουθεί να αποτελεί σταθερά μέρος της καθημερινότητάς τους.

Η βορειοελλαδίτικη αλυσίδα σούπερ μάρκετ μάλιστα φιλοδοξεί να αλλάξει περαιτέρω τα δεδομένα που ισχύουν αυτή την στιγμή στο πεδίο παράδοσης των παραγγελιών, καθώς πρόσφατα σύναψε συνεργασία με την Skroutz, για την εγκατάσταση 18 “έξυπνων” θυρίδων Skroutz Points σε φυσικά καταστήματα της αλυσίδας σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, από τις οποίες θα υπάρχει η δυνατότητα να παραλαμβάνει κάποιος τις παραγγελίες που έχει πραγματοποιήσει μέσω Skroutz.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.