26 Απρ 2024
READING

Νέο επενδυτικό πλάνο από τη Yalco με το βλέμμα στην εξωστρέφεια

3 MIN READ

Νέο επενδυτικό πλάνο από τη Yalco με το βλέμμα στην εξωστρέφεια

Νέο επενδυτικό πλάνο από τη Yalco με το βλέμμα στην εξωστρέφεια

Ενίσχυση της παραγωγής και εξαγωγής των brands Ionia και Fest

Η Yalco-Σωκράτης Δ. Κωνσταντίνου & Υιός Α. Ε. ιδρύθηκε στη Δράμα το 1920 ως οικογενειακή επιχείρηση και στα 103 χρόνια πορείας της, εξελίχθηκε σε μία από τις κορυφαίες ελληνικές εταιρείες στο χώρο του εμπορίου και της παραγωγής οικιακού και ξενοδοχειακού εξοπλισμού στην ελληνική αγορά. Η εταιρεία που εξάγει τα προϊόντα της σε περισσότερες από 35 χώρες, προχώρησε στην κατάρτιση ενός νέου στρατηγικού πλάνου που θα διασφαλίσει την περαιτέρω ανάπτυξής της.

Με βασικούς πυλώνες την ενίσχυση της παραγωγής και των εξαγωγών, την περαιτέρω διείσδυσή της στον οικιακό εξοπλισμό και τον κλάδο του ξενοδοχειακού εξοπλισμού, το νέο στρατηγικό πλάνο ανάπτυξης της Yalco έρχεται μετά τη μείωση των χρηματοοικονομικών της υποχρεώσεων και του κόστους των δανείων της.

Οι επενδύσεις

Η εταιρεία προχώρησε στον εξοπλισμό του ιδιόκτητου εργοστασίου που διαθέτει στα Οινόφυτα με σύγχρονα μηχανήματα για την παραγωγή των προϊόντων της Fest. Παράλληλα, ανταποκρινόμενη στην τάση του customization, η Yalco υλοποιεί επενδύσεις και στην παραγωγή προϊόντων Ionia, με την προμήθεια νέων μηχανημάτων και την πρόσληψη επιπλέον προσωπικού, ώστε να ενισχύσει την παραγωγή εξατομικευμένων προϊόντων και λύσεων. Με τις κινήσεις αυτές, στοχεύει στην περαιτέρω αύξηση των μεριδίων στον κλάδο του οικιακού και ξενοδοχειακού εξοπλισμού με τις δύο μεγάλες μάρκες της, Fest και Ionia.

Τα brands

Η Ionia αποτελεί τον αδιαμφισβήτητο ηγέτη τόσο στην οικιακή, όσο και στην επαγγελματική πορσελάνη. Με ιστορία που ξεκινά από τις αρχές του 20 αιώνα, είναι απόλυτα συνυφασμένη στο μυαλό των Ελλήνων με την πορσελάνη και όλες τις αξίες παράδοσης και θαλπωρής που τη συνοδεύουν. Εδώ και 12 χρόνια ανήκει στη Yalco και έχοντας ανανεώσει το σύνολο των συλλογών της, διατηρώντας την απαράμιλλη ποιότητα που πάντοτε την χαρακτηρίζει, πρωταγωνιστεί και πάλι στην ιδιαίτερα απαιτητική αγορά που δραστηριοποιείται. Ταυτόχρονα, ανέπτυξε δίκτυο καταστημάτων και σημείων λιανικής πώλησης, τόσο για την πορσελάνη Ιωνία, όσο και για την επιλεγμένη συλλογή προϊόντων οικιακής χρήσης Ιωνία Home.

Η Fest ιδρύθηκε το 1979 και από τότε παράγει αδιάλειπτα εξαιρετικής ποιότητας και αισθητικής αντικολλητικά σκεύη αλουμινίου. Το 2002 η Yalco την εξαγόρασε, σηματοδοτώντας την αφετηρία μιας νέας πορείας ανάπτυξης. Σήμερα, με δυνατότητα παραγωγής που φτάνει τα 10.000 τεμάχια ημερησίως και με 250 διαφορετικούς κωδικούς, η Fest αποτελεί μια ιδιαίτερα δυναμική ελληνική μάρκα με παρουσία σε αγορές του εξωτερικού.

Η εξαγωγική δραστηριότητα

Αυτές οι επενδύσεις στην παραγωγή εξυπηρετούν και την ενισχυμένη εξαγωγική δραστηριότητά της. Τα προϊόντα Fest ήδη εξάγονται σε 25 χώρες στον κόσμο, ενώ η πρόσφατη συνεργασία με εξειδικευμένο οργανισμό συμβούλων για την περαιτέρω αύξηση των πωλήσεων της μάρκας παρουσιάζει ήδη εξαιρετικά αποτελέσματα, ειδικά στην Μέση Ανατολή, όπου η Fest αυξάνει τα μερίδιά της, διαθέτοντας βεβαίως πολυετή παρουσία και εξαιρετικά σημαντικό πελατολόγιο.

Ο κλάδος horeca

Στόχος της εταιρείας είναι η αύξηση των πωλήσεως στην Ελλάδα και το εξωτερικό, εκμεταλλευόμενοι και το momentum του τουρισμού. Εξάλλου το ειδικό τμήμα της εταιρείας για την αγορά horeca διατηρεί σημαντικές συνέργειες, εξοπλίζοντας τους μεγαλύτερους ξενοδοχειακούς ομίλους της χώρας, όπως ο Sani/IkosGroup, το Brown Acropol by Brown Hotels Collection, το Onoma Hotel κ.ά. Στο πλαίσιο αυτό, η Yalco εγκαινιάζει νέες συνεργασίες με οίκους του εξωτερικού, διευρύνοντας ακόμα περισσότερο την γκάμα των προσφερόμενων προϊόντων και υπηρεσιών, ώστε να ενισχύσει περαιτέρω τις πωλήσεις της στον κλάδο του horeca.

Εκτός από τη μείωση των χρηματοοικονομικών υποχρεώσεων και τους κόστους δανεισμού, ο στρατηγικός σχεδιασμός της εταιρείας ολοκληρώνεται με την συγκράτηση των τιμών, παρά την γενική τάση. Η πρόσφατη ανακοίνωση των οικονομικών αποτελεσμάτων του εννεαμήνου του 2022 και η αύξηση των πωλήσεων κατά 37% είναι στοιχεία σαφώς ενδεικτικά μίας στρατηγικής που ήδη αποδίδει καρπούς.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.