19 Απρ 2024
READING

Το LinkedIn και τα “συνεργατικά άρθρα” του

3 MIN READ

Το LinkedIn και τα “συνεργατικά άρθρα” του

Το LinkedIn και τα “συνεργατικά άρθρα” του

Για την ενίσχυση των μελών του, το LinkedIn καθιερώνει τα “Collaborative Articles”

Το LinkedIn θα επεκτείνει το περιεχόμενό του χρησιμοποιώντας τεχνητή νοημοσύνη, ξεκινώντας με μια νέα πρωτοβουλία που ονομάζεται “Collaborative Articles”. Το νέο χαρακτηριστικό του LinkedIn επιτρέπει στους χρήστες να μοιράζονται γνώσεις και ιδέες με τη βοήθεια της τεχνητής νοημοσύνης.

Τα “συνεργατικά άρθρα” είναι ένας νέος τρόπος με τον οποίο τα μέλη της πλατφόρμας επαγγελματικής κοινωνικής δικτύωσης μπορούν να αξιοποιήσουν τη συλλογική γνώση της κοινότητας του LinkedIn, ώστε να μπορούν να μάθουν από ειδικούς σε διάφορα επαγγελματικά θέματα – από το απλό “Πώς μπορώ να πάρω προαγωγή;” έως το πιο εξειδικευμένο “Πώς μπορώ να διαφημιστώ στην Gen Z;”.

Διαβάστε ακόμα: Το μέλλον του e-commerce περνάει από την τεχνητή νοημοσύνη

Πώς λειτουργούν;

Αυτά τα άρθρα ξεκινούν ως αφετηρίες συζητήσεων με τεχνητή νοημοσύνη, που αναπτύσσονται με τη συντακτική ομάδα της πλατφόρμας. Στη συνέχεια, χρησιμοποιώντας το Skills Graph του LinkedIn, κάθε άρθρο αντιστοιχίζεται με σχετικούς εμπειρογνώμονες-μέλη, οι οποίοι μπορούν να συνεισφέρουν τα διδάγματα και τις συμβουλές τους με βάση την επαγγελματική τους εμπειρία.

Τότε είναι που συμβαίνει η πραγματική μαγεία: όταν οι επαγγελματίες μοιράζονται πραγματικές, συγκεκριμένες συμβουλές, συνεισφέροντας τις απόψεις τους στα εργασιακά ερωτήματα που όλοι αντιμετωπίζουμε καθημερινά. Επειδή η έναρξη μιας συζήτησης είναι δυσκολότερη από τη συμμετοχή σε μια συζήτηση, αυτά τα συνεργατικά άρθρα διευκολύνουν τους επαγγελματίες να έρθουν σε επαφή, να προσθέσουν και να βελτιώσουν τις ιδέες τους, με αποτέλεσμα να δημιουργείται η κοινή γνώση.

Το LinkedIn αισιοδοξεί ότι αυτό θα επιτρέψει σε περισσότερα μέλη να αποκτήσουν μεγαλύτερη προβολή της τεχνογνωσίας και της εμπειρίας τους στην εφαρμογή, γεγονός που θα τους βοηθήσει επίσης να προσθέσουν περισσότερους οπαδούς και συνδέσεις.

Για την περαιτέρω διευκόλυνση αυτού, το LinkedIn προσθέτει επίσης το νέο σήμα “Community Top Voice” σε βασικούς τομείς δεξιοτήτων που σχετίζονται με τα συνεργατικά άρθρα, το οποίο θα παρέχει επιπλέον κίνητρο στους επαγγελματίες να συνεισφέρουν τις συμβουλές και την εμπειρία τους. Αυτά τα νέα σήματα θα ισχύουν για 60 ημέρες κάθε φορά, ενώ τα μέλη θα πρέπει να συνεχίσουν να συνεισφέρουν στα Collaborative Articles για να διατηρήσουν αυτή την αναγνώριση.

Με τα εργαλεία τεχνητής νοημοσύνης να δημιουργούν τις αρχικές προτροπές και να δημιουργούν τα άρθρα, είναι ένας τρόπος για το LinkedIn να ενισχύσει τη δέσμευση χωρίς πολλή προσπάθεια.

Τι σημαίνουν τα συνεργατικά άρθρα για τους marketers;

Τα συνεργατικά άρθρα επιτρέπουν στους marketers-μέλη του LinkedIn να μαθαίνουν από τους ειδικούς του κλάδου και να ενημερώνονται για τις τελευταίες εξελίξεις στον τομέα τους. Επιπλέον, μπορούν να προβάλλουνε την τεχνογνωσία τους και να οικοδομήσουν την επαγγελματική τους φήμη στο LinkedIn συνεισφέροντας τις ιδέες και τις προοπτικές τους.

Διαβάστε ακόμα: Γιατί όλοι χρειάζονται ένα ισχυρό προφίλ στο LinkedIn

Όταν άλλοι χρήστες διαβάζουν ένα συνεργατικό άρθρο, μπορούν να αντιδράσουν κάνοντας κλικ στην αντίδραση “insightful”, η οποία συμβάλλει στην ανάδειξη του περιεχομένου στο δίκτυο και τους άλλους marketers που βρίσκονται στην πλατφόρμα.

Και ενώ η ενδωμάτωση των “Collaborative Articles” μπορεί να φαίνεται σαν μια αδιάφορη ενσωμάτωση – καθώς το LinkedIn χρησιμοποιεί ήδη παρόμοιες προτροπές σε άρθρα που δημιουργούνται από ανθρώπους για να κάνει τους χρήστες να συνεισφέρουν εδώ και αρκετό καιρό – είναι ένα ενδιαφέρον αρχικό πείραμα, το οποίο θα μπορούσε να βοηθήσει το LinkedIn να αναδείξει την τεχνογνωσία των χρηστών και να ενισχύσει τη δέσμευση στην εφαρμογή. Φαίνεται να είναι μια έξυπνη κίνηση – τα πρώτα συνεργατικά άρθρα του LinkedIn είναι κιόλας ενεργά στην εφαρμογή.

Με πληροφορίες από Social Media Today

Photo: Unsplash

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.