18 Απρ 2024
READING

Γιατί η Sephora συνδέει τους TikTokers με beauty brands

3 MIN READ

Γιατί η Sephora συνδέει τους TikTokers με beauty brands

Γιατί η Sephora συνδέει τους TikTokers με beauty brands

Sephora και TikTok συνεργάζονται σε ένα νέο πρόγραμμα περιεχομένου για αναδυόμενα brands

Ο κολοσσός της ομορφιάς, θυγατρική του παγκόσμιου ομίλου λιανικού εμπορίου LVMH, συνεργάζεται με το TikTok και την εταιρεία ψηφιακού marketing, Digitas, για την ανάπτυξη του προγράμματος Sephora x TikTok Incubator Program. Στόχος του προγράμματος είναι να βοηθήσει τις νέες μάρκες να γίνουν πιο επιτυχημένες στο TikTok και πιο έμπειρες στη συνεργασία με τους influencers.

Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία θα συνδέσει τους δημιουργούς του TikTok με επιλεγμένες μάρκες ομορφιάς, ώστε να τους βοηθήσει να διδαχθούν στρατηγικές κοινωνικού περιεχομένου μέσα από μια σειρά εκπαιδευτικών ενοτήτων. Μαζί με εξειδικευμένο προσωπικό του TikTok, της Digitas και της Sephora, οι influencers θα πάρουν το ρόλο του μέντορα, προκειμένου να συμβουλεύσουν τα beauty brands σχετικά με την αποτελεσματική δημιουργία περιεχομένου και τη συνεργασία με τους εκάστοτε δημιουργούς.

Διαβάστε ακόμα: Η ολική επαναφορά της Sephora

Sephora x TikTok Incubator Program

Το πρόγραμμα θα πραγματοποιηθεί σε τρία μέρη – δύο μέσω Zoom και ένα με φυσική παρουσία στα γραφεία του TikTok στη Νέα Υόρκη. Τα συμμετέχοντα brands θα έχουν την ευκαιρία να μάθουν τα μυστικά της στρατηγικής των social media από τις κορυφαίες beauty influencers του TikTok Amy Chang (με 1,6 εκατομμύρια followers), Rocio Lopez-Jimenez (με 1,5 εκατομμύρια followers) και Nyma Tang (με 164.000 followers).

Τα τρία πρώτα brands που θα συμμετάσχουν είναι τα Topicals, Eadem και Hyper Skin, που δραστηριοποιούνται ήδη στο TikTok – το Topicals έχει 35.000 ακολούθουν, το Eadem έχει 49.000 και το Hyper Skin έχει 1.500 οπαδούς. Στο πλαίσιο του προγράμματος κάθε τρίμηνο, θα μπαίνουν στο πρόγραμμα κατάρτισης τρία νέα brands, με τελικό στόχο να δοθεί η δυνατότητα σε 12 ανερχόμενες εταιρείες να συνεργαστούν με beauty influencers στο TikTok και να γνωρίσουν στην πράξη τα πλεονεκτήματα της συνεργατικότητας.

Το DEI επίκεντρο της πρωτοβουλίας

Το Sephora x TikTok Incubator Program αποτελεί ένα μόνο μέρος του Sephora Accelerate, της ολιστικής πρωτοβουλίας ανάδειξης εμπορικών σημάτων που μέσα από ένα εξάμηνο πρόγραμμα εκπαίδευσης και καθοδήγησης, φιλοδοξεί να υποστηρίξει ανθρώπους με διαφορετικό πολιτιστικό και φυλετικό υπόβαθρο που φιλοδοξούν να ιδρύσουν της δική τους επιχείρησης.

Στόχος κάθε έκφανσης της πρωτοβουλίας είναι να διασφαλιστεί ότι υπάρχουν μάρκες στη βιομηχανία ομορφιάς που αντιπροσωπεύουν όλα τα χρώματα, τις φυλές και τις εθνικότητες που απαρτίζουν τον κόσμο. Η απαρχή έγινε για το branch της Sephora που εδρεύει στη Β. Αμερική, προσκαλώντας φερέλπιδες επιχειρηματίες να αποκτήσουν τις απαραίτητες ψηφιακές δεξιότητες που θα τους βοηθούσαν να χτίσουν και να διατηρήσουν το δικό τους επιτυχημένο beauty brand.

Τι δείχνει η νέα πρωτοβουλία

Ο αριθμός των δημιουργών της κοινότητας που ήθελαν να συμμετάσχουν σε αυτή την πρωτοβουλία ξεπέρασε κάθε προσδοκία, αφού ήταν εκατοντάδες όσοι επιθυμούσαν να μάθουν κάθε πτυχή της επιτυχίας μιας σύγχρονης εταιρείας προϊόντων ομορφιάς από τον μετρ του είδους Sephora, αλλά και να καθοδηγηθούν στις κρυφές πτυχές του περιεχομένου από τις ομάδες διαχείρισης των δημιουργών του TikTok.

Διαβάστε ακόμα: Τελικά οι καταναλωτές αγαπούν το influencer marketing;

Το μέλλον του brand storytelling βρίσκεται στα χέρια κάθε τέτοιας εταιρείας, κάθε δημιουργού με πολυπολιτισμικό υπόβαθρο και κάθε διαφορετικού creator. Η συνεργασία του TikTok με τη Sephora και την Digitas στοχεύει να εκπαιδεύσει τα beauty brands σχετικά με τη σημασία προσέγγισης όλων αυτών των ομάδων, αλλά και σχετικά με την αξία της μεταξύ τους συνεργασίας.

Οι μάρκες εξάλλου που κατανοούν καλά τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και τις σχέσεις με τους δημιουργούς έχουν ένα σαφές πλεονέκτημα όχι μόνο στο να καθορίσουν το περιεχόμενο που έχει απήχηση στο κοινό τους, αλλά κυρίως στη δημιουργία γνήσιων συνδέσεων μαζί του. Και όταν υπάρχει ποικιλομορφία, η προοπτική δημιουργίας μιας κοινότητας χωρίς αποκλεισμούς, είναι εφικτή. 

Με πληροφορίες από Glossy | Chain Store Age

Photo: Unsplash

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.