24 Απρ 2024
READING

Η Samsonite εκσυγχρονίζει τις επιστροφές και τις επισκευές των προϊόντων της

3 MIN READ

Η Samsonite εκσυγχρονίζει τις επιστροφές και τις επισκευές των προϊόντων της

Η Samsonite εκσυγχρονίζει τις επιστροφές και τις επισκευές των προϊόντων της

Η Samsonite ενισχύει την εμπειρία του καταναλωτή και βελτιώνει τη διαχείριση επιστροφών

Η αμερικανική εταιρεία κατασκευής και λιανικής πώλησης αποσκευών συνεργάζεται με τον πάροχο ολοκληρωμένων συστημάτων διαχείρισης επιστροφών, ReverseLogix, για να παρέχει μια αυτοματοποιημένη πλατφόρμα εγγύησης και επισκευής στους πελάτες της.

Εξαιτίας της συνεχώς αυξανόμενης πολυπλοκότητας των προσδοκιών που έχουν οι καταναλωτές από τον ψηφιακό κόσμο, η προσωποποίηση μέσω χρήσης τεχνητής νοημοσύνης και η εξονυχιστική ανάλυση δεδομένων έχουν γίνει απαραίτητες για την εξασφάλιση της ανάπτυξης μιας επιχείρησης.

Διαβάστε ακόμα: Τι ενδιαφέρει τους πελάτες όταν κάνουν μια ηλεκτρονική επιστροφή

Τα τελευταία χρόνια η Samsonite χρησιμοποιεί ανάλογες λύσεις σε μια προσπάθεια να επιδιορθώσει πιθανές καθυστερήσεις στις ψηφιακές της πλατφόρμες, να αντιμετωπίσει την εγκατάλειψη των καλαθιών αγορών και να κατανοήσει βαθύτερα τον τρόπο με τον οποίο αλληλεπιδρούν διαδικτυακά οι καταναλωτές.

Τώρα, αξιοποιεί τη λύση της ReverseLogix για να αποκτήσει λεπτομερή εικόνα των εξαρτημάτων ή προϊόντων που επιστρέφονται. Αυτή η δυνατότητα εξοπλίζει την εταιρεία με δεδομένα που βοηθούν στην ανάλυση και πρόβλεψη μελλοντικών απαιτήσεων εγγύησης και συμπεριφοράς των καταναλωτών.

Επιπλέον, έχοντας τη δυνατότητα να παρακολουθεί την παραγωγικότητα των επισκευαστικών της κέντρων, η Samsonite μπορεί να τα καταστήσει υπεύθυνα για την τήρηση των εταιρικών προτύπων για τη διασφάλιση της ποιότητας και του χρόνου διεκπεραίωσης, συμβάλλοντας στη διασφάλιση της ικανοποίησης των πελατών.

Οι επιστροφές επηρεάζουν τη διατήρηση των πελατών

Σύμφωνα με την έρευνα “Consumer Report: How Returns Impact Customer Retention” -μια έρευνα σε περισσότερους από 1.000 Αμερικανούς online αγοραστές από την πλατφόρμα επιστροφών Loop του Shopify- μια θετική εμπειρία μετά την αγορά είναι ζωτικής σημασίας τόσο για την απόκτηση όσο και για τη διατήρηση των online καταναλωτών. Η έρευνα δείχνει ότι οι πελάτες δίνουν μεγάλη προσοχή στις πολιτικές επιστροφών μιας μάρκας.

Σχεδόν έξι στους 10 (57%) καταναλωτές είναι διατεθειμένοι να εγκαταλείψουν εντελώς μια μάρκα όταν τους παρέχεται μια κακή εμπειρία μετά την ολοκλήρωση της αγοράς. Και σχεδόν εννέα στους 10 (87%) δηλώνουν ότι η after-sales πολιτική ενός retailer επηρεάζει την πιθανότητα να πραγματοποιήσουν μια πρώτη αγορά από αυτόν.

Η καινοτομία της Samsonite

Με πλούσια ιστορία άνω των 110 ετών, η Samsonite, είναι ηγέτης στην παγκόσμια βιομηχανία lifestyle τσαντών και είναι η πιο γνωστή και μεγαλύτερη εταιρεία ταξιδιωτικών αποσκευών στον κόσμο. Η αμερικανική εταιρεία ασχολείται κυρίως με το σχεδιασμό, την κατασκευή, την προμήθεια και τη διανομή αποσκευών, επαγγελματικών τσαντών και τσαντών υπολογιστών, τσαντών εξωτερικού χώρου και casual τσαντών, καθώς και ταξιδιωτικών αξεσουάρ σε όλο τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμα: Οι μεγάλοι παίκτες αλλάζουν τις πολιτικές επιστροφών τους

Η πιο πρόσφατη συλλογή της Samsonite ονομάζεται “Elevation Plus Collection” και είναι μια καινοτόμος σειρά αποσκευών που συνδυάζει ευκολία, ανθεκτικότητα και στυλ. Η συλλογή περιλαμβάνει τέσσερα μεγέθη σε τρία κλασικά χρώματα, συμπεριλαμβανομένου του εμπνευσμένου από το vintage Cypress Green που παρουσιάζεται στο βίντεο Chloe Fineman, Travel Like an Icon. Τα εξωτερικά κελύφη είναι κατασκευασμένα από πολυπροπυλένιο, ένα υλικό που είναι ισχυρό και ανθεκτικό στη φθορά.

Η συλλογή διαθέτει επίσης το Medium Glider, έναν ιδιόκτητο σχεδιασμό της Samsonite που παρέχει πιο ομαλή διαδρομή λόγω του χαμηλότερου κέντρου βάρους του. Όλα τα κομμάτια της συλλογής Elevation Plus έχουν επενδυθεί με την τεχνολογία υλικών Recyclex™ της Samsonite, η οποία είναι κατασκευασμένη από 100% ανακυκλωμένα πλαστικά μπουκάλια.

Με πληροφορίες από Chain Store Age

Photo: Samsonite

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.