24 Απρ 2024
READING

Η Meta δημιουργεί τον ανταγωνιστή του Twitter

3 MIN READ

Η Meta δημιουργεί τον ανταγωνιστή του Twitter

Η Meta δημιουργεί τον ανταγωνιστή του Twitter

Η Meta εργάζεται σε μια αποκεντρωμένη εναλλακτική λύση του Twitter, που φέρεται να έχει την κωδική ονομασία ‘P92’

Εν μέσω της συνεχιζόμενης μείωσης τόσο των διαφημιστών όσο και των χρηστών στο Twitter, φαίνεται ότι η Meta είναι έτοιμη να πάρει τον έλεγχο του χώρου. Η εταιρεία βρίσκεται στη διαδικασία δημιουργίας του δικού της “αποκεντρωμένου κοινωνικού δικτύου” ειδικά για τη δημοσίευση κειμένων.

Το P92 -όπως φέρεται να ονομάζεται κωδικοποιημένα ο ανταγωνιστής του Twitter της Meta- θα αποτελέσει ένα παρακλάδι του Instagram. Oι χρήστες θα μπορούν να εισέρχονται με τα στοιχεία λογαριασμού που έχουν στο Instagram και από εκεί θα αντλούνται οι πρώτες πληροφορίες για κάθε νέο λογαριασμό, όπως πχ. η φωτογραφία και κάποιοι σύνδεσμοι. Στόχος της εταιρείας είναι σε δεύτερο χρόνο να ανεξαρτητοποιηθούν πλήρως οι δύο πλατφόρμες και να είναι στην επιλογή του χρήστη η δυνατότητα σύνδεσης των λογαριασμών μεταξύ τους.

Διαβάστε ακόμα: Το Instagram αφαιρεί το shopping tab – Τι σημαίνει αυτό για τα social media;

Το σύνολο των λειτουργιών του P92 αναμένεται να είναι παρόμοιο με το Twitter κατά την έναρξη λειτουργίας, εκτός από το σχολιασμό των αναρτήσεων και των μηνυμάτων, που θα προστεθεί αργότερα. Η Meta θέλει να δουλέψει σίγουρα με κάποια δεδομένα, όπως η δυνατότητα αναρτήσεων συνδέσμων, εικόνων και βίντεο, καθώς και να προσφέρει επιλογή για επιβεβαιώσεις λογαριασμών. Οι χρήστες θα μπορούν να αφήνουν σχόλια και να στέλνουν μηνύματα, καθώς και να αναδημοσιεύουν αναρτήσεις.

Ο Mark Zuckerberg έχει αντιγράψει ξανά τον Elon Musk

Όταν ο Musk ανέλαβε το Twitter, έδωσε στους υπαλλήλους μια εβδομάδα για να μετατρέψουν την πιστοποίηση των λογαριασμών της πλατφόρμας σε υπηρεσία επί πληρωμή – το Twitter Blue. Στα τέλη του Φεβρουαρίου, η Meta ξεκίνησε μια δική της επί πληρωμή υπηρεσία επαλήθευσης στο Instagram και το Facebook, το Meta Verified. Η νέα υπηρεσία -η οποία αρχικά θα είναι διαθέσιμη μόνο στην Αυστραλία και τη Νέα Ζηλανδία και αργότερα θα επεκταθεί και σε άλλες χώρες – ακούγεται πολύ σαν το Twitter Blue.

Ο Zuckerberg υποσχέθηκε επίσης στους χρήστες ότι η συγκεκριμένη υπηρεσία θα παρέχει επιπλέον προστασία από λογαριασμούς που ισχυρίζονται ότι είναι εκείνοι και άμεση πρόσβαση στην υποστήριξη πελατών, δύο στοιχεία που δεν αποτελούν μέρος του Twitter Blue προς το παρόν.

Ας θυμηθούμε

Η εξέλιξη αυτή έρχεται σε μια εποχή που οι εταιρείες τεχνολογίας και οι νεοφυείς επιχειρήσεις αναζητούν μια ευκαιρία να επωφεληθούν από την αυξανόμενη τάση των χρηστών του Twitter που επιθυμούν να μεταναστεύσουν σε εναλλακτικές πλατφόρμες, ακόμη και όταν η πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης αγωνίζεται να αντιμετωπίσει το χάος που προκλήθηκε υπό τον νέο ιδιοκτήτη Elon Musk.

Το Twitter αντιμετώπισε τουλάχιστον δύο διακοπές λειτουργίας τις τελευταίες εβδομάδες, συμπεριλαμβανομένης μιας που εμπόδισε τους χρήστες να έχουν πρόσβαση στο χρονολόγιό τους. Τα προβλήματα αυτά φέρεται να επιδεινώθηκαν από την απόφαση του Musk να απολύσει πάνω από το 75% του προσωπικού της εταιρείας – συμπεριλαμβανομένων των βασικών μηχανικών.

Διαβάστε ακόμα: Πως το Facebook αντιγράφει το Twitter για να βγάλει λεφτά;

Ορισμένοι χρήστες αναζήτησαν εναλλακτικές λύσεις για το Twitter, όπως το Mastodon και το Post.news – αν και σε ορισμένες από αυτές τις πλατφόρμες παρατηρείται τώρα μείωση των χρηστών μετά από μια αρχική άνοδο. Στο αποκορύφωμά του, το Mastodon έφτασε περίπου τα 2,5 εκατομμύρια χρήστες, δηλαδή μόνο περίπου το 1% της συνολικής βάσης χρηστών του Twitter. Συγκριτικά, το Instagram μπορεί να υπερηφανεύεται για τον αριθμό των 2 δισεκατομμυρίων ενεργών χρηστών σε μηνιαία βάση – οκταπλάσιο μέγεθος από το Twitter.

Η είσοδος του Zuckerberg στο παιχνίδι, σίγουρα θα “ταρακουνήσει τον Musk, αφού συνδυάζοντας το Instagram, το Facebook και το WhatsApp, οι εφαρμογές κοινωνικής δικτύωσης της Meta έχουν μια παγκόσμια βάση χρηστών 3,74 δισεκατομμυρίων.

Με πληροφορίες από Forbes

Photo: Unsplash

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.