25 Απρ 2024
READING

Το επενδυτικό κρεσέντο της ΤΕΜΕΣ σε νέα ξενοδοχεία στην Αττική

4 MIN READ

Το επενδυτικό κρεσέντο της ΤΕΜΕΣ σε νέα ξενοδοχεία στην Αττική

Το επενδυτικό κρεσέντο της ΤΕΜΕΣ σε νέα ξενοδοχεία στην Αττική

Ιδιαίτερα δραστήρια εμφανίζεται το τελευταίο διάστημα η ΤΕΜΕΣ, συμφερόντων της επιχειρηματικής οικογένειας Κωνσταντακόπουλου και του ομίλου Olayan (συμμετέχει με 25% στην ΤΕΜΕΣ). Εκτός από το Hilton, του οποίου η ανακατασκευή βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη και εκεί θα προκύψει ένα νέο ξενοδοχείο Conrad καθώς και των κατοικιών υπό τα brands Conrad Residences και Waldorf Astoria Residences, επενδύει ταυτόχρονα στο Ελληνικό αλλά και στη Β’ πλαζ της Βούλας. Έτσι, εκτός από το πολυδύναμο τουριστικό θέρετρο Costa Navarino και η Αττική αποτελεί επενδυτικό ορμητήριο για την ισχυρή επιχείρηση που δραστηριοποιείται στον τουριστικό τομέα και στη φιλοξενία. 

Επενδύσεις 300 εκατομμυρίων στο Ελληνικό για δύο πεντάστερα ξενοδοχεία

Πρόσφατα η ΤΕΜΕΣ ήρθε σε συμφωνία με τη Lamda Development για την υλοποίηση δύο τουριστικών επενδύσεων συνολικής αξίας 300 εκατομμυρίων ευρώ. Η πρώτη από τις δύο αυτές συμφωνίες μεταξύ της Belt Riviera Α.Ε. και της Ελληνικό M.A.E. αφορά στην απόκτηση του 100% σε δικαίωμα πλήρους κυριότητας σε ακίνητο έκτασης 80 στρεμμάτων στο μητροπολιτικό πάρκο Ελληνικού – Αγίου Κοσμά. Εκεί θα δημιουργηθεί πεντάστερο ξενοδοχείο με 160 δωμάτια και οικιστικό συγκρότημα κατοικιών και διαμερισμάτων πολυτελείας. 

Ως προς τη δεύτερη συμφωνία για το Ελληνικό μεταξύ της MALT Riviera Α.Ε. και της Eλληνικό Μ.Α.Ε., αφορά επίσης στην απόκτηση από την πρώτη, ποσοστού 100% σε δικαίωμα επιφάνειας επί ακινήτου έκτασης 132 στρεμμάτων εντός του μητροπολιτικού πάρκου, όπου θα δημιουργηθεί πεντάστερη ξενοδοχειακή μονάδα 200 δωματίων και οικιστικό συγκρότημα 49 πολυτελών κατοικιών και διαμερισμάτων. Το πολυτελές συγκρότημα θα δημιουργηθεί πολύ κοντά στο υπό κατασκευή Riviera Galleria και στο κτίριο κατοικιών Riviera Tower, όπου ήδη πολλοί είναι εκείνοι που έχουν αποκτήσει ακίνητα στο δεύτερο. Αναφέρουμε ότι η Lamda έχει ήδη εισπράξει 30 εκατομμύρια ευρώ μέσα από τη συμφωνία με την ΤΕΜΕΣ, ως πρώτη δόση για την πώληση του δικαιώματος πλήρους κυριότητας των δύο οικοπέδων στην παράκτια ζώνη του Ελληνικού. 

Με βάση τον υφιστάμενο σχεδιασμό, η ανάπτυξη των δύο συγκεκριμένων μονάδων θα γίνει μέσω των δύο εταιρειών ειδικού σκοπού που προαναφέραμε, στο μετοχικό κεφάλαιο των οποίων θα συμμετέχουν οι όμιλοι της ΤΕΜΕΣ και της Lamda Development, σε ποσοστό 70% και 30% αντίστοιχα. O σχεδιασμός των μονάδων θα ανατεθεί σε κορυφαία διεθνή αρχιτεκτονικά γραφεία, ενώ η διαχείρισή τους θα ανατεθεί σε διεθνούς φήμης εταιρείες διαχείρισης (hotel operators).

Η Β’ Πλαζ της Βούλας

Εκτός των άλλων ο ξενοδοχειακός όμιλος εμφανίζεται περαιτέρω δραστήριος και στο παραλιακό μέτωπο των νοτίων προαστίων όπου μέσω της θυγατρικής εταιρείας Athens Beach Club Α.Ε. έχει υπομισθώσει τρία διαφορετικά τμήματα στη Β’ Πλαζ της Βούλας. Κεντρικός πυρήνας της ανάπτυξης αυτής που έχει θέσει στα σκαριά η Athens Beach Club για την Ακτή Β΄ Βούλας είναι η ανάπλαση της Ακτής με όρους ήπιας και βιώσιμης ανάπτυξης και με τρόπο που θα σέβεται τις ανάγκες και επιθυμίες της τοπικής κοινωνίας, ενώ παράλληλα, θα δημιουργηθεί και beach club της Hilton, το οποίο θα εξυπηρετεί τις ανάγκες των ενοίκων του νέου ξενοδοχείου και των κατοικιών που δημιουργούνται στη θέση του πρώην Hilton στο κέντρο της Αθήνας.

Για το συγκεκριμένο σημείο, η σχετική Μελέτη Διαμόρφωσης για την αξιοποίηση της Ακτής Β’ Βούλας που υπομισθώνονται στην Athens Beach Club προβλέπει ότι η συνολική επένδυση που αναμένεται να υπερβεί τα 7 εκατομμύρια ευρώ και ταυτόχρονα να συμβάλει στη συνολική αναβάθμιση της περιοχής, μέσω και της προσέλκυσης υψηλού προφίλ επισκεπτών, αλλά και θα σημάνει άμεσα και έμμεσα οικονομικά οφέλη για τον Δήμο Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης.

Συνεχίζονται οι επενδύσεις στο Costa Navarino

Tην ίδια στιγμή η επενδυτική δραστηριότητα στο Costa Navarino δεν σταματά για τον όμιλο ΤΕΜΕΣ. Το καλοκαίρι θα λειτουργήσει εκεί το νέο υπερπολυτελές ξενοδοχείο Mandarin Oriental, σε φυσικό τοπίο 1.400 στρεμμάτων με θέα των ιστορικό κόλπο του Ναβαρίνου. Θα περιλαμβάνει 99 δωμάτια, ανάμεσά τους υπόσκαφες βίλες με ιδιωτική πισίνα, μεγάλες βεράντες με θέα στη θάλασσα καθώς και πέντε εστιατόρια και μπαρ. Το συγκεκριμένο ξενοδοχείο θα διαθέτει επίσης υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις spa και γυμναστηρίου με συνολική επιφάνεια 1.500 τετραγωνικών μέτρων. 

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.