25 Απρ 2024
READING

Η Audi εξατομικεύει την εμπειρία των πελατών της

4 MIN READ

Η Audi εξατομικεύει την εμπειρία των πελατών της

Η Audi εξατομικεύει την εμπειρία των πελατών της

Η Audi δοκιμάζει εξατομικευμένους κωδικούς QR σε διαφημίσεις streaming

Το αμερικανικό branch της Audi θα γίνει η πρώτη εταιρεία που θα χρησιμοποιήσει το διαφημιστικό εργαλείο “Dynamic Destination” της KERV, φιλοδοξώντας να απογειώσει την εξατομικευμένη εμπειρία των πελατών της.

Η KERV Interactive -μία κορυφαία πλατφόρμα ψηφιακής διαφήμισης που βασίζεται στην τεχνητή νοημοσύνη- ανακοίνωσε την κυκλοφορία του Dynamic Destination, της τελευταίας επέκτασης της KERV TV. Η Audi of America, σε συνεργασία με την PHD Media, την παγκόσμια εταιρεία μέσων ενημέρωσης και επικοινωνίας marketing, αξιοποιεί το νέο εργαλείο για μια διαφημιστική καμπάνια over-the-top (OTT).

Οι υπηρεσίες OTT αναφέρονται στην τεχνολογία που παρέχει περιεχόμενο streaming μέσω του διαδικτύου. Τα προηγούμενα χρόνια, οι καταναλωτές πραγματοποιούσαν συνδρομές καλωδιακής τηλεόρασης και ο πάροχος καλωδιακής τηλεόρασης ήταν υπεύθυνος για την προμήθεια και τη διαθεσιμότητα του προγράμματος. Τώρα, οι χρήστες μπορούν να εγγραφούν σε πλατφόρμες ροής OTT και να έχουν πρόσβαση στο περιεχόμενό τους μέσω του διαδικτύου. Αυτή η μετάβαση έχει μεγάλες επιπτώσεις στο mobile advertising.

Διαβάστε ακόμα: Google, Meta και Snap εστιάζουν στη διαφήμιση με τεχνητή νοημοσύνη

Η νέα λειτουργία της Audi

Η νέα λειτουργία επιτρέπει στη διαφημιζόμενη εταιρεία να κατευθύνει τους θεατές OTT και συνδεδεμένης τηλεόρασης (CTV) σε μοναδικούς προορισμούς, χρησιμοποιώντας κωδικούς QR σε διαφημίσεις που βασίζονται σε παράγοντες όπως η τοποθεσία, η ώρα της ημέρας και ο καιρός για να δημιουργήσουν μια εξατομικευμένη εμπειρία.

Χρησιμοποιώντας το Dynamic Destination, η Audi και η PHD Media κατάφεραν να τραβήξουν την προσοχή πάνω από το 98% των 14,1 εκατομμυρίων συνολικών θεατών, οδηγώντας τους χρήστες που βρίσκονται σε 115 διαφορετικούς ταχυδρομικούς κώδικες στην τοπική αντιπροσωπεία Audi. Η τόσο μεγάλη απήχηση στο κοινό αντανακλά την αναζωπύρωση του ενδιαφέροντος στις συζητήσεις γύρω τόσο από την τεχνητή νοημοσύνη όσο και από τους κωδικούς QR στη διαφήμιση.

Η καθοδήγηση των καταναλωτών σε πιο σχετικές σελίδες προσθέτει αξία σε κάθε σάρωση QR, αυξάνοντας τελικά την τάση εξέτασης και μετατροπής. Η Audi και η PHD Media μετέτρεψαν με επιτυχία ένα ενιαίο βίντεο σε εξατομικευμένες εμπειρίες χρηστών με βάση τις θέσεις των μεμονωμένων σαρωτών, αξιοποιώντας την πρωτοποριακή δυναμική τεχνολογία της KERV.

Η εξατομίκευση

Η εξατομίκευση σε κλίμακα αποτελεί εδώ και καιρό την υπόσχεση της επανάστασης του ψηφιακού marketing. Ωστόσο, καθώς οι καταναλωτές μετακινούνται σε διάφορα κανάλια και πλατφόρμες και οι αναδυόμενοι χώροι, όπως το streaming, γίνονται όλο και πιο δημοφιλείς, οι marketers αγωνίζονται πλέον για να κάνουν τις εμπειρίες τόσο μοναδικές όσο και απρόσκοπτες. Ωστόσο, σημαντικές συνεργασίες όπως η σύμπραξη με την Audi και την Kerv θα μπορούσαν να βοηθήσουν να ανοίξει ο δρόμος για πιο διαδεδομένες λύσεις.

Χρησιμοποιώντας το εργαλείο Dynamic Destination, οι διαφημιστές μπορούν να επιτύχουν εξατομίκευση σε κλίμακα, αφαιρώντας τη χειροκίνητη εργασία για τη δημιουργία μοναδικών προορισμών για τους καταναλωτές. Η λειτουργία χρησιμοποιεί τεχνολογία βασισμένη στην τεχνητή νοημοσύνη, τη μηχανική μάθηση και την αναγνώριση εικόνας για την απρόσκοπτη προσθήκη κωδικών QR σε διαφημίσεις CTV και OTT που θα δημιουργούν συγκεκριμένες σελίδες προορισμού με βάση τις ανάγκες των θεατών, λαμβάνοντας υπόψη ακόμη και πτυχές όπως η ημέρα της εβδομάδας και το πρόγραμμα περιήγησης.

Διαβάστε ακόμα: Πώς η Nissan χρησιμοποιεί το TikTok Now, τον κλώνο του BeReal

Καθώς ο θόρυβος γύρω από την Τεχνητή Νοημοσύνη γίνεται ολοένα και πιο δυνατός μετά την έναρξη του ChatGPT της OpenAI τον περασμένο Νοέμβριο, αρκετοί διαφημιστές αναζητούν νέους τρόπους για να εφαρμόσουν την έξυπνη τεχνολογία στη στρατηγική marketing τους. Όπως, για παράδειγμα, η Coca-Cola που τον περασμένο μήνα έγινε ο πρώτος marketer που εκμεταλλεύτηκε μια νέα συνεργασία μεταξύ της εταιρείας συμβούλων διαχείρισης Bain και της OpenAI, για να αξιοποιήσει εργαλεία όπως το ChatGPT και το DALL.E για να ενισχύσει τις προσπάθειες marketing της.

Μάρκες όπως η Audi κατανοούν τη σημασία της εξάλειψης των τριβών για τους χρήστες, ειδικά στο βίντεο. Η συνεργασία με την KERV και την PHD Media επέτρεψε στην γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία να εντοπίσει γρήγορα και αποτελεσματικά τις διαδραστικές της over-the-top εμπειρίες και να εγγυηθεί στους πελάτες της πιο εξατομικευμένη εξυπηρέτηση.

Με πληροφορίες από Marketing Dive

Photo: Unsplash

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.