Ποιες μάρκες δεν “κόβουν” οι Millennials

Πως επηρεάζει ο πληθωρισμός συνήθειες των καταναλωτών

Ανησυχώντας για τον πληθωρισμό και την πολυαναφερόμενη πιθανή ύφεση, οι καταναλωτές αναπροσαρμόζουν τις αγοραστικές τους συνήθειες, προσπαθώντας να μειώσουν το κόστος ζωής. Πολλές συμπεριφορές έχουν αλλάξει εν μέσω ρευστών και αιφνίδιων συνθηκών, όπως η συνεχιζόμενη πανδημία, η γεωπολιτική κρίση και οι επακόλουθες εντάσεις, μα κυρίως η κρίση του κόστους ζωής.

Πως αντιδρούν οι Millennials

Το 76% των Millennials έχουν αλλαξει την καταναλωτική συμπεριφορά λόγω των υψηλότερων τιμών, σύμφωνα με έρευνα της Roth MKM, μιας επενδυτικής τράπεζας πλήρους εξυπηρέτησης που επικεντρώνεται στη συμβουλευτική και τη χρηματοδότηση αναπτυσσόμενων εταιρειών. Επίσης, το 45% έχει αρχίσει να αγοράζει περισσότερα αγαθά ιδιωτικής ετικέτας αντί για επώνυμα.

Διαβάστε ακόμα: Έρευνα | Οι τάσεις και οι αλλαγές στις καταναλωτικές συνήθειες

Η έρευνα αποκάλυψε επίσης ότι το 28% του συνόλου των millennials που αγοράζουν αντικείμενα μέσω διαδικτύου έχουν εγγραφεί για αυτόματη αναπλήρωση ή συνδρομητικά είδη στο Amazon, το 53% είναι πιο πιθανό να αγοράσει απευθείας από τον κατασκευαστή, αν υπάρχει δυνατότητα.

Άλλα ευρήματα της έρευνας

  • Οι Nike, Adidas, Vans και Steve Madden είναι οι κορυφαίες μάρκες υποδημάτων μόδας μεταξύ των Millennials, ενώ στον τομέα της πολυτέλειας, η Gucci είναι το πιο δημοφιλές brand.

  • Το 64% των Millennials επηρεάστηκαν από την πανδημία COVID-19 για τις αγορές τους στον τομέα της υγείας και της ευεξίας, ενώ το 61% επέστρεψε στο παραδοσιακό γυμναστήριο μετά την πανδημία του Covid.

  • Tο 20% των Millennials καταναλώνουν περισσότερα ενεργειακά ποτά μετά την πανδημία COVID-19, ενώ το 46% είναι πιο πιθανό να αναζητήσει ένα “πιο υγιεινό” ενεργειακό ποτό.

  • Το 55% των Millennials καταναλώνουν τουλάχιστον περιστασιακά πρωτεϊνικά προϊόντα φυτικής προέλευσης και το 66% αυτών που το κάνουν είναι διατεθειμένοι να πληρώσουν ένα premium τουλάχιστον 5%

  • Το 66% των Millennials χρησιμοποιούν επαναχρησιμοποιήσιμα μπουκάλια ή ποτήρια νερού

  • Το 40% των Millennials που αγόρασαν έπιπλα και είδη σπιτιού πρόσφατα, τα αγόρασαν online και ζήτησαν να γίνει η παράδοση στο σπίτι τους.

Φαίνεται, λοιπόν, πως μετά την πανδημία η υγεία και η ευεξία σε συνδυασμό με την ευκολία έχουν γίνει πιο σημαντικές για τους Millennials, οι οποίοι συνθέτουν μια γρήγορα αναπτυσσόμενη δημογραφική ομάδα, με σημαντική αγοραστική δύναμη.

Οι Millennials βλέπουν τα προϊόντα που θέλουν να αποκτήσουν με άλλο μάτι

Τα προϊόντα που ενδεχομένως να προτιμούσαν οι προηγούμενες γενιές, φαίνεται να αντιμετωπίζονται διαφορετικά από τους Millennials, γεγονός που δεν αφήνει ανεπηρέαστες τις αποφάσεις των κατασκευαστών και των εμπόρων λιανικής πώλησης.

Διαβάστε ακόμα: Τι σκέφτονται οι Millennials για τον κύκλο ζωής των προϊόντων;

Γιατί συμβαίνει αυτό; Πρωτίστως επειδή η γενιά αυτή αναζητά την ευκολία και την αμεσότητα στη χρήση ενός προϊόντος, καθώς αναζητά κάτι στο οποίο μπορεί να έχει γρήγορη πρόσβαση χωρίς να χρειαστεί να επενδύσει στη συντήρησή του.

Η έρευνα δείχνει ότι, παρά τις οικονομικές τους ανησυχίες, οι “καταναλωτές της χιλιετίας” εξακολουθούν να είναι πρόθυμοι να ξοδέψουν σε καινοτόμα brands, καθώς και σε προϊόντα και υπηρεσίες που προσαρμόζουν την προσφορά τους στις μοναδικές τους ανάγκες.

Με πληροφορίες από Chain Store Age

Photo: Unsplash