Πώς η Microsoft χτίζει την ψηφιακή της ασφάλεια

Αν και οι κυβερνοεπιθέσεις δεν είναι καινούργιες, η ραγδαία ανάπτυξη της τεχνολογίας καθιστά σήμερα το τοπίο των απειλών πιο πολύπλοκο και επικίνδυνο από ποτέ. Για την καταπολέμηση τέτοιων επιθέσεων απαιτείται ενίσχυση της ασφάλειας.

Η Microsoft εξελίσσεται σε ισχυρό παίκτη στον τομέα της ασφάλειας, παρέχοντας προστασία από κυβερνοεπιθέσεις σε δύο μορφές. Πρώτον, με την ενεργοποίηση ισχυρών μηχανισμών ασφαλείας σε όλη τη δική της σειρά προϊόντων και δεύτερον, μέσω λύσεων ασφαλείας που προσφέρει σε διάφορες νομικές οντότητες.

Τον Απρίλιο του 2022, η Microsoft διεξήγαγε έρευνα σε περισσότερες από 150 μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις στις ΗΠΑ και διαπίστωσε ότι πάνω από το 70% των μικρομεσαίων επιχειρήσεων πιστεύουν ότι οι απειλές στον κυβερνοχώρο γίνονται όλο και περισσότερο επιχειρηματικός κίνδυνος.

“Στόχος μας είναι να βοηθήσουμε κάθε οργανισμό να ενισχύσει τις δυνατότητες ασφαλείας του μέσω μιας αρχιτεκτονικής μηδενικής εμπιστοσύνης, η οποία βασίζεται στις ολοκληρωμένες λύσεις μας που καλύπτουν την ταυτότητα, την ασφάλεια, τη συμμόρφωση και τη διαχείριση συσκευών σε όλα τα νέφη και τις πλατφόρμες”, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Microsoft, Satya Nadella.

Η Microsoft καταλαμβάνει μερίδιο σε όλες τις μεγάλες επιμέρους κατηγορίες στον τομέα της ασφάλειας.

Η Gartner χαρακτηρίζει τη Microsoft ως ηγέτη σε τέσσερις τομείς της ασφάλειας, οι οποίοι περιλαμβάνουν εργαλεία ενοποιημένης διαχείρισης τελικών σημείων, διαχείριση πρόσβασης, αρχειοθέτηση επιχειρηματικών πληροφοριών και πλατφόρμες προστασίας τελικών σημείων. Ταυτόχρονα, Η έκθεση IDC Vendor Assessment MarketScape για το 2022 καταγράφει τη Microsoft ως ηγέτη στο λογισμικό ενοποιημένης διαχείρισης τελικών σημείων.

Η Forrester έχει αναγνωρίσει κι αυτή τη Microsoft ως ηγέτη σε εννέα κατηγορίες: πάροχοι υπηρεσιών ανίχνευσης και απόκρισης τελικών σημείων, ενοποιημένη διαχείριση τελικών σημείων, εκτεταμένη ανίχνευση και απόκριση (XDR), ταυτότητα ως υπηρεσία, πλατφόρμες ανάλυσης ασφάλειας, ασφάλεια ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σε επιχειρήσεις, λογισμικό ασφάλειας τελικών σημείων ως υπηρεσία, πλατφόρμες ασφάλειας αδόμητων δεδομένων και πύλες ασφάλειας cloud.

Η τόσο μεγάλη αναγνώριση της ασφάλειας της Microsoft σε διάφορες κατηγορίες, δημιουργεί αίσθηση ασφάλειας και αξιοπιστίας στις δεσμεύσεις της. 

Συνολικά, για το οικονομικό έτος 2022, τα έσοδα από την ασφάλεια αυξήθηκαν κατά 40%. Εταιρείες όπως η Siemens, η FedEx, η Nestle, η NTT, η Bridgewater Associates, η Vodafone, το αεροδρόμιο Heathrow του Λονδίνου και η Volkswagen ανήκουν στους πελάτες της Microsoft.

Η Microsoft επενδύει συνεχώς στην έρευνα και ανάπτυξη στον τομέα της ασφάλειας. Το 2015 ανακοίνωσε ότι κάθε χρόνο δεσμεύει περισσότερα από 1 δισεκατομμύριο δολάρια για την προώθηση των προσπαθειών της σε θέματα ασφάλειας, προστασίας δεδομένων και διαχείρισης κινδύνων. Το 2021 αύξησε την ετήσια επένδυσή της σε 4 δισεκατομμύρια δολάρια, για να προωθήσει περαιτέρω τις λύσεις ασφαλείας της. Επιπλέον, πρόκειται να επενδύσει 150 εκατομμύρια δολάρια για να βοηθήσει τις κυβερνητικές υπηρεσίες των ΗΠΑ να αναβαθμίσουν την προστασία και να επεκτείνουν τις συνεργασίες κατάρτισης στον τομέα της κυβερνοασφάλειας.

Με πληροφορίες από το Νasdaq