24 Απρ 2024
READING

Τα Claire’s απέκτησαν κατάστημα υψηλών προδιαγραφών στο Παρίσι

3 MIN READ

Τα Claire’s απέκτησαν κατάστημα υψηλών προδιαγραφών στο Παρίσι

Τα Claire’s απέκτησαν κατάστημα υψηλών προδιαγραφών στο Παρίσι

Τα Claire’s στην Πόλη του Φωτός

Τα Claire’s αποτελούν must προορισμό για τα in fashion girls, με περισσότερα από 3.200 καταστήματα σε όλο τον κόσμο. Γνωστά για τα έντονα χρωματιστά αξεσουάρ και τις υπηρεσίες piercing που παρέχουν, τα καταστήματα της αμερικανικής εταιρείας αποτελούν εδώ και καιρό βασικό στοιχείο των αστικών εμπορικών κέντρων.

Η εταιρεία αξεσουάρ η οποία πρόσφατα ανακηρύχθηκε μία από τις 10 πιο καινοτόμες εταιρείες retail, άνοιξε ένα νέο κατάστημα στο Παρίσι. Το κατάστημα απέχει πολύ από τις τυπικές τοποθεσίες της Claire’s σε εμπορικά κέντρα ή την τοποθέτηση σε ράφια Walmart, τόσο στην αισθητική όσο και στο merchandising.

Διαβάστε ακόμα: To φυσικό κατάστημα του μέλλοντος; H Η&Μ δοκιμάζει νέες τεχνολογίες στα καταστήματα του brand COS

Το κατάστημα-ναυαρχίδα στην Ευρώπη

Το νέο Claire’s βρίσκεται στην Rue Faubourg St. Antoin -έναν από τους παλαιότερους δρόμους της πόλης- και περιγράφεται ως ένας χώρος όπου οι καταναλωτές μπορούν να βιώσουν το μέλλον του brand, έχει έκταση 110 τετραγωνικών μέτρων και δημιουργήθηκε σε συνεργασία με τον ιαπωνο-ιταλό σχεδιαστή, Nicola Formichetti, ο οποίος πέρυσι διορίστηκε creative director in residence για τα Claire’s.

Είναι σχεδιασμένο για πλήρη εστίαση στο brand και έχει ως πυρήνα του τις εμπειρίες και το social storytelling. Περιλαμβάνει δύο ειδικά στούντιο για piercing και ένα στούντιο δημιουργίας περιεχομένου που προσκαλεί τους πελάτες να διασκεδάσουν με τη δημιουργικότητα. Ένας πολυέλαιος σε σχήμα αυτιού, σχεδιασμένος από τον Formichetti, γιορτάζει την καμπάνια #EarPrint της μάρκας, μέρος της πολυκαναλικής πρωτοβουλίας “Get Pierced” που προωθεί την υπηρεσία piercing των Claire’s.

Το κατάστημα θα χρησιμεύσει ως σημείο εκκίνησης για αποκλειστικά, νέα προϊόντα και δοκιμαστικές σειρές, ενώ θα φιλοξενεί μια σταθερή εναλλαγή βιωματικών και pop-up εκδηλώσεων. Είναι το όγδοο κατάστημα της Claire στο Παρίσι, αλλά το πρώτο με τέτοιες προδιαγραφές.

Η πολυπόθητη Gen “Zalpha” και το Mini V

Τα Claire’s στοχεύουν σε ένα συγκεκριμένο τμήμα καταναλωτών. Έτσι, παράλληλα με τα εγκαίνια του καταστήματος – που έγιναν κατά τη διάρκεια της εβδομάδας μόδας – η εταιρεία γιορτάζει επίσης την έναρξη του Mini V, ενός ψηφιακού περιοδικού που επικεντρώνεται στους νέους ή στην “Gen Zalpha” – ένα λογοπαίγνιο στο οποίο επιδόθηκε η εταιρεία για να καταδείξει την αλληλεπίδραση της Gen Z με την επόμενη γενιά Alpha.

Το περιοδικό δημιουργήθηκε επίσης σε συνεργασία με τον Formichetti, ο οποίος ξεκίνησε την καριέρα του στα μέσα μαζικής ενημέρωσης για τη μόδα, συνεργαζόμενος με περιοδικά όπως το V, η Vogue και το Dazed. Στην πραγματικότητα, το Mini V προέκυψε από την ανατροφοδότηση των πελατών των Claire’s που ζητούσαν περισσότερο περιεχόμενο από τη μάρκα.

Το Mini V θα εκδίδει δύο έντυπες εκδόσεις κάθε χρόνο, οι οποίες θα είναι διαθέσιμες για αγορά μεμονωμένα σε επιλεγμένα καταστήματα Claire’s και μέσω ενός κωδικού QR που θα προσφέρεται σε όλα τα καταστήματά της εταιρείας.

Διαβάστε ακόμα: Με ποιο τρόπον τα Claire’s θα συνδεθούν με την Gen “ZAlpha”

Η ψηφιακή έκδοση συνδέεται με την αρχική σελίδα του V Magazine. Η παρουσία των Claire’s στο Mini V είναι διακριτική- δεν υπάρχει εμφανές branding, αλλά τα προϊόντα της εταιρείας εμφανίζονται συχνά στις φωτογραφίες.

Έχοντας κηρύξει πτώχευση πριν από πέντε χρόνια, η ανάκαμψη της αλυσίδας Claire’s αποτελεί ένα πραγματικό success story. Πρόκειται για μία πολύ ενδιαφέρουσα περίπτωση ενός retailer που έχοντας φτάσει σχεδόν στο μηδέν, επέστρεψε και μετατράπηκε σε μια επιτυχημένη επιχείρηση που φαίνεται να έχει ένα πολλά υποσχόμενο μέλλον.

Με πληροφορίες από Forbes

Photo: Claire’s

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.