25 Απρ 2024
READING

Πώς η Nissan χρησιμοποιεί το TikTok Now, τον κλώνο του BeReal

3 MIN READ

Πώς η Nissan χρησιμοποιεί το TikTok Now, τον κλώνο του BeReal

Πώς η Nissan χρησιμοποιεί το TikTok Now, τον κλώνο του BeReal

Στο πλαίσιο χορηγίας της των τουρνουά μπάσκετ NCAA March Madness, η Toyota αξιοποιεί το TikTon Now

Η ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία επιστρέφει ως επίσημος χορηγός των τουρνουά μπάσκετ NCAA March Madness με μια ανανέωση της καμπάνιας “Road 2”. Το Nissan Ariya, το αμιγώς ηλεκτρικό όχημά της (EV), θα αποτελέσει το επίσημο EV του τουρνουά.

Με το March Madness να ξεκινά στις 14 Μαρτίου, η Nissan εντείνει τα σχέδιά της για να προσεγγίσει τους οπαδούς του κολεγιακού μπάσκετ τόσο αυτοπροσώπως όσο και στο σπίτι, διατηρώντας παράλληλα το νέο της ηλεκτρικό αυτοκίνητο στο επίκεντρο.

Διαβάστε ακόμα: Πώς φτιάχνει η Nissan τη μυρωδιά του καινούριου αυτοκινήτου

Μια σειρά από έξι διαφημιστικά σποτ που θα διαρκέσουν μέχρι το March Madness και τους αγώνες του Final Four θα παρουσιάσουν τη γκάμα των οχημάτων της Nissan, συμπεριλαμβανομένων των Ariya, Rogue και Altima.

Η Nissan φέρνει το “BeReal του TikTok” στο March Madness

Η αυτοκινητοβιομηχανία συνεργάστηκε με το TikTok για να προσκαλέσει τους οπαδούς του μπάσκετ να δημοσιεύσουν ζωντανές φωτογραφίες και βίντεο κατά τη διάρκεια των “σημαντικών στιγμών” του τουρνουά. Τι σημαίνει αυτό; Ότι η Nissan θα γίνει η πρώτη μάρκα που θα ενσωματώσει το χαρακτηριστικό “TikTok Now” της πλατφόρμας -την απάντηση του TikTok στο BeReal που σάρωσε τα social media στα τέλη του περασμένου έτους- σε μια καμπάνια.

Η λειτουργία, παρόμοια με το BeReal, προτρέπει τους χρήστες του TikTok σε τυχαία στιγμή κάθε μέρα να τραβήξουν μια φωτογραφία ή ένα βίντεο από ό,τι κάνουν εκείνη τη στιγμή χρησιμοποιώντας τόσο την μπροστινή όσο και την πίσω κάμερα του τηλεφώνου τους.

Η Nissan θα χρησιμοποιήσει τη λειτουργία σε μια προσπάθεια να κάνει συνδέσεις με τους οπαδούς που παρακολουθούν αγώνες. Καθ’ όλη τη διάρκεια του τουρνουά, το TikTok θα χρονομετρήσει τις καθημερινές του προτροπές σε “καίριες στιγμές” του March Madness και οι οπαδοί που θα ανεβάσουν στη συνέχεια αυτές τις φωτογραφίες ή τα σύντομα βίντεο στο Instagram θα συμμετέχουν σε μια ευκαιρία να κερδίσουν εισιτήρια για το Final Four του τουρνουά του επόμενου έτους.

Το TikTok Now

Η κινεζική εφαρμογή, TikTok, εγκαινίασε τη λειτουργία TikTok Now τον Σεπτέμβριο ως απάντηση στην αυξανόμενη δημοτικότητα του BeReal, μιας γαλλικής εφαρμογής social media, την οποία οι χρήστες αγκάλιασαν για την αναζωογονητικά αυθεντική προσέγγισή της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Η Nissan έχει στηριχθεί στο TikTok ως βασικό μέρος της στρατηγικής της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Η αυτοκινητοβιομηχανία ξεκίνησε πρόσφατα μια καμπάνια με αφετηρία το TikTok για να προωθήσει το λανσάρισμα του ηλεκτρικού οχήματος Nissan Ariya.

Η καμπάνια

Διαβάστε ακόμα: Γιατί αντέγραψε το TikTok το δημοφιλές app BeReal;

Εκτός από τα διαφημιστικά σποτ, η Nissan προσφέρει στους οπαδούς μια σειρά από ψηφιακές και προσωπικές εμπειρίες. Στα πρόσθετα περιλαμβάνεται μια online πρόκληση σε συνεργασία με το CBS Sports. Οι φίλαθλοι μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα NCAA March Madness & The 2022 Bracket Challenge | Nissan USA για έναν σύνδεσμο για να εισάγουν τις επιλογές τους στις προκλήσεις των ανδρών και των γυναικών.

Με αυτόν τον τρόπο συμμετέχουν σε κλήρωση για να κερδίσουν ένα ολοκαίνουργιο Nissan Frontier 2022. Προγραμματίζονται επίσης επιτόπιες ενεργοποιήσεις στα Σαββατοκύριακα του Final Four στη Νέα Ορλεάνη και τη Μινεάπολη με τις ενεργοποιήσεις “Nissan Fan Cave” και “Road 2 Final Four”. Θα εκτεθούν οχήματα Nissan και μερικά από τα μεγαλύτερα ονόματα του σημερινού κολεγιακού μπάσκετ θα μοιραστούν περιεχόμενο στο χώρο, και από τα δύο τουρνουά.

Με πληροφορίες από Marketing Dive

Photo: Nissan

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.