23 Απρ 2024
READING

Η Toyota ενισχύει τις online πωλήσεις με επαυξημένη πραγματικότητα

3 MIN READ

Η Toyota ενισχύει τις online πωλήσεις με επαυξημένη πραγματικότητα

Η Toyota ενισχύει τις online πωλήσεις με επαυξημένη πραγματικότητα

Η νέα καμπάνια της Toyota σε συνεργασία με τη Yahoo

Η Toyota παρέχει μια καθηλωτική εμπειρία επαυξημένης πραγματικότητας (AR) για την προώθηση του νέου της μοντέλου αυτοκινήτου. Η ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία, η οποία βλέπει ολοένα και μεγαλύτερο ενδιαφέρον των πελατών για το διαδικτυακό κανάλι άμεσης πώλησης προς τον καταναλωτή (DTC), συνεργάζεται με την εταιρεία τεχνολογίας, Yahoo, για τη δημιουργία μιας καθηλωτικής ψηφιακής εμπειρίας προώθησης του νέου Toyota Crown 2023.

Βασικό στοιχείο της εν λόγω προώθησης είναι μια εμπειρία επαυξημένης πραγματικότητας που επιτρέπει στους χρήστες να σαρώνουν έναν κωδικό QR για να κάνουν μια εικονική περιήγηση 360 μοιρών στο εσωτερικό και το εξωτερικό του σεντάν, σταματώντας σε “εκπαιδευτικά σημεία” για να μάθουν περαιτέρω λεπτομέρειες. Χρησιμοποιώντας τον φακό AR, οι καταναλωτές μπορούν να περιηγηθούν πλήρως στο αυτοκίνητο με προοπτικές που περιλαμβάνουν περπάτημα γύρω του, κάθισμα στη θέση του οδηγού και ακόμη και εικονική οδήγηση.

Διαβάστε ακόμα: Οι καταναλωτές αναζητούν αγοραστικές εμπειρίες που περιέχουν τεχνολογία και βιωσιμότητα

Μέσω αυτής της προσπάθειας, η Yahoo είναι σε θέση να παρέχει στην Toyota βασικές πληροφορίες για τους καταναλωτές, συμπεριλαμβανομένης της δημοτικότητας συγκεκριμένων επιλογών χρωμάτων και χαρακτηριστικών, ώστε να βοηθήσει την αυτοκινητοβιομηχανία με το σχεδιασμό και την καθοδήγηση για το μέλλον, σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Σύμφωνα με τη Yahoo, εξάλλου, το 80% των αγοραστών αυτοκινήτων είναι ανοιχτοί στο ενδεχόμενο να αγοράσουν ένα όχημα online, πράγμα που σημαίνει ότι η κατηγορία είναι ώριμη για μια εμπειρία που εξυπηρετεί τις αγορές μέσω κινητού (mobile shopping). Η νέα εμπειρία AR βλέπει την Toyota να προσαρμόζεται στην εποχή με μια λεπτομερή εμπειρία που οι καταναλωτές μπορούν να εκμεταλλευτούν από την άνεση του γκαράζ ή του σπιτιού τους.

Η προώθηση της καμπάνιας

Εκτός από τη συνεργασία για τη νέα εμπειρία AR, η Toyota συνεργάζεται με τη Yahoo για να στοχεύσει τους καταναλωτές μέσω πρόσθετων ψηφιακών σημείων επαφής, συμπεριλαμβανομένης της ψηφιακής διαφήμισης εκτός σπιτιού (DOOH), των οθονών banner και της συνδεδεμένης τηλεόρασης (CTV) στα σπίτια των πελατών.

Η επαυξημένη πραγματικότητα στη διαφήμιση

Η AR χρησιμοποιείται όλο και περισσότερο για τη δημιουργία προωθητικών ενεργειών σε ένα ευρύ φάσμα κλάδων λιανικής πώλησης. Για παράδειγμα, η αμερικανική αλυσίδα πολυτελών πολυκαταστημάτων, Nordstrom, άρχισε πρόσφατα να δίνει τη δυνατότητα στους πελάτες της να βλέπουν περισσότερα από 300 διαφορετικά ανδρικά, γυναικεία και παιδικά παπούτσια σε 3D ή επαυξημένη πραγματικότητα (AR) στην εφαρμογή της.

Αυτή η λειτουργία επιτρέπει στους καταναλωτές να δουν το προϊόν από κοντά σε υψηλή ανάλυση, χωρίς να έχουν φυσικά το αντικείμενο μπροστά τους. Η νέα λειτουργία AR επιτρέπει επίσης στους πελάτες να ζουμάρουν από κάθε οπτική γωνία, καθώς και να τοποθετήσουν το προϊόν στο δικό τους χώρο.

Διαβάστε ακόμα: Γιατί η Toyota επανέκδοσε το υβριδικό Prius

Και δεν είναι μόνο η Nordstrom. Υπάρχουν και άλλοι που έχουν επίσης επωφεληθεί από τη διαφημιστική εκστρατεία που περιβάλλει την επαυξημένη πραγματικότητα, όπως το Snapchat. Η πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης έχει συνεργαστεί με έναν αυξανόμενο κατάλογο εμπορικών σημάτων, όπως το Amazon, η Disney και η American Eagle, με την τελευταία συνεργασία να έχει ως αποτέλεσμα AR American Eagle εικονικές βιτρίνες που οι χρήστες μπορούν να ψωνίσουν.

Ο εντοπισμός καινοτόμων τρόπων που ζωντανεύουν το ψηφιακό marketing παίζει καθοριστικό ρόλο στις στρατηγικές των διαφημιστικών εκστρατειών των εταιρειών. Και η συνεργασία της Toyota με τη Yahoo αποτελεί μια συναρπαστική στιγμή για τον κλάδο των αυτοκινήτων, που βοηθά τους οδηγούς να ανακαλύψουν το Toyota Crown με έναν ουσιαστικό και διαδραστικό τρόπο.

Με πληροφορίες από Chain Store Age

Photo: Toyota

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.