26 Απρ 2024
READING

Λένα Φιλίππου-Κορρέ | Για την συνιδρύτρια της Korres η επιστήμη είναι cool

5 MIN READ

Λένα Φιλίππου-Κορρέ | Για την συνιδρύτρια της Korres η επιστήμη είναι cool

Λένα Φιλίππου-Κορρέ | Για την συνιδρύτρια της Korres η επιστήμη είναι cool

Η Chief Innovation Officer στηρίζει με πάθος τη συνεχόμενη επιστημονική έρευνα για ενδυνάμωση και στήριξη των γυναικών.

Από το πρώτο άτομο που προσελήφθη σε μια μικρή ελληνική εταιρεία καλλυντικών το 1996, εξελίχθηκε στη γυναίκα που πρωταγωνίστησε στην εξέλιξη της Korres σε ένα brand με διεθνή απήχηση, κλείνοντας τα ευεργετικά οφέλη των συστατικών της ελληνικής φύσης στις χαρακτηριστικές λευκές συσκευασίες.

Η Λένα Φιλίππου-Κορρέ είναι μια χημικός μηχανικός, που χρησιμοποιεί αυτό που η ίδια αναφέρει ως “Cool Επιστήμη” για να αποκωδικοποιήσει τους αμυντικούς μηχανισμούς της φύσης με σκοπό να τους μεταφράσει σε καλλυντικές φόρμουλες. Ήταν το πρώτο άτομο που προσελήφθη στην Κορρές πριν από δύο δεκαετίες περίπου, “αγκάλιασε” την τεράστια γνώση του φαρμακείου που έφερε μαζί του ο Γιώργος Κορρές και τη βαθιά κατανόηση των φυτών, και μέσα από πρωτογενή και εφαρμοσμένη έρευνα σε κυτταρικό επίπεδο, έκλεισε τη δύναμη της ελληνικής φύσης σε φόρμουλες που θα μπορούσαν να βοηθήσουν μια σειρά από δερματικά προβλήματα – από ξηρότητα και ευαισθησίες μέχρι πανάδες, σημάδια γήρανσης και δερματικές αλλαγές λόγω εμμηνόπαυσης. Από τα πρώτα της χρόνια στο πλευρό του Γιώργου Κορρέ, η Λένα ήθελε επίσης να αναπτύξει προϊόντα που θα μπορούσε αρχικά να τα προσφέρει στους φίλους και την οικογένειά της.

Ως η πρώτη υπάλληλος, έχει ασχοληθεί με ποικίλες δράσεις της εταιρείας, από τις πωλήσεις και το marketing έως τις εξαγωγές. Παρόλα αυτά η ανάπτυξη προϊόντος παραμένει από τις πιο challenging και δημιουργικές διαδικασίες, όπως έχει εξομολογηθεί η ίδια, αφού μια ιδέα και ένα zero–base προϊόν εξελίσσεται μέσα από την αξιολόγηση των εναλλακτικών συνθέσεων, το συντονισμό των tests των δειγμάτων, σε ένα τελικό προϊόν που εμπιστεύονται εκατομμύρια γυναίκες σε όλο τον κόσμο.

Η έρευνα στηρίζει τις γυναίκες

Έχοντας αναγνωριστεί από το Βρετανικό Συμβούλιο της Cosmetic Executive Women (CEW) ως Achiever, η Λένα Φιλίππου-Κορρέ από τη θέση της σήμερα ως Chief Innovation Officer στην εταιρεία, αξιοποιεί κάθε ευκαιρία για να προωθήσει την τέχνη της ένωσης φύσης και επιστήμης με σκοπό να μεταμορφώσει το δέρμα. Εφόδιά της η συνεχόμενη επιστημονική έρευνα, η θέληση, η ψυχή και το πάθος για ενδυνάμωση και στήριξη των γυναικών.

Η προσπάθεια αυτή ξεκινάει με πρωτογενή έρευνα που εστιάζει στην ανακάλυψη καινοτόμων δραστικών που προέρχονται από φυτά με εξαιρετική ικανότητα επιβίωσης, προσαρμογής και άμυνας ώστε να συνεχίζουν να αναπτύσσονται όπως για παράδειγμα η Μαύρη Πεύκη που έχει καταφέρει να επιβιώσει στη Μεσόγειο για πάνω από 3,5 εκατομμύρια χρόνια. Ακολουθεί η βιολογική έρευνα με στόχο να αποκωδικοποιήσει τις ιδιότητες αυτών των συστατικών και να κατανοήσει πώς λειτουργούν σε κυτταρικό επίπεδο ώστε να ενισχύσουν και να βελτιώσουν το γυναικείο δέρμα. Και συνεχίζει στο εργαστήριο όπου μία αποκλειστικά γυναικεία ομάδα επιστημόνων Έρευνας και Ανάπτυξης αναπτύσσει τις πιο ασφαλείς, αποτελεσματικές, φυσικές λύσεις παγκόσμια, με περισσότερα από 500 τεστ ασφάλειας και αποτελεσματικότητας για κάθε φόρμουλα.

Η πρωτοπορία του αληθινού βρώσιμου γιαουρτιού

Ήταν ο άνθρωπος πίσω από την ανάπτυξη του πρώτου καλλυντικού παγκοσμίως με αληθινό βρώσιμο γιαούρτι, αξιοποιώντας το παραδοσιακό φάρμακο της γιαγιάς που ήθελε το γιαούρτι να απλώνεται στην πλάτη για να αντιμετωπιστεί το κάψιμο από τον ήλιο. Η ανάπτυξη μιας σταθερής καλλυντικής φόρμουλας που διατηρεί όλες τις ιδιότητες του βρώσιμου γιαουρτιού παραμένει παγκόσμια καινοτομία. Για την Korres ξεκίνησε το 2003 με το Greek Yoghurt Cooling Gel After-Sun, για να εξελιχθεί σχεδόν είκοσι χρόνια αργότερα σε μια ολοκληρωμένη συλλογή περιποίησης προσώπου και αντηλιακής προστασίας που αξιοποιεί όλα τα οφέλη αυτής της ελληνικής υπερτροφής.

Δεν ήταν μια εύκολη διαδικασία για την Λένα Φιλίππου-Κορρέ, αφού διήρκεσε τρία χρόνια, λόγω της ιδιαιτερότητας του συγκεκριμένου συστατικού και της δυσκολίας ανάμειξής του με τα υπόλοιπα δραστικά. Το Yoghurt Cooling Gel παραμένει έως σήμερα ένα από τα ευπώλητα προϊόντα της εταιρείας και μάλιστα σε παγκόσμιο επίπεδο. Εξάλλου η εταιρεία για το 2022 εστίασε το ενδιαφέρον της στην περαιτέρω ανάπτυξη της σειράς.

Η καινοτομία της Korres

Η καινοτομία βρέθηκε στο επίκεντρο της εταιρείας ήδη από την αρχή της δημιουργίας της το 1996, όταν ο Γιώργος Κορρές δημιούργησε ένα αρωματικό σιρόπι για το λαιμό με μέλι και γλυκάνισο, εμπνευσμένο από το ρακόμελο που έφτιαχνε ο παππούς του στη Νάξο. Πρώτο καλλυντικό και παγκόσμια καινοτομία – η πρώτη φυσική κρέμα 24ωρης ενυδάτωσης – ήταν το Άγριο Τριαντάφυλλο, ενώ μετά το λανσάρισμα του Yogurt Cooling Gel, το 2009 παρουσίασε την πρώτη φυσική σειρά αντιγήρανσης Κερσετίνη & Βελανιδιά που υποσχόταν κλινικά αποτελέσματα καλύτερα των συμβατικών.

Η πορεία της ανάπτυξης της εταιρείας ακολουθεί έναν παρόμοιο δρόμο. Το 1998 ένας buyer ήρθε σε επαφή με τα προϊόντα Korres κατά τη διάρκεια διακοπών του στην Κρήτη και τα εισήγαγε στην αμερικανική αγορά, το 2007 η εταιρεία μετεγκαταστάθηκε στα Οινόφυτα, ενώ άνοιξαν νέα καταστήματα σε Νέα Υόρκη, Παρίσι, Σανγκάη, Μαδρίτη, Βιέννη και Γενεύη. Τον Μάρτιο της ίδιας χρονιάς η εταιρεία εισήχθη στο ελληνικό χρηματιστήριο. Το 2008 η Κορρές έλαβε το πρώτο Βραβείο Καινοτομίας –World’s Most Innovative Brand– στα βραβεία ICN & ΗΒΑ Global Expo και τον Δεκέμβριο λάνσαρε το πρώτο άρωμα. Το 2012 λάνσαρε την επίσης εμβληματική σειρά αντιγήρανσης, Μαύρη Πεύκη, και το 2014 μια σειρά περιποίησης σώματος βασισμένη στο Ασύρτικο Σαντορίνης. Σταν τέλη του 2017 η Μorgan Stanley (μέσω του North Haven Private Equity Asia IV) και η κινεζική εταιρεία διανομής δερμοκαλλυντικών προϊόντων, Prefix, απέκτησαν την πλειοψηφία της εταιρείας.

Στο εξωτερικό, η εταιρεία επικεντρώνεται στην περαιτέρω ανάπτυξη των υφιστάμενων στρατηγικών αγορών, όπως είναι η Αμερική και στην Ευρώπη, η Γερμανία, η Νορβηγία, η Αγγλία κι η Γαλλία, ενώ παράλληλα μέσω της Prefix, στόχο έχει να επεκταθεί στην Κίνα & το Χονγκ Κονγκ αλλά και σε άλλες περιοχές της Ασίας. H εταιρεία με πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο πλέον τον Απόστολο Κορρέ, διατηρεί 700 σημεία λιανικής σε Γερμανία, Αυστρία και Ελβετία.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.