24 Απρ 2024
READING

Levi’s | Η μεγαλύτερη ιστορία που “φορέθηκε” ποτέ

3 MIN READ

Levi’s | Η μεγαλύτερη ιστορία που “φορέθηκε” ποτέ

Levi’s | Η μεγαλύτερη ιστορία που “φορέθηκε” ποτέ

Μία καμπάνια-ορόσημο για τα 150 χρόνια του εμβληματικού τζιν 501

Η Levi’s γιορτάζει την 150η επέτειο του εμβληματικού 501 τζιν ζωντανεύοντας με κινηματογραφικό τρόπο αληθινές ιστορίες. Τον περασμένο μήνα, κατά τη διάρκεια των 65ων Βραβείων Grammy, το denim brand παρουσίασε τρεις ταινίες μικρού μήκους για να ξεκινήσει την εκστρατεία “Greatest Story Ever Worn”.

Το τζιν Levi’s 501 είναι ένα από τα πιο εμβληματικά κομμάτια ένδυσης στην ιστορία της ανθρωπότητας και έχει φορεθεί σε όλο τον κόσμο – ξεπερνώντας σύνορα, πολιτισμούς, γλώσσες και γενιές.

Διαβάστε ακόμα: Η πτώση της fast fashion, η Levi’s και η οικονομική κρίση

Η ικανότητα του τζιν να ταιριάζει σε κάθε lifestyle έχει οδηγήσει σε μια ζωή γεμάτη ιστορίες και αναμνήσεις που είναι συνυφασμένες με την κληρονομιά του. Οι ταινίες μικρού μήκους της καμπάνιας εξερευνούν πρωτότυπες ιστορίες από όλο τον κόσμο και καταδεικνύουν πώς το τζιν Levi’s 501 έχει επηρεάσει τον πολιτισμό και έχει αφήσει μόνιμο αποτύπωμα στις ζωές των ανθρώπων.

Η καμπάνια

Η Levi Strauss ανέθεσε στη διαφημιστική εταιρεία Droga5 να δημιουργήσει μια παγκόσμια πλατφόρμα για την επέτειο του 501. Για να γίνει αυτό, η εταιρεία έπρεπε να αντιμετωπίσει όχι μόνο ένα μακροχρόνιο προϊόν, αλλά και μια παράδοση εξίσου εμβληματικών διαφημιστικών εκστρατειών που χρονολογούνται από τις δεκαετίες του ’80 και του ’90.

Έτσι, η νέα καμπάνια προσεγγίζει τις παλιότερες με την πιστότητα ενός ντοκιμαντέρ, αλλά και μέσω του storytelling της μάρκας. Η καμπάνια μεταφράστηκε σε 19 διαφορετικές γλώσσες και θα τρέξει σε 36 αγορές. Θα περιλαμβάνει social και ψηφιακές ενεργοποιήσεις, αλλά θα επεκταθεί και σε out-of-home και έντυπες διαφημίσεις, καθώς και σε events.

Η πρώτη ταινία, με τίτλο “Precious Cargo”, δείχνει πώς τα 501 jeans έφτασαν στην Τζαμάικα τη δεκαετία του 1970 και πώς η χώρα τα έκανε “δικά της”. Σε σκηνοθεσία της Melina Matsoukas και γυρισμένη από τον υποψήφιο για Όσκαρ κινηματογραφιστή Bradford Young, η ταινία είναι μια εορταστική εξερεύνηση του ξεχωριστού στυλ, του ρυθμού και της ψυχής ενός νησιού που γίνεται αισθητή σε όλο τον κόσμο.

Η δεύτερη ταινία, “Fair Exchange”, αφηγείται την ιστορία μιας αγαπημένης για μία οικογένεια αγελάδας και του γιου – που, προς μεγάλη απογοήτευση της οικογένειάς του, αντάλλαξε το κατοικίδιο ζώο με ένα τζιν 501. Σε σκηνοθεσία του Martin de Thurah και γυρίσματα του αναγνωρισμένου κινηματογραφιστή Kasper Tuxen, η ταινία εξερευνά το 501 ως φάρο για κάτι μεγαλύτερο – ένα όνειρο.

Διαβάστε ακόμα: Γιατί η Levi’s δίνει έμφαση στα φυσικά καταστήματα

Η τρίτη ταινία, “Legends never die”, αφηγείται την αληθινή ιστορία ενός μεγάλου fun της Levi’s που ζήτησε να ταφεί με το 501® τζιν του – μια τελευταία επιθυμία που μοιράστηκαν πολλοί με τα χρόνια – καθώς και να φορέσουν όλοι οι παρευρισκόμενοι στην κηδεία 501 τζιν. Σε σκηνοθεσία επίσης του Martin de Thurah, η ταινία είναι ένας όμορφος προβληματισμός για την αγάπη που θα ενέπνεε μια ομάδα ανθρώπων να εμφανιστεί με τζιν για ένα αγαπημένο μέλος της οικογένειας και φίλο. Πρόκειται για μια γιορτή της ανθρωπότητας και της άρρηκτης σύνδεσης μεταξύ ενός ανθρώπου, της κοινότητάς του και του τζιν του.

Η εκστρατεία “The Greatest Story Ever Worn” είναι κάτι περισσότερο από τις τρεις ιστορίες των ταινιών μικρού μήκους – αφηγείται συνολικά 13 ιστορίες. Οι τρεις ιστορίες είναι ιδιαίτερα κινηματογραφικές και επιτρέπουν στους θεατές να μεταφερθούν σε έναν συγκεκριμένο χρόνο και τόπο. Άλλες ιστορίες, όπως αυτές που έχουν αποτυπωθεί φωτογραφικά και θα κυκλοφορήσουν κατά τη διάρκεια του έτους, αποτυπώνουν πιο συγκεκριμένες στιγμές.

Με πληροφορίες από Marketing Dive

Photo | Video: Levi Strauss

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.