24 Απρ 2024
READING

Με φυσικά καταστήματα και eshop, η Μασούτης ενισχύει την παρουσία της και στα νησιά

4 MIN READ

Με φυσικά καταστήματα και eshop, η Μασούτης ενισχύει την παρουσία της και στα νησιά

Με φυσικά καταστήματα και eshop, η Μασούτης ενισχύει την παρουσία της και στα νησιά

Πώς προετοιμάζεται η αλυσίδα σούπερ μάρκετ για τη θερινή σεζόν

Με την προσθήκη των πόλεων της Μήλου και της Σύρου, το δίκτυο εξυπηρέτησης των πελατών του ηλεκτρονικού καταστήματος της Μασούτης αριθμεί πλέον 49 πόλεις διανομής. Σε συνδυασμό με τις προσεκτικές κινήσεις του προηγούμενου διαστήματος που περιλάμβαναν το άνοιγμα φυσικών σημείων σε δημοφιλείς προορισμούς, η βορειοελλαδίτικη αλυσίδα δείχνει να προετοιμάζεται για τη σεζόν που έρχεται.

Η επέκταση στα νησιά ωστόσο δεν είναι κάτι που προέκυψε ξαφνικά, αφού ξεκίνησε ήδη μετά την δημιουργία κοινής εταιρείας με τη συμμετοχή και του ομίλου ΣΥΝΚΑ Χανίων και την απόκτηση από πλευράς Μασούτη των καταστημάτων σε Άνδρο, Τήνο και Κέρκυρα.

Όμως η Μασούτης δεν έμεινε μόνο στη συμφωνία με τον ΣΥΝΚΑ, εξαγοράζοντας και την αλυσίδα Δεναξάς, αποτελώντας έτσι ουσιαστικά τον πρώτο λιανέμπορο που μπήκε στο νησί της Μυκόνου με δικό του εταιρικό κατάστημα, κίνηση που μπορεί να σηματοδοτήσει το άνοιγμα και άλλων καταστημάτων στον δημοφιλή τουριστικό προορισμό.

Στην ιδιοκτησία της Δεναξάς βρίσκονται 14 καταστήματα, ενώ από τον περσινό Ιούνιο και ύστερα όταν η Μασούτης άνοιξε το κατάστημά της στη Σαντορίνη σε σούπερ μάρκετ της Βιδάλης, εντάχθηκαν στο δίκτυό της και 15 καταστήματα σε Κάλυμνο, Μήλιο, Νάξο, Πάρο, Σαντορίνη, Σύρο, Τήνο και Χίο αλλά και στην Κέρκυρα 18 καταστήματα που ανήκαν στην επιχείρηση Γαλαξίας Α.Ε. (Δήμητρα-Μαρκάτο).

Έμφαση στις ηλεκτρονικές πωλήσεις

Παρά το γεγονός ότι ήταν από τις τελευταίες αλυσίδες σούπερ μάρκετ που απέκτησαν ηλεκτρονικό κατάστημα, η Μασούτης το προσέγγισε με μια πρωτόγνωρη για τα ελληνικά δεδομένα λογική. Το eshop σήμερα προσφέρει άπειρα προϊόντα σε καταναλωτές που βρίσκονται πλέον σε 49 διαφορετικές πόλεις διανομής ανά την Ελλάδα, μετά και την προσθήκη των δύο νησιωτικών πόλεων. Βασικό του πλεονέκτημα είναι οι στρατηγικές συνεργασίες με επώνυμα brands, η αυθημερόν παράδοση και η πανεύκολη πλοήγηση. Επιπλέον, είναι πιστοποιημένο με το πρότυπο ISO 9001 για την εξασφάλιση της ποιότητας προϊόντων και υπηρεσιών και την άριστη εξυπηρέτηση των ηλεκτρονικών πελατών.

Για την Μασούτης, το e-commerce εμφανίζει τάσεις ανάπτυξης, με τις ηλεκτρονικές αγορές καταλαμβάνουν μερίδιο 3% – 5% του ετήσιου κύκλου εργασιών, με προοπτική αυτό το ποσοστό να αυξηθεί περαιτέρω το επόμενο διάστημα. Μάλιστα, αυτή η τάση ενισχύεται από αγορές νέων σε ηλικία πελατών, καθώς οι πιο ηλικιωμένοι πραγματοποιούν πολλές επισκέψεις στο φυσικό κατάστημα, το οποίο εξακολουθεί να αποτελεί σταθερά μέρος της καθημερινότητάς τους.

Ένα eshop, διαφορετικό από τα άλλα

Η Μασούτης προέβη σε ένα τολμηρό βήμα: να ανοίξει το eshop της σε συνεργαζόμενα δίκτυα και από ένα ακόμη απλό ηλεκτρονικό σούπερ μάρκετ να δημιουργήσει το πρώτο ηλεκτρονικό πολυκατάστημα σε περιβάλλον σούπερ μάρκετ.

Επί της ουσίας ο Γιάννης Μασούτης, επικεφαλής και βασικός μέτοχος της βορειοελλαδίτικης αλυσίδας σούπερ μάρκετ και πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας, προσπαθεί να μετατρέψει το masoutis.gr σε marketplace.

Ήδη διατηρεί συνεργασίες με το you.gr του ομίλου Quest και τη Βιοκαρπέτ. Το you.gr, ένα από τα μεγαλύτερα e-shops της χώρας, ήταν ο πρώτος συνεργάτης της Μασούτη που εντάχθηκε στη νέα ενότητα, διαθέτοντας στα ηλεκτρονικά του ράφια περισσότερα από 20.000 προϊόντα από 600 brands, σε περισσότερες από 500 κατηγορίες, προσφέροντας είδη τεχνολογίας, καταναλωτικά ηλεκτρονικά, μικρές και μεγάλες ηλεκτρικές συσκευές για το σπίτι και είδη ψύξης θέρμανσης, μόδα, προϊόντα για τα χόμπι, τον αθλητισμό, το αυτοκίνητο και τη μοτοσυκλέτα.

Ο δεύτερος συνεργάτης είναι η Βιοκαρπέτ, που αποτελεί εδώ και 70 χρόνια τη μεγαλύτερη ελληνική εταιρεία χαλιών, χειροποίητων και μηχανής, μοκετών, φλοκάτης, λευκών ειδών και άλλων προϊόντων, που αφορούν το δάπεδο και τη διακόσμηση του σπιτιού.

Εκτός από αυτές τις συνεργασίες, η αλυσίδα ενέταξε στο marketplace της και άλλα brands όπως η Cook Shop, η BAG Stories, η brands in a box, η vita4you, η petshop88.gr, η organic brands, η Morgan Collection, η Kiddo και τα έπιπλα Μαρμαρίδη. Μέσα από αυτές τις συνεργασίες, το eshop της Μασούτης φιλοξενεί 11 brands που συνθέτουν μια διευρυμένη γκάμα επιλογών για τους πελάτες του.

Η διαφοροποίηση βρίσκεται στο dna της βορειοελλαδίτικης αλυσίδας. Εγκαινίασε στα τέλη του 2022 τη συνεργασία της με την πλατφόρμα της Wolt, για παραδόσεις σε λιγότερο από 1 ώρα. Προς το παρόν είναι διαθέσιμη σε Bόλο, Λάρισα, Κοζάνη και Θεσσαλονίκη, με ελάχιστο “καλάθι” τα 10 ευρώ, υπηρεσία που επεκτείνεται και σε ολόκληρη την Αττική και την Πάτρα. Ενώ φιλοδοξώντας να αλλάξει τα δεδομένα που ισχύουν αυτή την στιγμή στο πεδίο παράδοσης των παραγγελιών, σύναψε συνεργασία με την Skroutz, για την εγκατάσταση 18 “έξυπνων” θυρίδων Skroutz Points σε φυσικά καταστήματα της αλυσίδας σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, από τις οποίες θα υπάρχει η δυνατότητα να παραλαμβάνει κάποιος τις παραγγελίες που έχει πραγματοποιήσει μέσω Skroutz.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.