28 Απρ 2024
READING

Trending Now: State of the art. A.I 02/15/23

2 MIN READ

Trending Now: State of the art. A.I 02/15/23

Trending Now: State of the art. A.I 02/15/23

Σε έναν κόσμο που συνεχώς αλλάζει, τα trends κυριαρχούν. Έτσι το THETOTALBUSINESS παρουσιάζει τα trends που κυριαρχούν σήμερα, δίνοντας μία ιδέα για το αύριο.

Η τεχνητή νοημοσύνη βρίσκεται πλέον παντού και χάρη στην έλευση του ChatGPT, αξιοποιείται ολοένα και περισσότερο με τους πιο απρόσμενους τρόπους. Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση του Mortlach Single Malt Scotch Whisky της Diageo, που δημιούργησε ένα installation για να επικοινωνήσει τη μοναδικότητα της καταγωγής και της απόσταξής του.

Το Mortlach συνεργάστηκε με τον καλλιτέχνη και σχεδιαστή Sebastian ErraZuriz για να δημιουργήσουν την εμπειρία με τίτλο “state of the art. A.I 15/02/23”, ένα εικονικό γλυπτό που έκανε το ντεμπούτο του στην καλλιτεχνική έκθεση “Frieze” στο Λος Άτζελες. Μέσω ΑΙ, αποτυπώθηκαν τα τρία βασικά βήματα για την παραγωγή ουίσκι, η συγκομιδή, η απόσταξη και η εμπειρία. Το τελικό στάδιο προσέφερε, μάλιστα, την ευκαιρία στους ενήλικες επισκέπτες της έκθεσης να δοκιμάσουν το απόσταγμα.

Για να δημιουργήσει ο Sebastian ErraZuriz τις εικόνες που είδαν οι επισκέπτες στην εγκατάσταση, δούλεψε με το ChatGPT και το DALL-E της OpenAI. Αυτή η συνεργασία αποτελεί το τελευταίο μέρος της σειράς “Six Stills”, ενός προγράμματος που περιλαμβάνει τα έργα έξι διαφορετικών σχεδιαστών. Ως μέρος της σειράς, δημιουργήθηκαν επίσης με τη βοήθεια της τεχνητής νοημοσύνης μια καράφα, ένα καρότσι μπαρ, μια καρέκλα, ένα φωτιστικό και γυάλινα σκεύη.

 

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.