Τα Goody’s και τα Everest ταξιδεύουν

Έρχονται νέα καταστήματα σε αγορές του εξωτερικού

Ο όμιλος Goody’s στο τέλος του 2021 είχε 12 καταστήματα σε οκτώ χώρες και η ανάπτυξη εκτός συνόρων συνεχίστηκε και το 2022 με νέα καταστήματα Goody’s Burger House σε Κύπρο και Σαουδική Αραβία, του σήματος Flocafe Espresso Room στο αεροδρόμιο της Ντόχα στο Κατάρ και ενός σημείου Everest σε εμπορικό κέντρο των Σκοπίων στη Βόρεια Μακεδονία. Και τώρα ο όμιλος εστίασης κάνει νέα τολμηρά βήματα, επεκτείνοντας δυναμικά τις δραστηριότητες του σε αγορές ακτός Ελλάδας.

Η Goody’s κατάφερε να κρατήσει δυνάμεις στη διάρκεια της πανδημίας, παρά το γεγονός ότι ο κλάδος της εστίασης ήταν αυτός που κατέγραψε απώλειες συνολικά με τους διαδοχικούς περιορισμούς που επιβλήθηκαν. Είναι χαρακτηριστικό ότι συνολικά ο όμιλος εστίασης έγραψε απώλειες 42,1% στη διάρκεια του 2020, ανακάμπτοντας μερικώς το 2021. Σε ό,τι αφορά τα Goody’s, κατά την ίδια χρονιά κατέγραψαν πτώση πωλήσεων κατά 27,7% σε σχέση με τις υπόλοιπες θυγατρικές του κλάδου εστίασης του ομίλου Vivartia. Ειδικότερα η Flocafe έγραψε πτώση πωλήσεων κατά 53,3%, η Everest κατά 39,7%, και η La Pasteria κατά 53%.

Χρονιά-ορόσημο

Έχοντας συμπληρώσει 40 χρόνια επιχειρηματικής διαδρομής, με τα πάνω της και τα κάτω της, ο όμιλος μπήκε στο 2022 μετά την πανδημική διετία, πετυχαίνοντας να επανεκκινήσει την επέκτασή του στο εξωτερικό μετά την πανδημία, με τα τρία σημαντικότερα σήματά του να υλοποιούν μια σειρά στοχευμένων κινήσεων για την ανάπτυξη των δικτύων τους.

Η Goody’s έχοντας διέλθει από πολλά διαφορετικά στάδια αναδιάρθρωσης των λειτουργιών της και του δικτύου των καταστημάτων της στα χρόνια της διαδρομής της, μεταξύ αυτών και κατά τη διάρκεια της δεκαετούς οικονομικής κρίσης, προέβη το 2015 στην απόφαση αποχώρησής της από την Κύπρο. H επαναφορά της στη Μεγαλόνησο ύστερα από απουσία επτά ετών, έδειξε τις προθέσεις και την στρατηγική που θα ακολουθούσε η εταιρεία και στη συνέχεια.

Η Σαουδική Αραβία

Τα Goody’s Burger House εγκαινίασαν το πρώτο τους κατάστημα στο Ριάντ της Σαουδικής Αραβίας τον περασμένο Δεκέμβριο. Το κατάστημα βρίσκεται σε κεντρικό σημείο της πόλης και λειτουργεί προσφέροντας όλες τις διαθέσιμες υπηρεσίες -όπως dine in, takeaway, pick up, delivery, αλλά και drive thru. Έχει συνολικό εμβαδό περίπου 500 τ.μ, το οποίο αναπτύσσεται σε δύο ορόφους, ενώ διαθέτει εξωτερικό καθιστικό και ανοιχτό parking. Στα επίσημα εγκαίνια που πραγματοποιήθηκαν πρόσφατα παρουσία του πρέσβη της Ελλάδας στη Σαουδική Αραβία καθώς Ελλήνων που ζουν στη χώρα. Το φιλόδοξο πλάνο ανάπτυξης περιλαμβάνει δύο ακόμα καταστήματα μέσα στο έτος στην πόλη του Ριάντ, αλλά και την επέκταση σε άλλες πόλεις.

Σε Ρουμανία και Κύπρο

Λίγους μήνες πριν, τα Goody’s Burger House άνοιξαν ένα νέο κατάστημα στην πόλη Suceava της Ρουμανίας, με στόχο τη σταδιακή επέκταση στις μεγαλύτερες πόλεις της χώρας. Αντίστοιχο είναι και το πλάνο επέκτασης της αλυσίδας στην Κύπρο, όπου η πολυαναμενόμενη επιστροφή τού σήματος ξεκίνησε από στις αρχές Σεπτεμβρίου 2022. Το πρώτο κατάστημα άνοιξε στη Λεμεσό -τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Κύπρου και δημοφιλή τουριστικό προορισμό- ενώ ο σχεδιασμός περιλαμβάνει ταχεία ανάπτυξη σε όλη τη χώρα.

Επέκταση για Flocafe Espresso Room και Everest

Παράλληλα, συνεχίζεται η ανάπτυξη του δικτύου των Flocafe Espresso Room, με το άνοιγμα του πρώτου καταστήματος στο διεθνές αεροδρόμιο της Ντόχα του Κατάρ -ένα από τα πλέον πολυτελή αεροδρόμια στον κόσμο- ενώ ένα δεύτερο κατάστημα ετοιμάζεται να λειτουργήσει μέσα στις επόμενες ημέρες στην περιοχή Msheireb της Ντόχα.

Μάλιστα πέρυσι ξεκίνησαν τη διεθνή τους ανάπτυξη τα Everest, με το πρώτο κατάστημα στη Βόρεια Μακεδονία, και πιο συγκεκριμένα στο εμπορικό κέντρο Vero Center στα Σκόπια.

Κατά τον τρόπο αυτό, τα σήματα του ομίλου Goody’s-Everest έχουν αναπτυχθεί σε 12 χώρες, από την Ελλάδα, το Ηνωμένο Βασίλειο, την Κύπρο, την Ουγγαρία και την Αλβανία, μέχρι και τη Βουλγαρία, τη Ρουμανία, τη Βόρεια Μακεδονία, την Αίγυπτο, το Κατάρ, τη Σαουδική Αραβία και το Κουβέιτ, ενώ αναμένεται περαιτέρω ανάπτυξη και σε άλλες χώρες.

Η στοχευμένη ανάπτυξη των σημάτων στο εξωτερικό αποτελεί σημαντική προτεραιότητα για τον όμιλο, επιβεβαιώνοντας στην πράξη τη μεγάλη αξία που έχουν για την ανάπτυξη του ομίλου εκτός Ελλάδας και αξιοποιώντας επενδυτικές ευκαιρίες για την περαιτέρω επέκταση σε μεγάλες πόλεις και δίκτυα ταξιδιωτικών υπηρεσιών.