Το Powerade συνεργάζεται με το αστέρι του NBA, Ja Morant

Το brand αθλητικών ποτών υπογράφει πολυετές συμβόλαιο με τον Ja Morant για να γίνει το νέο της πρόσωπο

Το Powerade της Coca-Cola ανέδειξε σήμερα τον superstar του NBA Ja Morant ως το πρόσωπο της μεγαλύτερης μέχρι σήμερα καμπάνιας του. Η κίνηση αυτή αποτελεί μέρος του σχεδίου του brand να ξεπεράσει τους ανταγωνιστές του στην κατηγορία των αθλητικών ποτών.

Στο πλαίσιο της συνεργασίας, ο Morant θα εμφανιστεί σε τηλεοπτικές διαφημίσεις, διαφημιστικές αφίσες, βιτρίνες καταστημάτων και εκδηλώσεις για την “επανεκκίνηση” του Powerade, η οποία θα κάνει το ντεμπούτο της αυτό το μήνα πριν από το τουρνουά μπάσκετ του NCAA March Madness.

Διαβάστε ακόμα: Η Adidas συνεχίζει να ποντάρει στους celebrities

Underestimated to Undeniable

Η καμπάνια, που ονομάζεται “From Underestimated to Undeniable” – που σημαίνει από υποτιμημένο σε αδιαμφισβήτητο- αναδεικνύει τη νέα συσκευασία και μια αλλαγή στη σύνθεση που δίνει στο Powerade 50% περισσότερους ηλεκτρολύτες από το Gatorade της Pepsi, μαζί με βιταμίνες C και Β12. Αυτή η αλλαγή φέρνει περισσότερη λειτουργικότητα στο καταπραϋντικό της δίψας και παίζει με τις ευρύτερες τάσεις στα ποτά και την υγεία.

Ο παίκτης του NBA πρωταγωνιστεί σε μια διαφήμιση 60 δευτερολέπτων με τίτλο “What 50% More Means” η οποία εξιστορεί το επίπονο ταξίδι του Morant από άγνωστος πιστιρικάς αθλητής στο σχολείο σε αστέρι του πρωταθλήματος. Στη διαφήμιση, ο Morant κάνει τα πάντα για να πετύχει το μεγαλείο, ακόμη και προπονούμενος υπό καταρρακτώδη βροχή.

Η ιστορία του Morant αντικατοπτρίζει την ιστορία της Powerade. Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της εταιρείας μέτρησης πληροφοριών, δεδομένων και αγοράς, Nielsen, το Powerade κατατάσσεται σήμερα στην τρίτη θέση των πιο δημοφιλών αθλητικών ποτών στις ΗΠΑ, ενώ η Bodyarmor κατατάσσεται στη δεύτερη θέση και το Gatorade στην πρώτη.

Η Bodyarmor είναι μια αμερικανική μάρκα αθλητικών ποτών που ανήκει πλήρως στην Coca-Cola και η οποία ανέλαβε πρόσφατα την αποκλειστική διαχείριση της μάρκας Powerade στη Βόρεια Αμερική, με στόχο να καταστήσει το Powerade Νο1.

Δεν θα είναι εύκολο

Οι πωλήσεις της Bodyarmor μειώθηκαν το τελευταίο τρίμηνο, ενώ τα παγκόσμια έσοδα της μητρικής εταιρείας αυξήθηκαν κατά 7%. Ο διευθύνων σύμβουλος, James Quincey, δήλωσε ότι η διοίκηση ανέμενε τα πρώτα προβλήματα ενσωμάτωσης της Bodyarmor, αλλά τα προβλήματα ήταν χειρότερα από ό,τι περίμεναν.

Καθώς η Powerade προετοιμάζεται για τον ανταγωνισμό, ο 23χρονος Morant προσπαθεί επίσης να καταλάβει πώς θα πετύχει τον στόχο του να γίνει δισεκατομμυριούχος μέχρι την ηλικία των 30 ετών. Πέρυσι, ο Morant και οι Grizzlies συμφώνησαν σε πενταετή επέκταση του συμβολαίου του, ύψους 180 εκατομμυρίων ευρώ. Καθώς ανέβαινε σε All-Star στο ΝΒΑ, πρόσθεσε συμφωνίες με χορηγούς, υπογράφοντας με την Beats by Dre της Apple και την Nike, η οποία παρουσίασε τον Δεκέμβριο το πρώτο παπούτσι με την υπογραφή του, το Ja 1.

Διαβάστε ακόμα: Η Coca-Cola ενισχύει το marketing της μέσω της τεχνητής νοημοσύνης

Εν τω μεταξύ, λίγες ώρες μετά την πρώτη αποκάλυψη του σποτ, ένα άρθρο της Washington Post περιέγραψε λεπτομερώς τις κατηγορίες που αφορούν τον Ja Morant, συμπεριλαμβανομένου ενός περιστατικού το περασμένο καλοκαίρι, κατά το οποίο φέρεται να γρονθοκόπησε επανειλημμένα έναν έφηβο μετά από μια συμπλοκή σε έναν αγώνα μπάσκετ στο σπίτι του Morant. Λίγες ημέρες νωρίτερα, ο Morant φέρεται να απείλησε έναν φύλακα ασφαλείας σε πάρκινγκ εμπορικού κέντρου στο Μέμφις, ανέφερε το δημοσίευμα, επικαλούμενο αστυνομικά αρχεία.

Ο Morant υπέγραψε αρχικά μια συμφωνία υποστήριξης το 2020 με την BodyArmor και έχει εμφανιστεί σε διαφημίσεις με τη μάρκα στο παρελθόν. Αυτή η καμπάνια ξεκινά τη μετάβαση από το BodyArmor στο Powerade.

 

Με πληροφορίες από The Drum

Photo & Video: Powerade