27 Απρ 2024
READING

Πενταετές πλάνο των McDonald’s για 50 εστιατόρια, με 3.000 εργαζόμενους

5 MIN READ

Πενταετές πλάνο των McDonald’s για 50 εστιατόρια, με 3.000 εργαζόμενους

Πενταετές πλάνο των McDonald’s για 50 εστιατόρια, με 3.000 εργαζόμενους

Συνεχείς οι επενδύσεις από την Premier Capital Ελλάς

Τη λειτουργία του 29ου καταστήματός τους γιορτάζουν τα McDonald’s στην Ελλάδα και ταυτόχρονα προετοιμάζονται για μια σειρά από επενδύσεις που βάζουν φωτιά στην ήδη ανταγωνιστική αγορά της εστίασης.

Με το επενδυτικό πλάνο να εστιάζει σε τρεις βασικούς τομείς, ανακαινίσεις καταστημάτων, τεχνολογία και ανθρώπινο δυναμικό, η Premier Capital Hellas έφτασε να έχει σήμερα ένα δίκτυο 29 καταστημάτων, με 1.500 εργαζόμενους, στοχεύοντας να προσθέσει άλλα 22 σημεία, ώστε το δίκτυό της να φτάσει συνολικά στα 50 στην Ελλάδα μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια.

Τι έχει προηγηθεί

Ξεκινώντας με επένδυση 1,5 εκατ. ευρώ το 2011, όταν η Premier Capital Ελλάς ανέλαβε 19 καταστήματα McDonald’s με ένα τζίρο της τάξης των 19 εκατ. ευρώ και αρνητικό αποτέλεσμα, έφτασε το 2022 να επενδύσει 7 εκατ. ευρώ, ανεβάζοντας τον πήχη στα 35 εκατ. ευρώ στα 12 χρόνια παρουσίας της στην εγχώρια αγορά.

Kατά την τελευταία διετία εξάπλωσης της πανδημίας, η Premier Capital Hellas δημιούργησε τρία νέα εστιατόρια στην Αθήνα, επενδύοντας συνολικά στη χώρα μας 4,85 εκατ. ευρώ. Στο πλαίσιο των επενδύσεων που πραγματοποίησε ήταν και η ανακαίνιση του καταστήματός της στο Ηράκλειο Κρήτης, βασιζόμενη στο σύγχρονο μοντέλο υπηρεσιών “Experience of the Future”. Η επένδυση στο εν λόγω εστιατόριο ανήλθε στις 650 χιλ. ευρώ.

Το 2022 η πορεία των εστιατορίων της McDonald’s ήταν ενθαρρυντική σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι που υπήρχαν περιορισμοί λόγω της πανδημίας Covid-19. Μέσα στον περασμένο χρόνο προχώρησε στην ανάπτυξη νέων σημείων, όπως στο Piraeus Retail Park, το εμπορικό πάρκο της Trade Estate, του ομίλου Fourlis υλοποιώντας επένδυση ύψους 1,35 εκατ. ευρώ. Ολοκλήρωσε την ανακαίνιση, ύψους σχεδόν μισού εκατ. ευρώ, του εμβληματικού καταστήματος του Συντάγματος, που αποτέλεσε και το πρώτο McDonald’s που λειτούργησε στην Ελλάδα πριν από τριάντα χρόνια. Εγκαινίασε το πρώτο της σημείο στη Δυτική Θεσσαλονίκη τον περασμένο Αύγουστο και εντός του περασμένου Νοεμβρίου το πρώτο της “πράσινο” κατάστημα στο Χαλάνδρι, στην πλατεία Κένεντι, στο συγκρότημα που ανέπτυξε η Ten Brinke και περιήλθε πρόσφατα στην ιδιοκτησία της Trade Estates.

Το νέο κατάστημα

Το 29ο McDonald’s στην Ελλάδα, κάτω από την Ακρόπολη (Διον. Αρεοπαγίτου 5 και Μακρή 1) απασχολεί 60 εργαζομένους και αναπτύχθηκε σύμφωνα με τις απαιτήσεις της νομοθεσίας για τη δραστηριότητα σε περιβάλλοντα χώρο αρχαιοτήτων, χωρίς φωτεινή επιγραφή ή άλλου είδους σήμανση στο εξωτερικό του. Η επένδυση 1 εκατ. ευρώ, δίπλα απο το ξενοδοχείο Athens Was, αναμένεται να προσελκύσει τους χιλιάδες τουρίστες που κατευθύνονται προς τα αρχαιολογικά μνημεία, το Μουσείο της Ακρόπολης, το Θησείο και την Πλάκα.

Στο νέο σημείο είναι διαθέσιμη και η νέα υπηρεσία παραγγελίας και πληρωμής από το κινητό (Mobile Order & Pay). Οι επισκέπτες μπορούν να παραγγέλνουν και να πληρώνουν εύκολα και γρήγορα από το κινητό τους μέσω της εφαρμογής McDonald’s app και να απολαμβάνουν τα αγαπημένα τους McDonald’s, αφού παραλάβουν την παραγγελία τους από το ταμείο (για dine-in και take away) ή με την υπηρεσία εξυπηρέτησης στο τραπέζι (table service).

Οι επιδόσεις του δικτύου McDonald’s

Τις επενδύσεις της Premier Capital πριμοδοτούν οι καλές επιδόσεις του δικτύου. Η επισκεψιμότητα στο δίκτυο αποτυπώνεται στην έκδοση 6 εκατ. αποδείξεων ετησίως. Μέχρι πέρυσι η διάρθρωση των παραγγελιών ήταν 20% delivery, 45% Drive-Thru και το υπόλοιπο στο κατάστημα ενώ το 2023 αναμένεται πλήρης ανάκαμψη, με την αναλογία να διαμορφώνεται σε 40-40-20, δεδομένου ότι δεν υπάρχουν πλέον περιορισμοί λόγω της πανδημίας.

Αναφορικά με τα μεγέθη, ο τζίρος της Premier Capital από τη δραστηριότητα των McDonald’s στην Ελλάδα έκλεισε στα €81 εκατ. δηλαδή με άνοδο μεγαλύτερη του 55% σε σχέση με το 2021 και σε υπερδιπλάσια επίπεδα σε σχέση με την προπανδημική χρονιά.

Τι προβλέπεται μέσα στη χρονιά

Εντός του 2023 στόχος προβλέπεται να εγκαινιαστούν τρία νέα εστιατόρια: σε Πέτρου Ράλλη, το οποίο είναι υπό κατασκευή, Χαϊδάρι, το οποίο είναι σε φάση αδειοδότησης και σε άλλο σημείο στην ευρύτερη περιοχή των Αθηνών.

Η εταιρεία έχει επίσης ενδιαφέρον για ανάπτυξη εστιατορίου στο project του Ελληνικού, καθώς και σε άλλες θέσεις στην περιοχή, όπως στη λεωφόρο Βουλιαγμένης. Σε ό,τι αφορά το κέντρο της Αθήνας, μετά το άνοιγμα στους πρόποδες της Ακρόπολης το ενδιαφέρον εστιάζεται στο Μοναστηράκι, όπου αναμένεται η έκβαση πλειστηριασμού ακινήτου.

Ενδεικτική της σημασίας που δίνει η Premier Capital στον τομέα του τουρισμού είναι το γεγονός ότι πέρυσι έθεσε σε λειτουργία και εποχικά εστιατόρια που αναπτύχθηκαν σε περιοχές μαζικού τουρισμού, όπως τέσσερα σημεία McDonald’s σε δημοφιλείς σε ξένους επισκέπτες προορισμούς: στο Λαγανά στη Ζάκυνθο, στα Μάλια και τη Χερσόνησο στην Κρήτη αλλά και στην Σαντορίνη.

Και παρά το γεγονός ότι μέχρι τώρα η Premier Capital δεν έχει ανοίξει κάποιο κατάστημα σε αεροδρόμια της χώρας, όπου παραδοσιακά έχουν παρουσία ο Όμιλος Goody’s Everest, ο Γρηγόρης, τα Burger King και άλλες αλυσίδες, η συγκεκριμένη κλειστή αγορά βρίσκεται στο πεδίο ενδιαφέροντός της.

Το κίνητρο της εταιρείας για επενδύσεις και δημιουργία θέσεων εργασίας στην Ελλάδα είναι απόδειξη της πίστης της στις δυνατότητες της αγοράς και της δέσμευσής της να στηρίξει τις τοπικές κοινότητες. Η Premier Capital Hellas επενδύει στην ανάπτυξη και στον εκσυγχρονισμό του δικτύου της, απασχολώντας και εκπαιδεύοντας εκατοντάδες ανθρώπους και προσφέροντας καλό φαγητό, γρήγορα, με εξαιρετική αξία και ευκολία σε εκατομμύρια καταναλωτές.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.