29 Απρ 2024
READING

Campaign of the Day: To-MEAT-O sauce

2 MIN READ

Campaign of the Day: To-MEAT-O sauce

Campaign of the Day: To-MEAT-O sauce

Στην Καμπάνια της Ημέρας, το THETOTALBUSINESS παρουσιάζει μια διαφήμιση που ξεχώρισε με τη δημιουργικότητά της και μπορεί να εμπνεύσει δημιουργώντας συζήτηση γύρω από το μήνυμα που επικοινωνεί.

Ενώ η Νέα Ζηλανδία θεωρείται μια προοδευτική χώρα, η υιοθέτηση εναλλακτικών πηγών κρέατος έχει αποδειχθεί πρόκληση. Ως έθνος που βασίζεται στην εκτροφή προβάτων και βοοειδών, το ζωικό κρέας ήταν και παραμένει κεντρικό στην εθνική διατροφή, με κάθε εναλλακτική πρόταση να αποφεύγεται από την πλειοψηφία του πληθυσμού.

Η Hell Pizza, όμως, η αλυσίδα που ιδρύθηκε στο Wellington το 1996 και έκτοτε επεκτάθηκε σε όλη τη Νέα Ζηλανδία, ως ισχυρός υποστηρικτής της βιωσιμότητας, προσπαθεί να προβεί σε αντικαταστάσεις παραδοσιακών πρώτων υλών με plant-based υλικά. Ενδεικτική είναι η περίπτωση μιας πίτσας όπου αντί για αλλαντικά ή κρέας, χρησιμοποιήθηκε μια μορφή κρέατος που την ονομάζουν “Fable” από μανιτάρια Shiitake.

Πηγαίνοντας την στροφή στη βιωσιμότητα ένα βήμα πιο μπροστά, η αλυσίδα προκάλεσε έναν “πόλεμο” μεταξύ meaters και vegers με μια καμπάνια για την προώθηση της συγκεκριμένης πίτσας. Με ένα σποτ ενημέρωνε τους κρεατοφάγους πελάτες της ότι μπορούν να την απολαύσουν εάν προσθέσουν από πάνω μια σος ντομάτας που περιέχει αίμα ζώων σε ποσοστό 0,5%. Για να συνδέσει ακόμη περισσότερο την ανάγκη περιορισμού κατανάλωσης ζωικών προϊόντων, συσκεύασε τη σάλτσα σε σάκους αιμοδοσίας. Η καμπάνια που φέρει την υπογραφή της Special Wellington είχε απήχηση: 6.000 σάκοι εξαντλήθηκαν σε μόλις 3 εβδομάδες από καταναλωτές που ήταν κρεατοφάγοι σε ποσοστό 70%.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.