25 Απρ 2024
READING

Η Cosmote στηρίζει την μόρφωση των παιδιών

4 MIN READ

Η Cosmote στηρίζει την μόρφωση των παιδιών

Η Cosmote στηρίζει την μόρφωση των παιδιών

Ενισχύοντας τις ψηφιακές δεξιότητες των παιδιών και την υλικοτεχνική υποδομή των σχολείων, η COSMOTE θέτει γερές βάσεις για το μέλλον 

Όταν μιλάμε για εταιρείες με κοινωνική και εταιρική υπευθυνότητα στην Ελλάδα, σίγουρα το μυαλό μας πηγαίνει στην COSMOTE. Και αυτό δεν είναι τυχαίο, καθώς η εταιρεία τηλεπικοινωνιών όλα αυτά τα χρόνια έχει συνεισφέρει στην κοινωνία υλοποιώντας και υποστηρίζοντας πρωτοβουλίες που έχουν ως στόχο την ανάπτυξη ψηφιακών δεξιοτήτων ατόμων όλων των ηλικιών.

Η αλήθεια είναι πως η COSMOTE ως μέλος του ομίλου ΟΤΕ αποτελεί κυρίαρχη δύναμη, αντλώντας ώθηση και από το γεγονός ότι ουσιαστικά εκείνη διαθέτει τα δίκτυα και τις υποδομές και στη συνέχεια τις μισθώνει στους ανταγωνιστές της και σε κάθε περίπτωση από τις επενδύσεις που πραγματοποιεί σε δίκτυα και υποδομές. Έχει, επίσης, κάνει σε πολλές των περιπτώσεων πρώτη κινήσεις, παρουσιάζοντας νέες τεχνολογίες και καινοτομίες και εδραιώνοντας με αυτόν τον τρόπο ακόμα περισσότερο τη θέση της στην ελληνική αγορά. Μία εταιρεία με τόση ισχύ στην οικονομία της χώρας, σίγουρα μπορεί να έχει και κοινωνική επιρροή.

Διαβάστε επίσης: Η ελληνική χρονομηχανή των τηλεπικοινωνιών και η κυριαρχία της Cosmote 

Ευτυχώς ο ίδιος ο όμιλος αρκετά νωρίς κατανόησε την σημασία της δράσης του για την κοινωνία και ξεκίνησε να υλοποιεί μια σειρά από προγράμματα που είχαν θετικό κοινωνικό αποτύπωμα. Η αρχή έγινε το 2005, κερδίζοντας πολλές διακρίσεις, ενώ σήμερα τα πεδία δραστηριοτήτων του ομίλου είναι πολλά. Ωστόσο, θα μπορούσαμε να ξεχωρίσουμε τις πρωτοβουλίες της COSMOTE για τα παιδιά, τα μέλη της κοινωνίας που χαράσσουν το μέλλον της. Έχοντας αυτή την αξία στο νου  η COSMOTE μεριμνά, ώστε να προσφέρει στα παιδιά όλα όσα χρειάζονται για ένα πραγματικά καλύτερο μέλλον και μάλιστα σε διαφορετικούς σημαντικούς τομείς, όπως η παιδεία και η τεχνολογία.

Έμφαση στην τεχνολογία

Η διαδρομή της COSMOTE στον αγώνα αυτό ξεκίνησε το 2012 μέσω του «Προγράμματος Επαναδιάθεσης Ηλεκτρονικών Υπολογιστών». Την εποχή εκείνη, η τεχνολογία είχε αρχίσει να μπαίνει στον χώρο της εκπαίδευσης, όμως δεν είχαν όλα τα εκπαιδευτικά ιδρύματα την δυνατότητα να αγοράσουν ηλεκτρονικούς υπολογιστές. Τότε, η COSMOTE ξεκίνησε να προσφέρει τον τεχνολογικό εξοπλισμό σε σχολεία και μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς. Μέχρι στιγμής έχει προσφέρει περισσότερους από 729 υπολογιστές σε περισσότερα από 679 σχολεία σε όλη τη χώρα. Μάλιστα, πολλοί από τους υπολογιστές που διατίθενται επαναχρησιμοποιούνται από τους φορείς που τους λαμβάνουν, με αποτέλεσμα να μειώνεται η χρήση των πρώτων υλών και η δημιουργία ηλεκτρονικών αποβλήτων. Έτσι, με αυτόν τον τρόπο καταφέρνει να συμβάλλει και στην προστασία του περιβάλλοντος.

Οι υποτροφίες

Ωστόσο, η  COSMOTE δεν καταφέρνει μόνο να εκσυγχρονίσει την παιδεία αλλά και να την εκδημοκρατίσει, προσφέροντας την ευκαιρία στην τριτοβάθμια εκπαίδευση μέσω των υποτροφιών της. Αν και ζούμε στον 21ο αιώνα και παρά την πρόοδο που σημειώνεται σε πολλούς τομείς, πολλά παιδιά στην Ελλάδα δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να πραγματοποιήσουν τις σπουδές τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Αυτούς τους μαθητές έρχεται να στηρίξει οικονομικά η εταιρεία. Από την έναρξη του προγράμματος το 2002 μέχρι και σήμερα, έχουν δοθεί σε φοιτητές 784 υποτροφίες, η αξία των οποίων υπερβαίνει τα 7,5 εκατομμύρια ευρώ.

Συγκεκριμένα για το ακαδημαϊκό έτος 2022-2023, η COSMOTE προσέφερε 29 υποτροφίες ύψους 15.000€ και 18.750€ ανάλογα με τα έτη φοίτησης της σχολή που έχει περάσει ο κάθε υπότροφος, σε πρωτοετείς φοιτητές σε συγκεκριμένες σχολές πανεπιστημίων της ανώτατης εκπαίδευσης που αντιμετωπίζουν οικονομικές και κοινωνικές δυσκολίες και μια τιμητική υποτροφία ύψους 25.000€. Ταυτόχρονα, με σκοπό την ολοκληρωμένη κάλυψη των αναγκών των νέων φοιτητών, η COSMOTE προσέφερε στους υποτρόφους της laptop μαζί με πλήρες πακέτο τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών σταθερής και κινητής τηλεφωνίας, Internet, για όλα τα έτη των σπουδών τους καθώς και COSMOTETV.

Διαβάστε επίσης: For You: H νέα υπηρεσία επιβράβευσης του My Cosmote App

Με το βλέμμα στο μέλλον

Ωστόσο, η COSMOTE μεριμνά και για το αύριο, υποστηρίζοντας την ανάπτυξη των ψηφιακών δεξιοτήτων των παιδιών και των νέων σε όλη τη χώρα. Συγκεκριμένα, εδώ και 9 χρόνια, ως στρατηγικός συνεργάτης του Οργανισμού Εκπαιδευτικής Ρομποτικής και Επιστήμης WRO Hellas, υποστηρίζει την υλοποίηση δράσεων για τη διάδοση της εκπαιδευτικής ρομποτικής και της εκπαιδευτικής μεθόδου STEM (Science – Technology – Engineering – Mathematics),  συμβάλλοντας στην ανάπτυξη των ψηφιακών δεξιοτήτων περισσότερων από 200.000 παιδιών και δασκάλων.

Όλα αυτά τα χρόνια έχει επιτελέσει πραγματικό και ουσιαστικό έργο στον τομέα της εκπαιδευτικής ρομποτικής, διοργανώνοντας διαγωνισμούς εκπαιδευτικής ρομποτικής, όπως ο ο ετήσιος Πανελλήνιος Διαγωνισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής για μαθητές Νηπιαγωγείου, Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου που διοργανώνει σε συνεργασία με την WRO Hellas. Παράλληλα, παρέχει ενημερωτικά σεμινάρια σε εκπαιδευτικούς και στηρίζει 15 ομάδες που συμμετείχαν σε Παγκόσμιες Ολυμπιάδες Εκπαιδευτικής Ρομποτικής.

Τα παιδιά είναι το μέλλον της κοινωνίας μας, είναι τα μέλη εκείνα που θα καθορίσουν σε λίγα χρόνια την εξέλιξή της. Εμείς είμαστε αυτοί που έχουμε την ευθύνη για εκείνα, την μόρφωση και την ανάπτυξή τους. Γι’ αυτό μεγάλοι κοινωνικοί παράγοντες, όπως είναι εταιρείες σαν τον ΟΤΕ, είναι εκείνοι που μπορούν πράγματι να συνεισφέρουν ώστε τα παιδιά, οι πολίτες του αύριο, να μεγαλώσουν όσο καλύτερα μπορούν.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.