25 Απρ 2024
READING

Αθηναϊκή Ζυθοποιία: Θετικό αποτύπωμα στην εθνική οικονομία και την κοινωνία με αποδείξεις

3 MIN READ

Αθηναϊκή Ζυθοποιία: Θετικό αποτύπωμα στην εθνική οικονομία και την κοινωνία με αποδείξεις

Αθηναϊκή Ζυθοποιία: Θετικό αποτύπωμα στην εθνική οικονομία και την κοινωνία με αποδείξεις

Με προτεραιότητες τη βιώσιμη ανάπτυξη και τις επιχειρηματικές δραστηριότητες που παράγουν αξία, η Αθηναϊκή Ζυθοποιία υλοποιεί δράσεις με θετικό αποτύπωμα στην εθνική οικονομία, την κοινωνία και το περιβάλλον.

Επί 60 χρόνια, με τις επιχειρηματικές της δραστηριότητες, συνεισφέρει στο ΑΕΠ και στηρίζει θέσεις εργασίας.

Το θετικό πρόσημο από το επιχειρηματικό μοντέλο που εφαρμόζει η Αθηναϊκή Ζυθοποιία, επιβεβαιώθηκε από τη μελέτη Κοινωνικού και Οικονομικού αποτυπώματος της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας για το 2021.

Η μελέτη κατέδειξε ότι με το σύνολο των δραστηριοτήτων της, η Αθηναϊκή Ζυθοποιία «Παράγει ένα καλύτερο Αύριο» προς όφελος της ελληνικής κοινωνίας με αποδείξεις.

Συγκεκριμένα, στη μελέτη αποτυπώθηκε ότι η συνολική προστιθέμενη αξία των δραστηριοτήτων της εταιρείας ανέρχεται στα 686 εκατ. ευρώ, η οποία αντιστοιχεί στο 0,4% του ΑΕΠ της χώρας, ενώ η συνεισφορά στα φορολογικά έσοδα του 2021 έφθασε τα 505 εκατ. ευρώ, ποσό που αποτελεί το 1% των συνολικών φορολογικών εσόδων του κράτους για το έτος αναφοράς.

Σημαντική είναι η εισφορά της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας και στις θέσεις εργασίας. Συγκεκριμένα, 26.468 θέσεις εργασίας υποστηρίζονται άμεσα, έμμεσα και επαγόμενα από την εταιρεία, οι οποίες αντιστοιχούν στο 0,7% του συνολικού εργατικού δυναμικού της χώρας. Οι 20.505 αφορούν στον κλάδο της εστίασης και της φιλοξενίας, συνεισφέροντας 244 εκατ. ευρώ στα φορολογικά έσοδα του κράτους.

Αυξανόμενη η δυναμική και η θετική επίδραση

Η ανάπτυξη με κατεύθυνση την κοινωνία και την οικονομία επιβεβαιώνεται και από τη σύγκριση με την αντίστοιχη, προηγούμενη μελέτη του 2017: η Αθηναϊκή Ζυθοποιία, αύξησε κατά 66 εκατ. ευρώ τη συνολική συνεισφορά της στο ΑΕΠ, υποστηρίζοντας το εισόδημα 68.817 πολιτών.

Τα πλάνο της εταιρείας για τη συνέχεια, προβλέπει ότι μέχρι το 2025, η Αθηναϊκή Ζυθοποιία θα επενδύσει 60 εκατομμύρια ευρώ, κυρίως στις μονάδες παραγωγής της, ώστε να γίνουν ακόμη πιο «πράσινες», μειώνοντας περαιτέρω τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα και πετυχαίνοντας βέλτιστη διαχείριση αποβλήτων και υδάτινων πόρων. Η εταιρεία, προσηλωμένη στους στόχους βιώσιμους ανάπτυξης που έχει θέσει, σχεδιάζει να μηδενίσει τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα από την παραγωγή μέχρι το 2030. Παράλληλα, επενδύει περαιτέρω στο πρόγραμμα Συμβολαιακής Καλλιέργειας Κριθαριού, υποστηρίζοντας τους 2.000 συνεργαζόμενους παραγωγούς να βελτιώσουν τη στρεμματική τους απόδοση και να υιοθετήσουν αειφόρες πρακτικές.

Βιωσιμότητα σε όλες τις εκφάνσεις της

Παράλληλα με την επιχειρηματική της ανάπτυξη, η εταιρεία έχει επενδύσει στον εκσυγχρονισμό της παραγωγικής διαδικασίας, στην υιοθέτηση μιας ολοκληρωμένης περιβαλλοντικής πολιτικής, τη διαμόρφωση ενός ασφαλούς και δίκαιου εργασιακού περιβάλλοντος, την ενημέρωση των καταναλωτών για την υπεύθυνη κατανάλωση αλκοόλ. Στην ίδια κατεύθυνση, επιδιώκει να στηρίζει τις τοπικές κοινωνίες με στοχευμένες πρωτοβουλίες, που απαντούν σε σύγχρονες ανάγκες.

Στο πλαίσιο αυτό, υλοποίησε ένα ολοκληρωμένο πλάνο ενεργειών στην Βόρεια Εύβοια, έπειτα από την καταστροφική πυρκαγιά του 2021. Αρχικά, αναβάθμισε και παρέδωσε τον Σεπτέμβριο του 2022 στην τοπική κοινωνία δύο σχολικά κτίρια, τα οποία αντιμετώπιζαν χρόνια προβλήματα, το πρώτο Δημοτικό Ιστιαίας και το Γυμνάσιο-Λύκειο Λίμνης. Επίσης, ανταποκρινόμενη στο κάλεσμα της Πολιτείας, η εταιρεία συγχρηματοδότησε τη μελέτη του Ειδικού Πολεοδομικού Σχεδιασμού του Δήμου Ιστιαίας-Αιδηψού, συμμετέχοντας στο Πρόγραμμα Ανασυγκρότησης της περιοχής.

Από τη στήριξη και τον εκσυγχρονισμό της αγροτικής παραγωγής, μέχρι τη συμβολή στην εθνική οικονομία και στον κλάδο της εστίασης και της φιλοξενίας, η Αθηναϊκή Ζυθοποιία δημιουργεί ένα θετικό ντόμινο επίδρασης που ωφελεί την ελληνική κοινωνία, προστατεύοντας παράλληλα το περιβάλλον και τα τοπικά οικοσυστήματα.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.