Η νέα εποχή της Kaizen Gaming και τα βήματα επέκτασης στο εξωτερικό

Tα εγκαίνια του Kaizen Campus στο Μαρούσι αποτελούν ένα γεγονός που για την εταιρεία είναι ορόσημο. Παρά το γεγονός ότι στην ψηφιακή εποχή που διανύουμε η φυσική παρουσία έχει αρχίσει να περιορίζεται και το περιβάλλον εργασίας σε πολλές των περιπτώσεων έχει γίνει υβριδικό μετά την πανδημία, ωστόσο υπάρχουν επιχειρήσεις που επενδύσουν σε νέες εγκαταστάσεις και μία από αυτές είναι η συγκεκριμένη.

Στο νέο κτίριο γραφείων που πρόσφατα παραδόθηκε προς χρήση στο Μαρούσι τα εξειδικευμένα στελέχη της Kaizen Gaming, αναπτύσσοντας την τεχνολογία που είναι απαραίτητη για την εξέλιξη της επιχείρησης μέσα στα επόμενα χρόνια. Προσαρμοσμένο ωστόσο στο νέο τοπίο εργασίας το Kaizen Campus είναι αυτή τη στιγμή μία από τις ελάχιστες εγκαταστάσεις γραφείων στην Ελλάδα που μπορούν να ικανοποιήσουν την αρχή της υβριδικής εργασίας.

Η τάση για επενδύσεις σε ακίνητα γραφείων

Οι επενδύσεις μάλιστα στην ευρύτερη περιοχή του Αμαρουσίου είτε από εταιρείες διαχείρισης ακινήτων, είτε από επιχειρήσεις που αναπτύσσουν τα ακίνητά τους είναι αρκετές το τελευταίο διάστημα. Με αποτέλεσμα το κτιριακό απόθεμα της ελληνικής πρωτεύουσας σε γραφεία να ανανεώνεται διαρκώς. Στην λεωφόρο Κηφισίας θυμίζουμε επίσης ότι η PwC θα έχει σύντομα νέες εγκαταστάσεις στη διάθεσή της, οι οποίες αναπτύσσονται αυτή την περίοδο από τη Dimand. Γραφεία δημιούργησε σε συνεργασία με την Prodea στη λεωφόρο Συγγρού η KPMG, γραφεία επίσης δημιούργησε και η ασφαλιστική εταιρεία Generali επίσης στη λεωφόρο Συγγρού.

Ο χώρος που φροντίζει για την ευζωία του προσωπικού 

Στην περίπτωση της Kaizen Gaming την ανάπτυξη των νέων γραφείων που σηματοδοτούν και την νέα εποχή, πραγματοποίησαν η Dimand και η Prodea. Ο σχεδιασμός του κτιρίου είχε ως προτεραιότητα και την ενσωμάτωση των βασικών αρχών του βιοκλιματικού σχεδιασμού και πρόκειται να πιστοποιηθεί σύμφωνα με το διεθνές σύστημα πιστοποίησης αειφόρου ανάπτυξης LEED σε επίπεδο GOLD, αλλά και με τo διεθνές πρότυπο WELL, το οποίο επικεντρώνεται στις συνθήκες για την προώθηση της ευεξίας και της υγείας του ανθρώπου στο κτιριακό περιβάλλον.

Στο Kaizen Campus όμως έχει δοθεί έμφαση και στην ευζωία του προσωπικού, καθώς έχει δημιουργηθεί το Kaizen Hall, ο πολύχώρος που διαρθρώνεται σε τρία επίπεδα και διαθέτει χώρο εστίασης και εκδηλώσεων, αίθουσα παιχνιδιών με τοίχο αναρρίχησης, F1 Playstation, μπιλιάρδο, πινγκ πονγκ και αρκετές ακόμα παροχές «διαφυγής» προς το προσωπικό.

Διαρκής αύξηση του προσωπικού με 1.000 νέες προσλήψεις το 2023

Η Kaizen στην οποία διαθέτει ποσοστό συμμετοχής 85% ο όμιλος ΟΠΑΠ συνεχίζει να αναπτύσσεται τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Κύπρο. Ο σχεδιασμός της είναι να προσλάβει επιπλέον 1.000 άτομα έως το 2023, ενώ παράλληλα εκτός από την δραστηριότητα της Stoiximan που τρέχει η επιχείρηση, αναπτύσσει και το διεθνούς βεληνεκούς brand της Betano. Αυτή τη στιγμή απασχολεί συνολικά 1.800 άτομα προσωπικό από τα οποία τα 1.200 δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα και τα υπόλοιπα στο εξωτερικό. 

Στο διάστημα της πανδημίας ο αριθμός του προσωπικού της εταιρείας σχεδόν διπλασιάστηκε και οι ανάγκες είναι τέτοιες που έχουν ως αποτέλεσμα να αναπτύσσεται διαρκώς όλο και περισσότερο. Σημαντικό γεγονός που έλαβε χώρα το τελευταίο διάστημα είναι ότι η Kaizen Gaming συμφώνησε για την χορηγία του πρωταθλήματος της Super League ως μεγάλος χορηγός της ελληνικής λίγκας ποδοσφαίρου για τα έτη 2024-2025, η οποία θα έχει την ονομασία Stoiximan Super League. 

Άνοιγμα σε 2-3 αγορές ανά έτος

Βλέποντας κανείς εξελικτικά την πορεία της, το εκτόπισμα της Kaizen Gaming διαρκώς διευρύνεται. Τόσο στην Ελλάδα όσο και εκτός συνόρων, όπου έως και τώρα διατηρεί παρουσία σε 12 αγορές του κόσμου και σε γεωγραφικές περιοχές όπως αυτές της Ευρώπης και της Λατινικής Αμερικής. Όπως όλα δείχνουν και με βάση τον προγραμματισμό της κατά το προσεχές διάστημα θα ανοίξει και άλλο τη βεντάλια της στο εξωτερικό, προσθέτοντας και νέες αγορές.

Χώρες όπως η Αφρική αποτελούν περιοχές που εντοπίζει ενδιαφέρον, ενώ στο επίκεντρο της ανάπτυξης για τα επόμενα χρόνια βρίσκονται περιοχές που μπορούν να προσφέρουν πολλαπλά οφέλη για την επιχειρηματική δραστηριότητα της εταιρείας. Ο προγραμματισμός πάντως αναφέρει ότι περίπου 2 έως και 3 νέες αγορές ανά έτος θα εντάσσονται στο δίκτυο της ανάπτυξης δραστηριότητα της Kaizen Gaming.