Η Knorr προκαλεί τους TikTokers να τολμήσουν να τρώνε διαφορετικά

Η καμπάνια “Dare to Try” θέλει να ενθαρρύνει τους νέους να αλλάξουν διατροφικές συνήθειες

Πριν από δύο χρόνια, στις 19 Φεβρουαρίου 2021, η Knorr εγκαινίασε την Παγκόσμια Ημέρα Eat For Good, ως μία ημέρα που θα εμπνεύσει τους ανθρώπους να αλλάξουν τον κόσμο αλλάζοντας αυτό που βρίσκεται στο πιάτο τους. Με αφορμή τη φετινή World Eat For Good Day, η γερμανική μάρκα τροφίμων και ποτών -που ανήκει στην Unilever- ξεκίνησε την εκστρατεία “Dare to Try” με σκοπό να προωθήσει νόστιμους και βιώσιμους τρόπους διατροφής.

Με την καμπάνια “Dare to Try”  η εταιρεία θέλει να τονίσει ότι τα πιάτα μπορούν να είναι νόστιμα και ταυτόχρονα να περιλαμβάνουν ελάχιστα επεξεργασμένα συστατικά που αντιπροσωπεύουν πιο βιώσιμες επιλογές. Στην προκειμένη περίπτωση, αυτά είναι τα έντομα.

Διαβάστε ακόμα: Ένα brand είναι πολλά περισσότερα από ένα εμπόρευμα

Όχι, όμως. Η Knorr δεν ζητάει από τους καταναλωτές να αρχίσουν να τρώνε έντομα από εδώ και στο εξής. Αλλά τους καλεί να σκεφτούν τον αντίκτυπο που μπορεί να έχει το περιεχόμενο του κάθε πιάτου τους στον πλανήτη.

Η καμπάνια

Σε συνεργασία με το TikTok και το Vice, η καμπάνια μας δείχνει 11 δημιουργούς περιεχομένου να συναντιούνται για να παίξουν το γνωστό σε όλους μας παιχνίδι “θάρρος ή αλήθεια”. Στο πλαίσιο αυτό, η Knorr μοιράζεται αλήθειες σχετικά με τις επιπτώσεις της παραγωγής και της κατανάλωσης τροφίμων στα οικοσυστήματά μας – όπως το γεγονός ότι η βιομηχανία παραγωγής τροφίμων είναι υπεύθυνη για περισσότερο από το ένα τρίτο όλων των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου.

Κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού η αλληλεπίδραση της Knorr με τους influencers τονίζει στους νέους τον πλανητικό αντίκτυπο των διατροφικών μας επιλογών και στοχεύει να οδηγήσει σε αλλαγή συμπεριφοράς, παρουσιάζοντας νόστιμους, πολυμήχανους και βιώσιμους τρόπους διατροφής.

Κάκτος Bolognese ή Γρύλλος Pad Thai;

Υπάρχει ένας κόσμος νέων γεύσεων και πιάτων που μπορεί να εξερευνηθεί, συμπεριλαμβανομένων περισσότερων από 20.000 βρώσιμων φυτικών ειδών – σύμφωνα με τον Οργανισμό Τροφίμων και Γεωργίας των Ηνωμένων Εθνών. Ωστόσο, σύμφωνα με το διαδικτυακό περιοδικό, Nature Food, το 75% της διατροφής μας προέρχεται από μόλις πέντε ζώα και 12 καλλιέργειες. Έτσι, λοιπόν, η δοκιμή διαφορετικών τροφίμων είναι ζωτικής σημασίας για την υγεία μας και την περιβαλλοντική βιωσιμότητα. Ως ειδικός στις γεύσεις, η Knorr κάνει την τόλμη νόστιμη, βοηθώντας τους ανθρώπους να δοκιμάσουν νέα συστατικά με εύκολο τρόπο.

Αυτά τα εναλλακτικά τρόφιμα θα βοηθήσουν στην προώθηση ενός πιο βιώσιμου τρόπου διατροφής – ο οποίος δεν θα είναι μόνο καλός για τον πλανήτη και τους ανθρώπους, αλλά θα είναι και νόστιμος. Συστατικά, όπως οι κάκτοι, είναι ιδιαίτερα θρεπτικά. Υπάρχουν επίσης 2.000 βρώσιμα έντομα που δεν έχουμε ακόμη εξερευνήσει και τα οποία μπορούν να αποτελέσουν γευστικές προσθήκες σε “τολμηρές” συνταγές.

Οι δεσμεύσεις της Knorr και της Unilever για βιωσιμότητα

Το 2021 η Knorr ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει να ξεκινήσει 50 έργα για την εφαρμογή της αναγεννητικής γεωργίας σε ολόκληρη την παγκόσμια εφοδιαστική της αλυσίδα μέχρι το 2026. Τα έργα αυτά, μάλιστα, θα αφορούν το 80% των βασικών συστατικών του brand.

Τα τελευταία χρόνια, η Unilever έχει τοποθετηθεί μπροστά από άλλες εταιρείες τροφίμων όσον αφορά τη βιωσιμότητα, ανακοινώνοντας φιλόδοξους στόχους και προγράμματα. Μέχρι το 2025, ο κολοσσός των τροφίμων έχει δεσμευτεί να μειώσει τα απόβλητα των τροφίμων του στο μισό, σε όλη την εφοδιαστική αλυσίδα του. Επίσης, στοχεύει να μειώσει τις πλαστικές συσκευασίες κατά 50% έως το 2025. Η Unilever ανακοίνωσε επίσης ότι στοχεύει να έχει μηδενικές εκπομπές στις δραστηριότητές της μέχρι το 2030 και να είναι πλήρως μηδενική μέχρι το 2039.

Διαβάστε ακόμα: Γιατί η Unilever επενδύει στο brand awareness

Το φαγητό είναι ο ισχυρότερος μοχλός για τη βελτιστοποίηση της υγείας μας και τη βελτίωση της περιβαλλοντικής βιωσιμότητας. Ήρθε η ώρα να αντιμετωπίσουμε την αλήθεια – οι σημερινές μας διατροφικές επιλογές δεν είναι πλέον βιώσιμες.

Με τα νέα της γεύματα, η Knorr ελπίζει να εμπνεύσει τους ανθρώπους να ανακαλύψουν νέους, διασκεδαστικούς τρόπους μαγειρέματος με λαχανικά και φυτά. Σκοπεύει, μάλιστα, να μας δείξει ακριβώς πώς να φτιάχνουμε υπέροχα τολμηρά και φυσικά πιάτα.

Με πληροφορίες από The Drum

Photo: Knorr