Πώς ο Μακεδονικός Χαλβάς συνδύασε την ιστορία με την εξωστρέφεια

Το εμβληματικό brand συμπληρώνει έναν αιώνα ζωής

Με όχημα τον Μακεδονικό Χαλβά, το ολοένα και περισσότερο ανερχόμενο ταχίνι, αλλά και μια ευρεία γκάμα προϊόντων, από μαρμελάδες, φυστικοβούτυρο και πραλινάτες, μέχρι λουκούμια και γκοφρέτες-πουράκια, η Αφοί Χαΐτογλου σημείωσε το 2022 ιστορικό υψηλό πωλήσεων και έβαλε το εμβληματικό προϊόν της στα πιάτα των καταναλωτών του εξωτερικού.  

Πριν από έναν αιώνα, το 1924, ο Κωνσταντίνος, ο Ελευθέριος και ο Σάββας Χαΐτογλου άνοιξαν στην πλατεία Άθωνος, στο ιστορικό κέντρο της Θεσσαλονίκης, ένα μικρό ζαχαροπλαστείο, συνεχίζοντας την παράδοση του παππού τους Νίκου, που από τον 19ο αιώνα έφτιαχνε και πουλούσε χαλβά. Το 1932 αποφάσισαν να περάσουν από το στάδιο της μικρής οικοτεχνίας σε εκείνο της βιομηχανικής εγκατάστασης στη οδό Δάμωνος, μεταξύ του παλαιού και του νέου σιδηροδρομικού σταθμού της πόλης. Η ανταπόκριση στο προϊόν που διέθεταν χύδην, τους οδήγησε το 1962 να επιλέξουν την περιοχή του Καλοχωρίου Θεσσαλονίκης ως τόπο μετεγκατάστασης της εταιρείας.

Τα βήματα για τις αγορές του κόσμου

Το 1950 αποτέλεσε ένα κομβικό σημείο για την μετέπειτα πορεία της Αφοί Χαΐτογλου, αφού η εταιρεία τυποποίησε το προϊόν σε μεταλλική συσκευασία μισής οκάς, που έφερε τη χαρακτηριστική γυναικεία φιγούρα που κοσμεί μέχρι σήμερα τις συσκευασίες της. Η “Μακεδονοπούλα” έγινε συνώνυμη του χαλβά, ενισχύοντας την αναγνωρισιμότητα του brand εντός κι εκτός Ελλάδας. Το 1974, η εταιρεία απέκτησε σαφή εξαγωγικό προσανατολισμό, με τον Μακεδονικό Χαλβά να κάνει την εμφάνισή του για πρώτη φορά στις αγορές του εξωτερικού.

Μια δεκαετία αργότερα, το 1985, η επιχείρηση μετατράπηκε στη σημερινή ανώνυμη βιομηχανική και εμπορική εταιρεία με την επωνυμία “Αφοί Χαΐτογλου Α.Β.Ε.Ε.”, ενώ στην 70η από την ίδρυσή της επέτειο, έθεσε σε λειτουργία την καινούργια υπερσύγχρονη μονάδα παραγωγής χαλβά, η οποία καλύπτει 12.000 τ.μ.

Η εξωστρέφεια

Η εξωστρέφεια της Αφοί Χαΐτογλου δεν έπαψε ποτέ, ούτε καν όταν βρέθηκε αντιμέτωπη με τις υπέρογκες υποχρεώσεις της λόγω δανεισμού το 2018. Οι ρυθμίσεις στις οποίες προέβη ο Νικόλαος Χαΐτογλου ως νέος Διευθύνων Σύμβουλος μετά τον αιφνίδιο θάνατο του πατέρα του, Αλέξανδρου, το 2016, έστρεψε το ενδιαφέρον στην ενίσχυση της παραγωγής και των εξαγωγών.

Και απ’ότι φαίνεται η διορατικότητά αυτή έφερε αποτελέσματα. Έτσι, από 30% του τζίρου που κάλυπταν οι εξαγωγές το 2018, τέσσερα χρόνια αργότερα και για πρώτη φορά στην ιστορία της εταιρείας, ξεπέρασαν την εγχώρια κατανάλωση και έφθασαν στο 52% των συνολικών πωλήσεων. Οι εξαγωγές πλέον κατευθύνονται σε περισσότερες από 50 χώρες με δυνατές αγορές την Αγγλία, τη Γερμανία, τον Καναδά, την Αυστραλία και κυρίως, τις Η.Π.Α.

Το ταχίνι

Η έμφαση που δίνεται στην αμερικανική αγορά δεν είναι τυχαία. Πρόσφατα εξάλλου προχώρησε σε συμφωνία με τη Walmart, τη μεγαλύτερη αλυσίδα σούπερ μάρκετ στην Αμερική. Οι εξαγωγές αφορούν όλα τα προϊόντα, με το ταχίνι να συγκεντρώνει τις προτιμήσεις, αφού πρόκειται για ένα super food που έχει εξαιρετική αναγνωρισιμότητα στις διεθνείς αγορές. Αυτός είναι εξάλλου και ο λόγος για τον οποίο το συγκεκριμένο προϊόν αναδύεται σε μια ιδιαίτερα ανταγωνιστική κατηγορία με την είσοδο νέων παικτών από το Ισραήλ, το Λίβανο και την Ιορδανία.

Κυρίαρχη στην αγορά

Στον επώνυμο χαλβά και στο επώνυμο ταχίνι η Αφοί Χαΐτογλου κατέχει ηγετικά μερίδια στην ελληνική αγορά. Μόνο την Καθαρά Δεύτερα οι πωλήσεις του χαλβά αντιστοιχούν στο 40% του τζίρου του προϊόντος, ενώ συνολικά κατά τη διάρκεια της Σαρακοστής πραγματοποιείται το 50% των συνολικών πωλήσεων της εταιρείας. Μάλιστα, ο τζίρος από το χαρτοφυλάκιο ιδιωτικής ετικέτας που παράγει για τρίτους η Αφοί Χαΐτογλου, αντιστοιχεί στο 50% των συνολικών της εσόδων. Ειδικότερα στην ελληνική αγορά τα έσοδα από τα private label διαμορφώνονται κάτω από το 30%, ενώ συμπεριλαμβάνοντας και τις διεθνείς συνεργασίες, αγγίζουν το 50%.

Παρά τις επιβαρύνσεις από τα αυξημένα κόστη ενέργειας, πρώτων υλών και υλικών συσκευασίας της περασμένης χρονιάς, η εταιρεία κατάφερε να απορροφήσει τις περισσότερες αυξήσεις, μετακυλύοντας ένα μικρό ποσοστό στις τελικές τιμές, να υποστηρίξει με ενέργειες marketing όλο το προϊοντικό της χαρτοφυλάκιο και να πετύχει ιστορικό ρεκόρ πωλήσεων που άγγιξε τα 93 εκατ. ευρώ.