25 Απρ 2024
READING

Η νέα κοινή ομπρέλα εταιρειών του Σπύρου Θεοδωρόπουλου που έκανε πρεμιέρα στη HoReCa

4 MIN READ

Η νέα κοινή ομπρέλα εταιρειών του Σπύρου Θεοδωρόπουλου που έκανε πρεμιέρα στη HoReCa

Η νέα κοινή ομπρέλα εταιρειών του Σπύρου Θεοδωρόπουλου που έκανε πρεμιέρα στη HoReCa

Πρεμιέρα σε νέα δεδομένα έκανε στην αγορά των τροφίμων ο επιχειρηματίας Σπύρος Θεοδωρόπουλος, ο οποίος για πρώτη φορά έδωσε το στίγμα των μέχρι στιγμής αλλά και των επόμενων κινήσεών του στην αγορά των τροφίμων και των ποτών. Ιδιαιτέρως ενδεικτική ήταν η κοινή παρουσία – σχεδόν – όλων των εταιρειών συμφερόντων του στη διάρκεια της πρόσφατης έκθεσης HoReCa που πραγματοποιήθηκε στο διάστημα 10 έως και 13 Φεβρουαρίου στο εκθεσιακό κέντρο Metropolitan Expo στην περιοχή του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών, Ελευθέριος Βενιζέλος. 

Συνύπραξη νέων και παλαιών εμπορικών σημάτων συμφερόντων του επιχειρηματία

Στη συγκεκριμένη έκθεση αυτό που είδαν όλοι όσοι βρέθηκαν εκεί, ήταν η συνύπαρξη νέων αλλά και παλαιών εταιρειών και εμπορικών σημάτων σε ένα κοινό περίπτερο. Έως και πέρυσι τα δεδομένα ήταν διαφορετικά, καθότι ο επιχειρηματίας συμμετείχε μόνο με την Νίκας στη HoReCa. Φέτος όμως εκτός του ότι άλλαξε θέση στο εκθεσιακό του περίπτερο σε συνεννόηση με την διοργανώτρια εταιρεία Forum, ενέταξε σε αυτό και τις εταιρείες Αμβροσία, Ελληνικοί Χυμοί και Έδεσμα μαζί με την Νίκας. Πληροφορίες μάλιστα αναφέρουν ότι δεν αποκλείεται σε επόμενες εκθέσεις ο επιχειρηματίας να φέρει υπό την ίδια σκέπη και την ΙΟΝ, όπου έχει αποκτήσει το 45% των μετοχών της με προοπτική να αποκτήσει και το σύνολο των μετοχών στο προσεχές χρονικό διάστημα. 

Τα νέα προϊόντα που μπαίνουν στο χαρτοφυλάκιο του ομίλου τροφίμων 

Το ενδιαφέρον στη HoReCa είναι ότι παρουσιάστηκαν προϊόντα όπως ήταν οι χυμοί των Ελληνικών Χυμών, εταιρεία που απέκτησε από κοινού με τον Απόστολο Ταμβακάκη και την EOS Capital Partners, το fund του οποίου είναι επικεφαλής ο πρώην τραπεζίτης. Στα ψυγεία του όμως βρέθηκαν και τα έτοιμα γεύματα που παρασκευάζονται από την Αμβροσία στο εργοστάσιο της Θεσσαλονίκης και αποτελούν μία από τις βασικές κατηγορίες όπου θα στοχεύσει μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα ο κύριος Θεοδωρόπουλος. Πιο συγκεκριμένα, στην περίπτωση της Αμβροσίας, ο Σπύρος Θεοδωρόπουλος και το επιτελείο των συνεργατών του θα επιδιώξουν κατά το προσεχές χρονικό διάστημα να διευρύνουν το εκτόπισμα της εταιρείας τόσο με τις έτοιμες συσκευασμένες σαλάτες, όπου ως βασικοί ανταγωνιστές στην κατηγορία προβάλλονται η ΒΕΜ τα προϊόντα της διαχειρίζεται ο όμιλος Καλαμαράκη γνωστός από το αλάτι Κάλας -, ο Υφαντής και η Hellman’s. Και σε αυτή την περίπτωση στόχευση του Σπύρου Θεοδωρόπουλου είναι η πανελλήνια διανομή και η διείσδυση σε περισσότερα σημεία πώλησης κατά το προσεχές διάστημα. Μία ακόμα κατηγορία όμως που επίσης θα επιδιώξει να αναπτύξει μέσω της Αμβροσίας, είναι αυτή των έτοιμων γευμάτων.

Θα θυμίσουμε ότι ο ίδιος έχει επιδιώξει να δημιουργήσει ένα ενιαίο επιχειρηματικό σχήμα υπό την εταιρεία Bespoke SGA Holdings, όπου θα υπάγονται όλες οι συμμετοχές του σε επιχειρήσεις. Μάλιστα, ο ίδιος φέρεται να έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον και για άλλες εταιρείες που θα επιδιώξει να αποκτήσει κατά το προσεχές χρονικό διάστημα και σχετίζονται με τον τομέα της πρωτογενούς παραγωγής. Σε ό,τι αφορά την ΙΟΝ το 45% που έχει αποκτήσει ο επιχειρηματίας έχει ενταχθεί στην Bespoke Holdings και όπως έχει γίνει γνωστό μέσα στα επόμενα επιχειρηματικά του βήματα είναι να εντάξει τον συγκεκριμένο όμιλο συμμετοχών στο Χρηματιστήριο Αθηνών. Στις εταιρείες όπου διατηρεί ποσοστό ο Σπύρος Θεοδωρόπουλος είναι και η ΜΕΒΓΑΛ, όπου διατηρεί ποσοστό μειοψηφίας, ενώ η οικογένεια Χατζάκου διατηρεί πλειοψηφικό ποσοστό. 

Η άφιξη της Δέσποινας Τσαγγάρη από την PepsiCo Hellas στη Νίκας

Πρόσφατα έγινε γνωστό ότι στη Νίκας θα αναλάβει καθήκοντα η Δέσποινα Τσαγγάρη, ένα στέλεχος με πολυετή εμπειρία σε πολυεθνικές εταιρείες όπως η Procter & Gamble, η Beiersdorf και εσχάτως η PepsiCo Hellas, όπου διατηρούσε καθήκοντα τα τελευταία τεσσεράμισι χρόνια. Η κυρία Τσαγγάρη θα αναλάβει τα νέα της καθήκοντα στις 20 Φεβρουαρίου, ενώ και η ίδια στη διάρκεια της πρόσφατης HoReCa είχε διπλή παρουσία καθότι ήταν μοιρασμένη ανάμεσα στην τωρινή της εταιρεία την PepsiCo Hellas, η οποία για πρώτη φορά στα χρονικά συμμετείχε στη HoReCa και στο περίπτερο των εταιρειών του κυρίου Θεοδωρόπουλου όπου είχε συνομιλίες με αρκετούς από τους μελλοντικούς υφισταμένους και συναδέλφους της καθότι θα αναλάβει τα καθήκοντα της διευθύνουσας συμβούλου της Νίκας, αντικαθιστώντας την Αγγελική Οικονόμου που αποχωρεί. 

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.