29 Απρ 2024
READING

Το εμβληματικό κίτρινο μποτάκι της Timberland γίνεται 50 ετών

4 MIN READ

Το εμβληματικό κίτρινο μποτάκι της Timberland γίνεται 50 ετών

Το εμβληματικό κίτρινο μποτάκι της Timberland γίνεται 50 ετών

Η αμερικανική εταιρεία το γιορτάζει λανσάροντας το Future73 

Φέτος συμπληρώνεται μισός αιώνας από τότε που δημιουργήθηκε το πρώτο μποτάκι της Timberland. Ήταν αυτό που εδραίωσε το λογότυπο με το δέντρο της μάρκας ως σήμα κατατεθέν της δεξιοτεχνίας, της καινοτομίας και της ανθεκτικότητας του brand. Με αφορμή αυτά τα “γενέθλια” η αμερικανική εταιρεία υποδημάτων ξεκίνησε ένα ολόκληρο έτος εορτασμού, προσκαλώντας μια ομάδα έξι “future makers” να επανασχεδιάσουν “το μποτάκι του μέλλοντος”.

Η προέλευση του αρχικού παπουτσιού Timberland εντοπίζεται το 1973, όταν η Abington Shoe Company με έδρα τη Βοστώνη έφερε επανάσταση στη βιομηχανία υποδημάτων, χρησιμοποιώντας μία νέα για την εποχή τεχνολογία για να δημιουργήσει πραγματικά αδιάβροχες δερμάτινες μπότες εργασίας. Η μπότα έθεσε νέα πρότυπα για τις αδιάβροχες επιδόσεις και ονομάστηκε “The Timberland”. Έγινε, μάλιστα, τόσο δημοφιλής που άλλαξαν το όνομα της εταιρείας σε Timberland το 1978.

Διαβάστε ακόμα: H Timberland διεξάγει παγκόσμια πρόγραμμα κυκλικής οικονομίας

Από το παρελθόν στο μέλλον

Σήμερα, 50 χρόνια μετά το λανσάρισμα του πρώτου υποδήματος, η αμερικανική εταιρεία δημιουργεί το “Future73”, ένα μποτάκι με σαφείς αναφορές στη χρονιά που δημιουργήθηκαν τα φερώνυμα ορειβατικά παπούτσια. Για το λόγο αυτό, η Timberland προσέλκυσε μια διαφορετική ομάδα συνεργατών, μεταξύ των οποίων ο Samuel Ross, ιδρυτής της A-COLD-WALL, ο Christopher Raeburn, ο Humberto Leon, η σύγχρονη καλλιτέχνης Nina Chanel Abney, η ιδρύτρια του Knit in Motion, Suzanne Oude Hengel, και ο ηθοποιός και ιδρυτής της CLOT, Edison Chen. Όταν αναλαμβάνουν τόσα πολλά δημιουργικά ταλέντα, το αποτέλεσμα θα είναι κάθε άλλο παρά αναμενόμενο.

Σε στενή συνεργασία με την ομάδα σχεδιασμού της Timberland, κάθε “future maker” έχει υιοθετήσει μια μοναδική προσέγγιση, από την ενσωμάτωση νέων και απροσδόκητων τρόπων δεσίματος των κορδονιών και υπερβολικά χαρακτηριστικά – όπως οι σούπερ χοντρές σόλες από καουτσούκ, μέχρι εμπνευσμένα έργα Τέχνης που ζωντανεύουν, με το μποτάκι να αποτελεί τον καμβά. Επιπλέον, καθένας από τους επιλεγμένους designers έχει την ευκαιρία να δημιουργήσει ένα δεύτερο -μελλοντικό- σχέδιο παπουτσιού, βασισμένο σε όποιο σχέδιο της Timberland επιθυμεί.

Το λανσάρισμα του Future73

Η capsule συλλογή Future73 θα κυκλοφορήσει σε μια σειρά από επτά “drops” κατά τη διάρκεια του 2023 σε μερικά από τα πιο δημοφιλή καταστήματα μόδας και streetwear παγκοσμίως, καθώς και στα flagship stores της Timberland και -φυσικά- στην ιστοσελίδα της μάρκας.

Κάθε “drop” θα έχει τη δική του στιγμή παρουσίασης, προσκαλώντας τους καταναλωτές να συμμετάσχουν σε δημιουργικές συναντήσεις όπου οι “future makers” θα μοιραστούν το όραμά τους και θα προσπαθήσουν να εμπνεύσουν την επόμενη γενιά δημιουργικών πρωτοπόρων.

Κάθε δημιουργία θα υποστηρίζεται από μια ισχυρή καμπάνια ψηφιακών και κοινωνικών μέσων, που θα περιλαμβάνει φωτογραφίες και μια σειρά από βίντεο που θα περιγράφουν τη διαδικασία δημιουργίας του Future73, για να ενισχύσουν το storytelling του brand και να συνδεθούν με τους καταναλωτές σε όλο τον κόσμο.

Στο πλαίσιο της 50ής διοργάνωσης, η μάρκα θα προσκαλέσει τους καταναλωτές να γίνουν κι εκείνοι “future makers”. Πώς; Προσαρμόζοντας και “πειράζοντας” τα μποτάκια Timberland όπως ποτέ άλλοτε, τόσο σε ψηφιακούς όσο και σε φυσικούς χώρους.

Διαβάστε ακόμα: H Timberland ζητά από τους πελάτες της τα παλιά τους παπούτσια για να τα ξαναπουλήσει

Ο πρώτος φυσικός χώρος θα παρουσιαστεί αυτή την άνοιξη, στο flagship store της Timberland που πρόκειται να ανοίξει σύντομα στη Νέα Υόρκη, προσφέροντας τα πάντα, από υπηρεσίες καθαρισμού και επισκευής παπουτσιών μέχρι εξατομίκευση σχεδίων.

Ενώ τους επόμενους μήνες, θα βγει στον αέρα και ένα 30λεπτο ντοκιμαντέρ που θα καταγράφει τις κομβικές στιγμές καινοτομίας, μόδας και πολιτισμού που έχουν σηματοδοτήσει το μποτάκι της Timberland. Οι δράσεις θα κορυφωθούν τον Οκτώβριο του 2023, με εορτασμούς και προβολές ταινιών σε σημαντικές αγορές για το brand, όπως το Λονδίνο, η Σαγκάη και η Νέα Υόρκη.

Η Timberland και το iconic κίτρινο μποτάκι της “γεννήθηκαν” από τη σκληρή δουλειά στην ύπαιθρο. Τα ορειβατικά μποτάκια Timberland, αποτέλεσαν το στιβαρό και απαραίτητο workwear που ξεπέρασε τις απαρχές του ως ένα πρακτικό παπούτσι που μπορεί να αντέξει ακόμα και τα πιο σκληρά στοιχεία της φύσης, για να γίνει από μόνο του ένα είδωλο της ποπ κουλτούρας. Τώρα η Timberland θέτει το στόχο της για τα επόμενα 50 χρόνια, και τα μποτάκια του μέλλοντος.

@timberland

The future is here. #Future73 #Timberland50 #BuiltForTheBold #Timbs

♬ Timberland x Future73 Sound – Timberland

Με πληροφορίες από The Industry.Fashion | Vogue

Photo: Timberland

Video: TikTok Timberland

 

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.