28 Απρ 2024
READING

Ποια είναι η Sinsay που θέλει να γίνει ZARA;

4 MIN READ

Ποια είναι η Sinsay που θέλει να γίνει ZARA;

Ποια είναι η Sinsay που θέλει να γίνει ZARA;

Είναι το Sinsay η νέμεσις του Zara;

Όλο και πληθαίνουν τους τελευταίους μήνες brands ένδυσης τα οποία επιλέγουν τη χώρα μας για να δραστηριοποιηθούν, τόσο οnline όσο και με φυσικά καταστήματα, ανακαλύπτοντας ένα δυναμικό, νεανικό κοινό.

Αυτή τη φορά, όμως, ειδικά για την Πολωνική LPP ήταν η Ρωσοουκρανική κρίση, η οποία σχεδόν υποχρέωσε την εταιρεία να ανακαλύψει άλλες αγορές στη Δυτική Ευρώπη όπως η Ιταλία, η Ελλάδα και η Κύπρος και μάλιστα γρήγορα, προκειμένου να ισοσταθμίσει τις απώλειες από την επέκτασή της στις δύο γείτονες χώρες τα προηγούμενα χρόνια με μεγάλο αριθμό φυσικών καταστημάτων.

O όμιλος LPP

Ο όμιλος LPP ιδρύθηκε το 1992 στο Gdansk από τον Marek Piechocki, από τον οποίο διευθύνεται μέχρι και σήμερα, και δραστηριοποιείται στον κλάδο της «γρήγορης μόδας» (fast fashion) , ενώ είναι εισηγμένος στην πολωνική χρηματιστηριακή αγορά. Μάλιστα,  με παρουσία σε 38 χώρες σε 3 ηπείρους (Ευρώπη, Ασία και Αφρική), τόσο με δίκτυο φυσικών καταστημάτων, όσο και μέσω ηλεκτρονικών πωλήσεων, υπολογίζεται ότι διανέμει περισσότερα από 259 εκατομμύρια είδη ρουχισμού ετησίως.

Ο όμιλος απαρτίζεται από 5 brands, τα οποία καλύπτουν διαφορετικές ανάγκες του κοινού. Πρόκειται για τα Reserved, Cropp, House, Mohito και Sinsay. Το τελευταίο, το Sinsay δημιουργήθηκε το 2013 και από πολλούς χαρακτηρίζεται ως «πολωνικό Zara». Το brand διαθέτει είδη ένδυσης και υπόδησης και απευθύνεται κατά κύριο λόγο σε εφήβους και νέες γυναίκες, καθώς επίσης σε άνδρες, ενώ η γκάμα του ολοκληρώνεται με είδη διακόσμησης για το σπίτι, make-up και σειρά skincare. Αυτό που φαίνεται να κερδίζει τους καταναλωτές, όμως, είναι η ποιότητά των προϊόντων σε συνδυασμό με τις αρκετά ελκυστικές τιμές και τις πολλές προσφορές που κάνει. Συγκεκριμένα, η ποιότητα των προϊόντων του παραλληλίζονται με την ποιότητα του Zara και του Primark, ενώ οι τιμές του με τις τιμές του Shein.

O LLP στην Ελλάδα

Μέσω αυτού του brand, δηλαδή μέσω του Sinsay, ο όμιλος LLP θέλει να συστήσει τον εαυτό του στο Ελληνικό καταναλωτικό κοινό. Έτσι, τον Μάρτιο του 2022 στελέχη της LPP ήρθαν στην Ελλάδα, προκειμένου να ανιχνεύσουν το έδαφος για την έλευσή της φίρμας στη χώρα μας. Βέβαια, αξίζει να αναφέρουμε πως οι Έλληνες καταναλωτές γνώριζαν το brand μέσω του ηλεκτρονικού του καταστήματος. Αυτή τη φορά όμως στόχος του LLP ήταν η δημιουργία μιας σειράς φυσικών καταστημάτων, τα οποία πολλοί περίμεναν ότι θα ξεκινήσουν από την πρωτεύουσα.

Τελικά, το πρώτο Sinsay κάνει την ανατροπή και αντί για Αθήνα ή Θεσσαλονίκη, όπως θα περίμενε κάποιος, άνοιξε στις 27 Ιανουαρίου στο Ηράκλειο της Κρήτης και συγκεκριμένα στο εμπορικό κέντρο Talos Plaza σε χώρο 1.000 τ.μ.

Είναι το Sinsay η νέμεσις του Zara;

Στην Ελλάδα το Sinsay βρίσκει έναν ισχυρό ανταγωνιστή, το brand Zara, που ανήκει στον ισπανικό όμιλο Inditex και είναι ο κυρίαρχος της μόδας στην Ελλάδα. Μάλιστα, σύμφωνα με την έρευνα του 2022 από το money.co.uk, το Zara αποτελεί το πιο δημοφιλές brand σε 26 χώρες ανάμεσα στις οποίες είναι και η Ελλάδα. Αυτό που κερδίζει τους καταναλωτές  στην Ελλάδα αλλά και σε όλον τον κόσμο είναι το γεγονός ότι τα καταστήματα Zara προσφέρουν μία “all in shop” εμπειρία. Τι θα πει αυτό; Συνδυάζουν ρούχα, παπούτσια, αξεσουάρ και καλλυντικά σε κάθε κατάστημα και μάλιστα, με τρόπο που δεν κουράζει τον επισκέπτη. Αντίθετα, ο πελάτης έχει την ευκαιρία να δημιουργήσει το look που θέλει χωρίς να χρειαστεί να “γυρίσει” όλα τα μαγαζιά. Την ίδια στιγμή αφήνουν πίσω τους κάθε φυλετική και κοινωνικοικονομική διάκριση και διαθέτουν προϊόντα υψηλής ποιότητας σε προσιτή τιμή για όλους, για όλα τα στυλ και τα ηλικιακά γκρουπ.

Τώρα, όμως, εμφανίζεται στην Ελλάδα ένας νέος παίκτης που διαθέτει αυτά τα χαρακτηριστικά. Ως αποτέλεσμα το Sinsay προβάλλεται έντονα ως ευθεία ανταγωνίστρια της εδραιωμένης και στην ελληνική αγορά Zara και αυτό δεν είναι τυχαίο. Το ίδιο πράττει εξάλλου και σε 18 χώρες όπου ήδη διατηρεί 523 φυσικά καταστήματα προκρίνοντας τις χαμηλές τιμές απέναντι σε brands που λειτουργούν πελατοκεντρικά, όπως αποδεικνύει έμπρακτα το Zara, ύστερα και από τις πρόσφατες ανακαινίσεις σε Golden Hall και Γλυφάδα.

Μάλιστα, οι επιχειρηματικές κινήσεις των Πολωνών δείχνουν απειλητικές, καθώς επιδιώκουν να ανοίξουν σε διάστημα 18-24 μηνών περίπου 30 καταστήματα πανελλαδικά, ξεκινώντας από τις μεγάλες πόλεις πόλεις της χώρας, Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Λάρισα και Ηράκλειο, χωρίς να αποκλείεται στη συνέχεια η επέκταση και σε μικρότερες. Τα καταστήματα αυτά θα αφορούν το brand Sinsay, ενώ από το 2024 και μετά είναι πολύ πιθανό να ακολουθήσουν και τα υπόλοιπα brands της εταιρείας.

Το ερώτημα, όμως είναι : Θα καταφέρει το Sinsay να «σπάσει» το δέσιμο των Ελλήνων καταναλωτών με το Zara, αλλάζοντας τους μια καταναλωτική συνήθεια ετών που βασίζεται στην εμπιστοσύνη που έχει χτίσει το Zara εδώ και χρόνια;

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.