26 Απρ 2024
READING

Σωκράτης Κόκκαλης: Η αποδόμηση της Intracom και τα νέα βήματα ως εταιρεία συμμετοχών

3 MIN READ

Σωκράτης Κόκκαλης: Η αποδόμηση της Intracom και τα νέα βήματα ως εταιρεία συμμετοχών

Σωκράτης Κόκκαλης: Η αποδόμηση της Intracom και τα νέα βήματα ως εταιρεία συμμετοχών

Πρώτο «χτύπημα» Κόκκαλη-Intracom Ακίνητα με την είσοδο στην Κλουκίνας-Λάππας

Η κίνηση της Intracom Holdings να αποκτήσει το 26,10% της επίσης εισηγμένης εταιρείας, Κλουκίνας-Λάππας, πρώην κατασκευαστικής εταιρείας και νυν εταιρείας λιανικής που διατηρεί τα καταστήματα Mothercare και σημαντική ακίνητη περιουσία έρχεται ουσιαστικά να επιβεβαιώσει με κάθε τρόπο τις προθέσεις της πρώτης για ανάπτυξη στον τομέα των ακινήτων. Δεν πέρασαν άλλωστε πολλές ημέρες από τη στιγμή που η γενική συνέλευση των μετόχων επικύρωνε την απόσχιση του κλάδου ακινήτων της Intracom Holdings και τη μεταφορά τους στην κατά 100% θυγατρική και νεοσυσταθείσα εταιρεία, Intracom Ακίνητα Μονοπρόσωπη Α.Ε.

Το ποσοστό αυτό που απέκτησε, είναι αυτό που διατηρούσε ο δεύτερος τη τάξει μέτοχος, Λουκάς Σπεντζάρης στην Κλουκίνας – Λάππας, με τον οποίο ο πρόεδρος της εταιρείας Ιωάννης Λάππας και κάτοχος του 31,48% και η Βιολέττα Λάππα, διευθύνουσα σύμβουλος και κάτοχος του 10,79% της επιχείρησης βρίσκονταν σε ατέρμονη αντιπαράθεση τα τελευταία χρόνια.

Τα υψηλής αξίας ακίνητα της Κλουκίνας – Λάππας

Η πλευρά Κόκκαλη και ουσιαστικά αυτή της Intracom έρχεται να αποκτήσει έρεισμα σε ένα ισχυρό χαρτοφυλάκιο εμπορικών ακινήτων και όχι μόνο. Η Κλουκίνας – Λάππας έχει σημαντική ακίνητη περιουσία με αντικειμενική αξία περί τα 60 εκατομμύρια ευρώ και αποτίμηση περίπου 45 εκατομμύρια ευρώ. Μεταξύ των ακινήτων, αυτό που διατηρεί στην Ερμού και εκμισθώνεται στη Zara έχει αποτίμηση 27 εκατ. ευρώ. Eπίσης διατηρεί και δεύτερο εμπορικό ακίνητο στην Ερμού που εκμισθώνεται στην Adidas καθώς και κτίριο γραφείων στην οδό Παστέρ στους Αμπελόκηπους. Ακόμα, μεταξύ των σημαντικότερων ακινήτων και εκτάσεων που διαθέτει, είναι μεγάλες εκτάσεις στα Οινόφυτα (14,4 στρέμματα και 4,5 στρέμματα). Τέλος έχει συγκρότημα αποθηκών επιφάνειας 9.000 τ.μ. στον Ταύρο.

Με αυτόν τον τρόπο εκτός από την είσοδο της Intracom Holdings στο μετοχικό κεφάλαιο της Κλουκίνας – Λάππας και την εξαγορά του ποσοστού Σπεντζάρη, σηματοδοτείται ταυτόχρονα και η λήξη της αντιπαράθεσης των δύο πλευρών Λάππα και Σπεντζάρη. Η συναλλαγή πραγματοποιήθηκε με πέντε πακέτα μετοχών συνολικού όγκου 10,5 εκατομμυρίων τεμαχίων, στην τιμή των 0,90 ευρώ/μετοχή, συνολικής αξίας 8,9 εκατ. ευρώ που πωλήθηκαν χθες.

Από πλευράς της η Intracom Ακίνητα έχει θέσει ως στόχο την δημιουργία χαρτοφυλακίου 200 εκατομμυρίων ευρώ κατά το προσεχές διάστημα, ενώ το ήδη μεταβιβασθέν χαρτοφυλάκιο από την Intracom Holdings έχει αξία 63,3 εκατομμυρίων ευρώ. Mεταξύ των ακινήτων που έχουν μεταβιβαστεί στη νέα εταιρεία Intracom Ακίνητα και ανήκαν στην Intracom Holdings, θα θυμίσουμε ότι είναι τα κτίρια των εγκαταστάσεων της Intracom Holdings στην Παιανία και ειδικότερα συγκρότημα κτιρίου 27.649 τετραγωνικών μέτρων σε οικόπεδο 57,238 τετραγωνικών μέτρων στο 19ο χιλιόμετρο της λεωφόρου Μαρκόπουλου στην Παιανία με μισθωτές την Intrasoft International, Intrakat, Ιntranet, την εταιρεία ιχθύων Avramar, τη Mars Hellas και αρκετά ακόμη.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.