19 Απρ 2024
READING

Το DUO και οι ευφυείς καμπάνιες του

4 MIN READ

Το DUO και οι ευφυείς καμπάνιες του

Το DUO και οι ευφυείς καμπάνιες του

Το brand DUO συνεργάζεται με τη 4WiseMonkey και εισέρχεται στον κόσμο του TikTok για έναν ιερό σκοπό: ευαισθητοποίηση στο θέμα της σεξουαλικής εκπαίδευσης.

Το brand DUO, μέλος του ομίλου Beiersdorf, ήρθε στην Ελλάδα το 1980 και ακόμα και στα δύσκολα χρόνια του κορονοϊού δεν σταμάτησε να εντυπωσιάζει με τις καμπάνιες επικοινωνίας του, οι οποίες αναφέρονται σε κρίσιμα ζητήματα γύρω από το σεξ και την κοινωνία. Χαρακτηριστικά, το 2020  παρουσίασε το εύστοχο και αισθητικά άρτιο σποτ, “Greece, even safer with DUO” στο οποίο καλούσε τους τουρίστες να επισκεφθούν την Ελλάδα και να απολαύσουν “κάθε ομορφιά, με ασφάλεια”. “Αυτό το καλοκαίρι μείνετε ασφαλείς και απολαύστε την Ελλάδα. Έναν από τους ασφαλέστερους προορισμούς”, αναφέρεται χαρακτηριστικά στο σποτ με κάθε καρέ να κρύβει και ένα ερωτικό μήνυμα.

Ένα χρόνο αργότερα, το 2021, συνέχισε την προσπάθειά του να συμβάλλει στη σωστή σεξουαλική διαπαιδαγώγηση των Ελλήνων, λανσάροντας μία καμπάνια ευαισθητοποίησης των νέων, με αφορμή τα περιστατικά σεξουαλικής κακοποίησης που έχουν δημοσιοποιηθεί εκείνο το διάστημα.  Το σποτ ξεκινά με μία παρέα νεαρών να κάθονται σε ένα μπαρ. «Θυμάστε αυτή που στέλναμε στο insta;», ρωτά ο πρωταγωνιστής τους φίλους του.

Μέσα από την εξιστόρησή του, το κοινό βλέπει πώς το φλερτ γίνεται σταδιακά παρενόχληση, συνειδητοποιώντας πως τα πράγματα πολλές φορές είναι πολύ πιο σοβαρά από ό,τι φαίνονται και ότι τελικά, όλα εξαρτώνται από τις αντιλήψεις μας. Μάλιστα, το σποτ τόνιζε πως κάποιες ιστορίες δεν είναι απλά ιστορίες, αλλά ομολογίες κακοποίησης, υπογραμμίζοντας πως ήρθε η ώρα της αλλαγής. Φυσικά, αυτή δεν ήταν η μόνη καμπάνια του DUO εκείνη την χρονιά και μάλιστα απέσπασε βραβεία στο πλαίσιο των Ermis Awards για 3 καμπάνιες του. Πρόκειται για τις καμπάνιες «Thank you, Next!», «Safer Greece» και «Ομολογία», οι οποίες φέρουν την υπογραφή της 4 Wise Monkeys (11 βραβεία) και της White Room (1 βραβείο), η οποία υπογράφει την παραγωγή της καμπάνιας «Ομολογία».

Το 2022 ήταν ακόμα μία χρονιά που το brand διακρίθηκε για τις καμπάνιες του. Συγκεκριμένα, οι καμπάνιες “Τinder” και η “Unlock Pleasure” απέσπασαν δύο Platinum, τέσσερα Gold και δύο Silver βραβεία, στα Social Media Awards 2022.

Φέτος, το brand αποφασίζει να ανανεώσει την επικοινωνιακή του στρατηγική εστιάζοντας σε μία γενιά καταναλωτών που το ενδιαφέρει πολύ, τη Gen Z. Έτσι, εισέρχεται δυναμικά στον κόσμο του TikTok, δημιουργώντας έναν ισχυρό ανοιχτό διάλογο με τους χρήστες-δυνητικούς καταναλωτές. Βέβαια, το brand είναι αρκετά δραστήριο στα υπόλοιπα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όμως TikTok αναμφίβολα παρουσιάζει μεγάλη ανάπτυξη και συγκεντρώνει σημαντική απήχηση. Ήδη αρκετές εταιρείες τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό “εκμεταλλεύονται” την δύναμη της πλατφόρμας προκειμένου να ενισχύσουν την επικοινωνία τους και το DUO δεν αποτελεί εξαίρεση πια.

Στο νέο του αυτό εγχείρημα, το DUO φυσικά έχει στο πλάι του τη 4 Wise Monkeys, ενώ στόχος τους είναι να ευαισθητοποιήσουν το ευρύ κοινό για την σεξουαλική τους υγεία και διαπαιδαγώγηση.

Η σεξουαλική διαπαιδαγώγηση στην Ελλάδα 

Η σεξουαλική υγεία αποτελεί ένα σημαντικό, συγκεκριμένα από τα πιο σημαντικά σημεία στη ζωή του ατόμου ανεξαρτήτως φύλου, ηλικίας και εθνικότητας. Μάλιστα, σήμερα, με την διάχυση της κάθε είδους πληροφορίας να μεταφέρεται ταχύτατα μέσω του διαδικτύου έχουν συμβάλλει σε συνολικές αλλαγές προτύπων, συμπεριφορών και επίλογων και σε αυτόν τον τομέα.

Ως αποτέλεσμα παρατηρείται μια απελευθέρωση της σεξουαλικής ζωής και των επιλογών που σχετίζονται με αυτή, έτσι οι νέοι πλέον παρατηρείται πως επιλέγουν συχνότερα σε νεαρές ηλικίες, συνήθως εφηβικές ή προ εφηβικές να είναι ενεργοί σεξουαλικά. Η συγκεκριμένη επιλογή αποτελεί μια φυσιολογική και υγιή εξέλιξη του κάθε ανθρώπου, καθώς είναι υγιές και όμορφο να ανακαλύπτει τη σεξουαλική του ταυτότητα και να επιλέγει να είναι ενεργός σεξουαλικά, φυσικά όμως χρειάζεται να υπάρχει η επαρκής σεξουαλική εκπαίδευση από την οικογένεια, το σχολείο και την κοινωνία γενικά.

Ειδικά στην Ελλάδα, η σεξουαλική εκπαίδευση σε πολλά σημεία παραμένει ταμπού, με αποτέλεσμα για πολλά χρόνια να μην υπήρχε επαρκής ενημέρωση των παιδιών κατά τη διάρκεια της φοίτησης στα σχολεία. Φυσικά αυτό αποτελεί μία νοσηρή τροχοπέδη, καθώς από την αρχή του έτους μέχρι και τις 31 Οκτωβρίου του 2022, ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) κατέγραψε 430 νέα περιστατικά HIV λοίμωξης, αριθμός που φαίνεται να κυμαίνεται σε χαμηλότερα επίπεδα συγκριτικά με εκείνους των 11 προηγούμενων ετών τα αντίστοιχα χρονικά διαστήματα.

Το θετικό της υπόθεσης είναι βέβαια ότι υπάρχει διάθεση να εξαλειφθεί και αυτό σημαντικό ρόλο παίζουν οι εταιρείες που εμπορεύονται προϊόντα σεξουαλικής υγείας, οι οποίες διοργανώνουν καμπάνιες ενημέρωσης για τη χρήση του προφυλακτικού και του ασφαλούς σεξ. Βέβαια, τα τελευταία χρόνια, ένα brand που διακρίνεται για τις καμπάνιες του είναι το DUO.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.