16 Απρ 2024
READING

Trending Now: Νέο είδος ενεργειακών τζαμιών

1 MIN READ

Trending Now: Νέο είδος ενεργειακών τζαμιών

Trending Now: Νέο είδος ενεργειακών τζαμιών

Σε έναν κόσμο που συνεχώς αλλάζει, τα trends κυριαρχούν. Έτσι το THETOTALBUSINESS παρουσιάζει τα trends που κυριαρχούν σήμερα, δίνοντας μία ιδέα για το αύριο.

Η εξοικονόμηση ενέργειας στις δύσκολες και μεταβαλλόμενες εποχές που ζούμε, λόγω του συνεχώς αυξανόμενου ενεργειακού κόστους, αναδεικνύεται σε κορυφαία προτεραιότητα. Έτσι, η δημιουργία «πράσινων σπιτιών» γίνεται πλέον απαραίτητη, με τους επιστήμονες να εργάζονται πυρετωδώς για την παραγωγή κατασκευαστικών υλικών που να βοηθούν προς την κατεύθυνση της εξοικονόμησης ενέργειας.

Ωστόσο, τη λύση έρχεται να δώσει το ζωικό βασίλειο. Συγκεκριμένα, ερευνητές στο Πανεπιστήμιο του Τορόντο εργάζονται για τη δημιουργία ενός πάνελ τζαμιών γεμάτο υγρό εμπνευσμένο από τα καλαμάρια, τα οποία αλλάζουν το χρώμα του δέρματος τους, χρησιμοποιώντας το μελάνι τους για να δημιουργήσουν ένα σύστημα πολλαπλών στρωμάτων που λειτουργεί ως μόνωση για την διασφάλιση ενέργειας. Έτσι, οι ερευνητές προσπαθούν να δημιουργήσουν ένα πάνελ, το οποίο μιμείται τη μετακίνηση των χρωστικών ουσιών του δέρματος των καλαμαριών, τοποθετώντας ανάμεσα στις τζάμια μη τοξικά υγρά, ώστε να μειώσουν την ενέργεια που «χάνεται» μέσω των τζαμιών ενός κτιρίου.

 

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.