25 Απρ 2024
READING

Από την Coco-Mat, τα ακίνητα και τα ξενοδοχεία στη Φάρμα της Μονεμβασιάς

4 MIN READ

Από την Coco-Mat, τα ακίνητα και τα ξενοδοχεία στη Φάρμα της Μονεμβασιάς

Από την Coco-Mat, τα ακίνητα και τα ξενοδοχεία στη Φάρμα της Μονεμβασιάς

Η ενασχόληση ή εάν θέλετε η σχέση των αδελφών Ευμορφίδη, ιδρυτών της Coco-Mat με τη φύση και η ευαισθησία τους για το περιβάλλον είναι ευρύτερα γνωστή. Μάλιστα, ο ένας από τα δύο αδέρφια ο θορυβώθης και πληθωρικός, Πωλ Ευμορφίδης, ο οποίος τελευταία συμμετέχει και σε τηλεοπτικό σόου για την επιχειρηματικότητα, κυκλοφορεί μονίμως με ποδήλατο και αρνείται πεισματικά να οδηγήσει οτιδήποτε μηχανοκίνητο. Από την πλευρά του ο αδερφός του Μιχάλης Ευμορφίδης είναι και εκείνος αφοσιωμένος στη φύση και στον αθλητισμό, έχοντας συμμετάσχει κατά το παρελθόν και σε ορειβατικές αποστολές με τον Αντώνη Συκάρη που έφυγε το 2022 από τη ζωή καθώς δεν κατάφερε να επιστρέψει από αποστολή στα Ιμαλάια. 

Η νεοσύστατη δραστηριότητα στον κλάδο των τροφίμων

Το τελευταίο διάστημα η οικογένεια Ευμορφίδη και συγκεκριμένα ο Μιχάλης Ευμορφίδης και γιος του έχουν δημιουργήσει μία νέα δραστηριότητα. Ο λόγος για τη νεοσύστατη εταιρεία Coco-Mat Farms, η οποία έχει έδρα τη Μονεμβασιά, τον τόπο καταγωγής των επιχειρηματιών, η οποία παράγει και συσκευάζει αρκετά προϊόντα της ελληνικής γης όπως είναι το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο, η ρίγανη, το τσάι του βουνού, o ανθός αλατιού και το μέλι. Έτσι, μετά την λιανική και τα καταστήματα ειδών ύπνου Coco-Mat, τα ξενοδοχεία και τα ακίνητα με την εισηγμένη στο χρηματιστήριο Αθηνών εταιρεία, Μπλέ Κέδρος, ένα ακόμη επιχειρηματικό βήμα γίνεται πράξη από την οικογένεια Ευμορφίδη. 

Η συγκεκριμένη εταιρεία έχει ως επικεφαλής τον Δημήτρη Ευμορφίδη, γιο του Μιχάλη Ευμορφίδη. Χαρακτηριστικό της σημασίας που δίνουν σε αυτό το κομμάτι δραστηριότητας είναι το γεγονός ότι για παράδειγμα το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο που παράγουν, προέρχεται από των βιολογικό ελαιώνα συνολικής έκτασης 60 στρεμμάτων που έχει αποκτήσει η οικογένεια Ευμορφίδη στη Μονεμβασιά. Επίσης η Coco-Mat Farms έχει προχωρήσει και στην αγορά μίας ακόμα έκτασης 100 στρεμμάτων στην ίδια περιοχή, με σκοπό την φύτευση δέντρων για την παραγωγή εσπεριδοειδών.

Στον σχεδιασμό η επένδυση σε ιδιόκτητες εγκαταστάσεις τυποποίησης

Στο πλάνο της επιχείρησης είναι να δημιουργηθούν και ιδιόκτητες εγκαταστάσεις τυποποίησης των προϊόντων που παράγει ή προμηθεύεται από τοπικούς παραγωγούς. Αποτελεί μία προσπάθεια πλήρως ανεξάρτητη από τις υφιστάμενες δραστηριότητες της Coco-Μat και επί της ουσίας αποτελεί το πρόκριμα για την νεότερη γενιά της οικογένειας.

Επιδίωξη της Coco-Mat Farms αποτελεί η πλήρης καθετοποίηση των παραγωγικών της διαδικασιών εντός της επόμενης διετίας. Ταυτόχρονα όμως η Coco-Mat Farms αποτελεί και μία καλή αφορμή συγκέντρωσης της οικογένειας του Μιχάλη Ευμορφίδη στον τόπο καταγωγής της και ταυτόχρονα η δημιουργία μίας επιχειρηματικής παρακαταθήκης που μπορεί να δώσει έναν διαφορετικό προσανατολισμό σε κάποιο από τα τέσσερα παιδιά του. Στην Coco-Mat Farms βασική φιλοσοφία αποτελεί ότι οι ιδιοκτήτες της υιοθετούν έναν τρόπο ζωής που βασίζεται στην αγνότητα, τη βιωσιμότητα και την οικολογία. To ενδιαφέρον όμως είναι ότι συνεργάζονται άμεσα και προσωπικά με παραδοσιακούς Έλληνες παραγωγούς, οι οποίοι εκτός από την τεχνογνωσία μοιράζονται και το πάθος των ιδιοκτητών της Coco-Mat για την ποιότητα. Προάγοντας μάλιστα την μεσογειακή και ισορροπημένη διατροφή που και οι ίδιοι ακολουθούν, εκτός από τα προϊόντα που παράγουν και διαθέτουν, προτείνουν και συνταγές όπου αυτά μπορούν να χρησιμοποιηθούν, μέσω της ιστοσελίδας που έχουν δημιουργήσει. 

Ο σεβασμός στο περιβάλλον είναι μία φιλοσοφία που έχει υιοθετήσει από το ξεκίνημά́ της, το 1989, η Coco-Μat καθώς αντιτάχθηκε στη χρήση του πλαστικού́. Εφαρμόζοντας τη συγκεκριμένη πρακτική προσπάθησε να την αποτυπώσει τόσο στις συσκευασίες των στρωμάτων, των μαξιλαριών και των παπλωμάτων της, όσο και στις τσάντες που χρησιμοποιούνται για τη μεταφορά́ μικρότερων προϊόντων, όπως σεντόνια ή πετσέτες. Γι’ αυτό και το ύφασμα έχει αντικαταστήσει το πλαστικό́ και οι υφασμάτινες τσάντες της Coco-Mat επαναχρησιμοποιούνται.

Επιπρόσθετα, η φιλοσοφία κατά του πλαστικού́ εφαρμόζεται και στην παρουσίαση των λευκών ειδών, που φέρουν την υπογραφή́ της Coco-Mat. Είναι χαρακτηριστικό ότι τα σεντόνια συσκευάζονται σε οικολογικές συσκευασίες, ενώ́ τα σετ από́ πετσέτες δένονται συνηθώς με υφασμάτινες κορδέλες. Eάν λοιπόν κάποιος γνωρίζει τους αδελφούς Ευμορφίδη και τις συνήθειές τους, ίσως τότε η ενασχόληση με μία φάρμα στην Μονεμβασιά, μόνο έκπληξη δεν μπορεί να του προκαλέσει. 

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.