20 Απρ 2024
READING

Trending Now: Robot ζωγράφος

1 MIN READ

Trending Now: Robot ζωγράφος

Trending Now: Robot ζωγράφος

Σε έναν κόσμο που συνεχώς αλλάζει, τα trends κυριαρχούν. Έτσι το THETOTALBUSINESS παρουσιάζει τα trends που κυριαρχούν σήμερα, δίνοντας μία ιδέα για το αύριο.

Η άνοδος της τεχνητής νοημοσύνης επιτρέπει στις μηχανές να αναλαμβάνουν όλο και περισσότερα καθήκοντα. Βέβαια, ρομπότ, έστω και κάποιου είδους, υπάρχουν εδώ και δεκαετίες και εργάζονται παράλληλα με τους ανθρώπους, όμως πλέον αρχίζουν να κατανοούν πιο σύνθετες, διαφοροποιημένες εργασίες, ενώ χρησιμοποιούνται σε όλο και περισσότερους κλάδους. Στη γεωργία, τα ρομπότ όχι μόνο οργώνουν τα χωράφια, αλλά μπορούν πλέον να αναγνωρίζουν τα ζιζάνια και να τα καταπολεμούν με λέιζερ. Στα νοσοκομεία, τα ρομπότ μπορούν να κάνουν τα πάντα, από το να μεταφέρουν προμήθειες για τους νοσηλευτές μέχρι να βοηθούν τους χειρουργούς να κατευθύνουν τα εργαλεία τους με μεγαλύτερη ακρίβεια.

Τώρα, φαίνεται ότι είναι σε θέση και να επιτελέσουν και καλλιτεχνικά έργα, όπως κάνει το Sketcher X, ένα ανθρωποειδές ρομποτικός βραχίονας ζωγράφος που κατασκεύασε η νοτιοκορεάτικη εταιρεία Xorbis. Το Sketcher X μπορεί να συνομιλήσει με έναν άνθρωπο ενώ σχεδιάζει μία εικόνα ή το πορτρέτο του συνομιλητή του. Μάλιστα, σχεδιάζει ερμηνεύοντας ξανά και ξανά τη συζήτηση, που σημαίνει ότι δεν πρόκειται για έναν απλό καλλιτέχνη τεχνητής νοημοσύνης που βασίζεται σε οδηγίες.

 

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.